אחחח! "תרבות" ה-שפע!

ferdinand

New member
אחחח! "תרבות" ה-שפע! ../images/Emo5.gif

נגיד ש-מילא, על כל העניין הזה שהם מבקשים, (ולרוב גם מקבלים
) חטיפים רק בשביל ה-מדבקות/פוגים/טאטוס שבתוכם. (וזה שהם מבטיחים (וגם מקיימים) לאכול ת'חטיפים עצמם, ולא רק לפתוח בשביל ההפתעה - לא ממש "מנחם" אותי!) ב-קלאאפים כביכול יש משהו הוגן יותר! לא "מכריחים" אותך לקנות מוצר אחד רק בשביל מוצר אחר שבא "במתנה" בתוכו - אתה קונה קלפים בשביל קלפים! (גמרנו עם "סופרגול" עכשיו זה בובספוג לבנים ו-דורה לבנות) נכון?! - לא נכון! גם זה מכיל בתוכו כל מני "אסים" ובונוסים ואלוהים יודע מה, שאפשר למצוא רק ברשתות או מוצרים מסויימים. כך למשל אכלנו מקדונלדס "רק" בשביל ה-"אס" (ass) של מקדונלדס!
אבל קרה משהו חמור יותר מזה! עוד חברה שתפסה על זה טרמפ - חלב של טרה. אז מ'כפת לי לקנות חלב של טרה ולא של מישהו אחר, אם זה עושה אותם מאושרים! אלא ש- באחר צהריים אחד, "התאיידו" להם שלושה ליטרים של חלב!!! ועוד יותר חמור מזה, הם שיקרו, וטענו שהם שתו ולא שפכו את החלב הזה!!!
כמובן שהעונש בהתאם (ותאמינו לי - בשבילם זה עונש קשה!) שהם לא מקבלים קלפים למשך שבוע! הבעיה מבחינתי, היא איך לגרום להם להבין את החומרה של המעשה (בעיניי זה סוג של שחיתות!) כבר אמרתי את זה שם: "אחחחח!... איפה הימים של ה-אאאג'וקים, והעטיפות של מסטיק עלמה?!" אולי צריך לעשות איזה קמפיין להחזרת האג'וקים! לא היה מפריע לי, אם הם היו אוכלים איזה שניים שלושה קילו מישמיש, רק בשביל ה-אג'וקים!

aviah

New member
צרכנים נבונים לתפארת

גם בשנות השבעים היו עניינים כאלה (העולם המופלא, למשל) וגם אז ילדים אכלו עשרות משמשים רק כי הפסידו כמה גוגואים במשחק
אבל אני מה לי כי אלין, אני עוד מתבאס מזה שהבן שלי אוהב את "פים פם פה" העילג.

ferdinand

New member
../images/Emo9.gif ../images/Emo3.gif

אני נגד הגישה של שלילה מוחלטת של מני חטיפים, ממתקים ושאר שטותים. משתדלים שהחטיפים למשל, יהיו ל-"אירועים מיוחדים", כמו גנשעשועים, בריכה, אורחים וכיו"ב. (אז נוצרת בעיה אחרת
אם לשניהם יש חבר, אז הם דורשים לפתוח ארבעה חטיפים שלכל אחד יהיה טאטו!
היום הצלחתי איכשהו לצאת מזה - הרשיתי רק חטיף אחד, וערכתי הגרלה, אם אזהרה מראש: "מה שיוצא, אני מרוצה!") בעניין החלב, אם החלב עם המדבקות היה יותר יקר, או שונה - לא הייתי מסכים. מאחר שהמחיר זהה, וגם הטעם, אין לי שום בעיה להתאים את הקניות לכל מני מבצעים או קמפיינים! ו-מקדונלדס, פעם בכמה חודשים, זה בהחלט לא נורא, אפילו כיף! הבעיה היא, כאשר ה-"בונוס" הופך להיות העיקר. עם החטיפים זה היה עוד איכשהו - כי הם רוצים את החטיף עצמו ואת ההפתעה שבתוכו באותה מידה. התקרית הזו עם החלב, היתה משהו קיצוני שעבר את כל הגבולות!
לא יודע מה נעשה עם זה, אולי נפריד בין "מוצרים" לבין "פרסים" או הפתעות למינהן. טאטואים מדבקות ושאר ירקות, אפשר לקנות בנפרד בחנויות יצירה וכאלו - והם יהיו הפתעות שלנו סתם ככה או כ-"בונוס" וכו' וחטיפים יהיו רק לשם החטיף (קל להגיד!
) ו... מ'זתומרת איפה גדלתי?! בירושלים כמובן! והיו לי מה-אה-תיים אג'ואים!!!!!

ferdinand

New member
ועוד מש'ו:

אתה מתלונן על "פים פם"?! חכה! חכה! תיכף תגיעו ל-דצים! או ל-דורה!

aviah

New member
דצים לא יכנסו אלי הביתה ../images/Emo13.gif

(אני מאמין ומקווה)

akavishon

New member
גם אלינו הם לא נכנסו עד היום ולא יכנסו...

