אחח השתחררתי

אחח השתחררתי

ללא קיצור של שליש למרות התנהגות טובה. אגב, מנהל, אפשר להראות לגולשים את ההודעה שלך על החסימה או שהם כבר מודעים למהפך הפונדמנטליסטי שעברה ההשקפה האתאיסטית?
עכ"פ, יהיה נחמד אם נמשיך את מה שהתחלנו-http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=938&messageid=164587489

Sophalin

New member
ממממ

לא הייתי משתמש במונח להאמין אבל לצורך הפשטות ומאחר ואני לא מתכוון להרחיב בנושא וזה גם לא רלוונטי לפורום או בכלל אז כן.

מוזר, זה אף פעם לא הסתדר לי....

למרות שידוע לי כי ישנם ביולוגים רבים שמקבלים את תורת האבולוציה כהסבר להתפתחות החיים, אך בו זמנית מאמינים גם באלוהים (פרופ' חיים סיידר לדוגמה) זה אף פעם לא הסתדר לי ביחד. אם האבולוציה נכונה אז מה תפקידו של אלוהים בתהליך? הוא זה שיצר את התא החי הראשון ?

ואיך הוא בכלל נוצר/התפתח ? ולמה ?

ואיפה הוא ?

Sophalin

New member
כמו שאמרתי

אני לא מתכוון להכנס לזה. וכמו שאמרתי השימוש במונח מאמין הוא שגוי פה.

deathcaster

New member
הסבר

יש לא מעט מאמינים שמקבלים את תורת האבולוציה כחלק מהשקפת עולמם הדתית,

למשל: הראי"ה קוק, הרב אורי שרקי, ישעיהו ליבוביץ' וכד'.

הרב ד"ר מיכאל אברהם אף מגדיל לעשות וטוען כי האבולוציה היא הוכחה לקיום הבורא (ושוטח ב"הוכחתו" לא מעט מהכשלים הלוגיים שהם לחם חוקם של כל מאמין ומאמין.

"אם האבולוציה נכונה אז מה תפקידו של אלוהים בתהליך? הוא זה שיצר את התא החי הראשון ?"- אל תבלבל בין אבולוציה ובין אביוגנזה, אבולוציה כלל אינה עוסקת במוצא החיים, רק במוצא המינים.

"איך הוא בכלל נוצר/התפתח ? ולמה ?"- מי אלוהים? או התא הראשון?

אם התא הראשון- אביוגנזה.
אם אלוהים- רגרסיה אינסופית

"איפה הוא ?"- את מי זה מעניין היכן החבר הדמיוני נמצא?

deathcaster

New member
תגובה

א. "ללא קיצור של שליש למרות התנהגות טובה"- חכם יותר יהיה לשמור על התנהגות נאותה לפני שתצטרך לחשוב על לנסות להוכיחה בתקופת החסימה. (סוף מעשה במחשבה תחילה).
ב. כהמשך ישיר לסעיף א'- אינך שומר על התנהגות נאותה כי אתה פונה למנהל על דרך ניהול הפורום בצורה פומבית שזו עוד עילה לחסימה.
ג. אתה גם מבקש לחשוף הודעה פרטית שמנהל הפורום שלח לך- זו גם עילה לחסימה.
ג. רק בגלל שאתה לא אתאיסט, לא אומר שמי שכן עבר איזה מהפך פונדמנטליסטי, מה שכן ניתן להגיד על כמעט כל דת (או לפחות חלק ממנה).
ד. בהחלט יהיה נחמד להמשיך את מה שהתחלנו, אתה יכול להמשיך זאת בכך שאתה תענה בצורה עניינית להודעות המכילות שאלות שהתחמקת מהן.

למעלה