אחיות הגורל... שאלונת...

dino_din

New member
אחיות הגורל... שאלונת...

אגב, מי שלא קרא את הספר, שלא יקרא גם את ההודעה
בסוף הספר (בתרגום העיברי) המשפט האחרון הוא "המכשפות הלכו הביתה" ויש כוכבית על המילה האחרונה. ההערה למטה היא שיש תיאוריה שאומרת שמכשפות ומכשפים אף פעם לא יכולים ללכת הביתה אבל בכל זאת הן הלכו. עכשיו, נדמה לי שאני יודע למה זה מתיחס אבל הייתי רוצה קודם לשמוע רעיונות שלכם למה לדעתכם פראצ'ט הוסיף את המשפט הזה בספר. יום כתום, דינו. >בלופ<

Fingertip

New member
הוא כבר היה קודם, ב-Equal Rites

זה טיפה כמו הביטוי "אי אפשר לחצות את אותו הנהר פעמיים". אהד.

dino_din

New member
אני גם חשבתי על הספר הזה, אבל...

על משהו אחר בספר שהתקשר לזה, דווקא משהו אמיתי. עוד מישהו רוצה לחוות דעה ? דינו. >סקרן<

RainBird

New member
אחד הסופרים האמריקאים המפורסמים רוברט פרוסט כמדומני, אמר שאף פעם אי אפשר לחזור הביתה. אז מכיון שכל הספר עצמו הוא פרודיה על מחזות, כמו "מקבת'" של שייקספיר (3 מכשפות?! מי המציא את זה?!) אז גם רוברט פרוסט היה מחזאי מוצלח. ומודרני יותר... אני עכשיו "גנב הזמן" דרך אגב. חייבים לאהוב את סוזן.

dino_din

New member
סילחי לי על הבורות

ממש לא עולה לי בראש מי זה רוברט פרוסט אבל אני סומך עליך
יש לך מושג למה הוא אמר את זה ומה הכוונה ? אני למשל, יוצא מידי יום ומצליח לחזור הביתה בלי שום בעיות (למרות שמידה מתאימה של אלכוהול ועייפות עלולה לשנות את זה). בכל מקרה, אני כיוונתי לקשר בין "אחיות הגורל" לבין "equal rites" שבשניהם מוזכר העיניין אבל באחד מהם ישנו גם הסבר לזה (הסבר של פראצ'ט). אגב, TOT ספר מצויין, אחד הטובים בסידרה (אז מה אם אני אומר את זה כמעט על כל הספרים !!!). חייבים לאהוב את החלבן
יום כתום, דינו. >ורק ליתר ביטחון יש לי מפה והכתובת רשומה לי על היד!<

RainBird

New member
זו אימרה פילוסופית אם אתה יוצא מהבית, ובזמן שתה בחוץ הבית משתנה, נגיד נוסף אבק, או החתול זז, זה לא אותו בית שעזבת נכון? באמירה הכללית יותר זה אומר שאם עזבת את הבית, כשתחזור אליו הוא לא יהיה אותו דבר, לפחות מבחינת המבט שלך.

Fingertip

New member
אבל אצל מכשפים ומכשפות...

... זה טיפה יותר קיצוני, כי הם משתנים באופן דראסטי. הם פשוט לומדים להסתכל על החיים אחרת. מישהו יכול להביא ציטוט מ-Equal Rites? אין לי את הספר לידי ואני בכל מקרה צריך לצאת... אהד.

RainBird

New member
לא... זה קיצוני כי אלו שהם לא מכשפים ומכשפות חושבים שזה הבדל קיצוני. ההבדל בין פיסת פחמן מגובש שישב על סלע במשך אלף שנים לבין יהלום לא קיים במציאות, רק בתפיסה עצמה. אגב זו הסיבה מדוע ה"עורכים" כלכך מתקשים להבין את האנושות כשהם מנסים לחיות כאנשים. הם מנסים לפרק יצירת אמנות לחלקיקים כדי לראות מה עושה את זה אמנות. וחכמנו גנדף אמר פעם "כל מי שמפרק דבר על מנת להבינו, סר מדרך החכמה" ארדן

dino_din

New member
אז ככה

לפני שנים (טוב נו, חודש) כתבתי לכם את התגובה הזו על הספר והזכרתי שיש שם איזה קטע מרגש על הבדידות של הקוסמים והמכשפות. ועכשיו כשקראתי את המשפט האחרון באחיות הגורל זה ישר התקשר לי לקטע ההוא. ראש האוניברסיטה משתפך בפני סבתא ומספר לה שהוא הגיע לחגוג עם המשפחה באיזה אירוע ולמרות שכולם היו בסדר בכל זאת הוא שם לב שאליו הם מתייחסים אחרת. בגלל שהוא קוסם יש איזה שוני בינו לבין השאר, זה לא היה משהו ברור אבל בכל זאת כולם, בלי לשם לב, התייחסו אליו אחרת, אפילו המשפחה הקרובה. ורק אז הוא הבין שברגע שהוא נהייה קוסם, הוא בעצם אף פעם לא יכול לחזור הביתה כי זה כבר לא יהיה אותו הדבר. נראה לי שזו הייתה הכוונה של פראצ'ט. דינו. >למה התכוון המשורר?<

dino_din

New member
הציטוט המדויק !!!!

אני ממש גאה בעצמי, קבלו את הציטוט המדוייק מ EQUAL RITES !! הציטוט מובא כן לצורך ביקורת ודיון ספרותי בלבד (נו, אתם יודעים איך זה עם זכויות יוצרים ;)
'Ever been home again?' said Granny. Cutangle shrugged. 'When my father died. it's odd, I've never said this to anyone, but - well, there were my brothers, becouse i am an eighth son of course, and they had children and even grandchildren, and not one of them can hardly write his name. I could have bought the whole village. and they treated me like a king, but - I mean, I've been to places and seen things that would curdle thier minds, I've faces secrets that are known to a very few--' 'You felt left out,' said Granny. 'there's nothing strange in that. it happens to all of us. it was our choice.' 'Wizards should never go home,' said Cutangle. 'I don't think they can go home,' agreed Granny. 'You can't cross the same river twice, I always say.' Cutangle gave this some thought. 'I think you're wrong there,' he said. 'I must have crossed the some river, oh, thousands of times.' 'Ah, but it wasn't the same river.' 'it wasn't?' 'No.'​
תרגישו חופשי להגיב (ואם אחרי ההשקעה הזו אתם לא מגיבים אני הולך לגלות איפה אתם גרים ולהרוג לכם ת'כלב!!!!). יום כתום. דינו. >דבר בשם אומרו<

הבית אולי ישתנה, אך המהות שלו תישאר

זהה- מקום מנוחה ורוגע. זה שמשהו לא תואם את נקודת המבט של האדם על הבית לא שולל את קיום המושג "בית", המשמעות שלו והקיום שלו בחיי האדם.

למעלה