ולגבי פים פם - שהגדולה היתה קטנה, היא היתה מכורה לזה... פעם, צרבתי לה את כל השירים על דיסק ורק עם זה היא היתה נרדמת בלילה, אם היא התעוררה, רק זה הרדים אותה שום בלילה... למזלנו, את הדיסק השני היא לא אהבה והתשוקה לפים פה עברה לה.

אז אצלנו הקטנטן בן שנה וחצי

והאהבה בינו לבין "בל!!!" פורחת (יובל המבול.....בל!!!). בבוקר הוא רץ לערימת ה דיוידי, שולף את הדיסק וצועק: בל !! בל !! בל !!! הכל בסדר אילולא היו מלמדים אותו ש - 2+2 הם 3....... ושאבטיח זה שם נרדף לראש..... בקיצור - מה יהיה עם העברית העילגת שמשגשגת בקלטות הילדים ובתוכניות הטלויזיה ???? עוד דוגמא ? למה ב"תזמורת הקטנה" בערוץ בייבי של yes צריכים לשיר: (לגבי הפסנתר) "נגנו על מקשי השחורים והלבנים......" ואני צועק: קלידים !!!! אומרים קלידים !!!!! מקשים זה של מחשב......אבל הם לא שומעים אותי
ויש עוד הרבה דוגמאות לצערי.....

akavishon

New member
זה מה שקורה כשרוצים למקסם

רווחים. חוסכים. קראתי פעם ראיון עם נירה רבינוביץ, היא סיפרה שכל פרק של קישקשתא (תנצב"ה) עברו על התסריט יועצים לשוניים, ועל כל משפט הם בדקו שבע פעמים, דבר שהיום לא יודעים בכלל מה זה...

אני לא חושב שזה קשור לכסף

לדעתי מדובר בזילות השפה...... היום הסלנג והבורות לגבי השפה שולטים. ובנוסף, יש נסיון להצחיק את הילדים עם שטויות מבלי לחשוב שבשבילם זה מקור ללמידה.

hirshfe

New member
להפך

אני חושב שכל פרק של תוכנית היום עולה כפליים אם לא יותר מתוכנית של קישקשתא אבל היום משקיעים בנוצץ. אתה חושב שביום היו קונים בובת יד עם שני חצאי כדור פינגפונג כדמות אהובה? חבית עם מטאטא בתור אף?

hirshfe

New member
גם הפרחח שלי

דורש בל כל היום (וגם קורא לבן דוד הקרח שלי בל). ויש זילות בעברית היום - אבל זה התחיל עוד קודם. אני כיום עובד עם חברה צעירים, בני 21+-, ולפני כמה ימים נכנסתי למשרד בירכתי בצפרא טבא ופרט לאחת אף אחד לא הבין מה אמרתי. כאב לי הלב

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון. מאז שאני ב../images/Emo43.gif נהייתי ערה להיקף וחומרת העניין- חבר'ה נבונים, בוגרי תיכון, כותבים : "אני יגיד/יבוא/יכתוב" ../images/Emo12.gif לוקחת את הסיכון שאשמע כמו דודה זקנה וקנטרנית, אבל באמת קישקשתא וכד' עודדו דמיון ויצירתיות, וגם לימדו עברית יותר מכל גיבורי הפסטיגל/על... זה רק עוד תחום, בו עבודת ההורות נעשתה מורכבת יותר- אם משקיעים זמן ומחשבה, אפשר גם היום למצוא תכנים תרבותיים מעשירים לילדים בכל גיל. זה רק נעשה מסובך יותר מאשר להדליק את הערוץ היחיד...

akavishon

New member
הסיבה לזה, לעניות דעתי, זה בגלל שהיום

פחות קוראים ספרים. יותר רואים טלויזיה וסרטים כי זה הרבה יותר מיידי. אין ספק, שקריאת ספרים מעשירה הן את השפה וגם מוסיפה ידע רב. אם יש משהו, שאני כהורה רוצה, זה שלילדי תהיה את אותה אהבה לספרים כמו שלי יש.

תאירU4

New member
ששששש אל תגלה את זה לילדים שלי...

הם קיבוצניקים ועדיין לא שמעו על זה... ששששששש....

למעלה