אמת ויציב.
ואני ממליץ על הספר "טאו שיאצו" של צביקה קליסר וריוקו אנדו בהקשר הזה. אני חושב שקיימת בעיה מרכזית ברפואה הסינית - רוב האנשים אינם מסוגלים לאמת את מה שהם מדברים עליו. אני מאוד מכבד ידע - מכל סוג. אוהב לחקור כל דבר. יש לי הרבה הערכה לידע יהודי עתיק , לידע סיני עתיק וכו'. אבל משהו שעשתה המהפכה המדעית , ואין אותו ברפואה הסינית זוהי האפשרות לאמת ולבקר דברים. לפסול אמיתות ישנות , ולקבל דברים חדשים. הסיבה שהרפואה המערבית "נתקעה" בימי הביניים זה שמבחינתם היו להם "קלאסיקות" ומסורות - אריסטו וגלינוס , ואף אחד לא היה יכול לערער עליהן. רק בזמן הרנסנס כאשר התחילו לנתח גופות , הבינו שכדור הארץ מסתובב סביב השמש וכו' הגיעו למסקנה שהיו לאריסטו וגאלינוס גם טעויות. אני חושב שהרפואה הסינית קצת נמצאת במקום הזה. אם משהו כתוב בספר סיני עתיק - זו קלאסיקה וחלק מהרפואה הסינית , גם אם אי אפשר להוכיח אותו. מי שיגיד עליו "זה לא נכון" - יתקל בביקורת. יגידו לו : "מי את שתערער על מסורת של אלפי שנים ?" אני עצמי אדם דתי , ואני מקבל את זה שדת צריכה לעבוד כך , אבל מדע רפואי לטעמי צריך להתבסס על מחקר ולא על מסורת. זה לא סותר שהמסורת צריכה להיות הבסיס למחקר , יש ערך עצום לחקר המסורת , כמו כן מהמסורת ניתן לקבל רעיונות כדי לחקור אותם וכו' וכו'. אני חקרתי וחוקר מספר שנים את המרידיאנים ואת התודעה (הם קשורים קשר הדוק) , והגעתי למסקנות משלי שבחלקן סותרות את המקובל. למזלי היו אנשים אחרים שהקדימו אותי כמו מצונגה או ריוקו אנדו שאמרו שמסלולי המרידיאנים לא מדוייקים וחלקיים , אחרת אני מניח שגם אני הייתי יורד מהרעיון להילחם עם כל העולם. אין מנוס מאשר ללמוד לחוש את המרידיאנים , אם רוצים להגיע לאמת. אין מנוס מלהגיע למצב שאנחנו חשים את הדברים בעצמינו. הסינים הקדומים היו מה שנקרא בימינו "הילרים". לא היה להם ציוד אלקטרוני משוכלל והם למדו לחוש ולתפעל אנרגיות דרך צ'י גונג חיצוני ופנימי (ניי דאן). כך הם הרגישו מרידיאנים צמחים וכו'. אם אנחנו רוצים לחקור באמת את הרפואה הסינית ולראות מה נכון ומה לא נכון , להיות מסוגלים באמת להוכיח דברים או לסתור אותם , יש לפתח את החושים שהם פיתחו ולעבוד לפיהם. יש במסורת הסינית הרבה אמת - עובדה שהרפואה הסינית מצליחה בקליניקה להביא לשיפור בהרבה דברים. סך הכל זו מסורת שתורגלה שנים רבות ברצף עם נסיון מצטבר רב. כנ"ל ברור לי שחלק מהגישות מתאימות בחלק מהמקרים , לכן לכל הגישות יש הצלחה. כנ"ל ברור לי שלפעמים הצ'י של המטפל והמפגש הטיפולי עושים את העבודה גם בלי קשר למחטים. לכן רפואה סינית יעילה בשורה תחתונה - גם אם המטפל לא מרגיש מאומה ורק סומך על הספר. אבל אם רוצים לחקור ברצינות את הנושאים הללו להגיע לאמיתות עליהם נשענת כל התיאוריה , לראות מה נכון יותר ומה פחות , צריכים להיות מסוגלים להרגיש מה שהם הרגישו. לפעמים יש צורך להיות מסוגלים להגיד בנושאים מסוימים "זה לא נכון !". כבר עוררתי עלי את חמתם ועיצבנתי הרבה מטפלים טובים , אני מתנצל מראש בעניין הזה. כמו כן אני פרסמתי בעבר את הדרכים הכי פשוטות כדי להגיע ליכולות להרגיש את הדברים. כולי תקווה שיותר ויותר מטפלים ילכו גם כן בדרך הזו. http://www.sinit.co.il/2010/09/19/%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%A0%D7%A8%D7%92%D7%98%D7%99/