אחיות קטנות זקוקות

אחיות קטנות זקוקות../images/Emo2.gif

אחיותי הקטנות בעצמן עברו את גילאי העשרים. בכל זאת הן נזקקות לי ולאחי הגדול שמהווה דוגמא להחלץ לכל ציוץ שלהן. לי אין כוח. אני מרגישה שאני רוצה להיות ילדה בעצמי ולא לטפל בהן, אבל מרגישה שהן חמודות ומקסימות ומכריחות לעזור להן. נ-מ-א-ס לי! אני מותשת. כבר רוצה לנתק את הקשר מרוב קריזה עליהן. אין לי כוח אילהן, רוצה להיות טובה ולעזור, מצד שני רוצה לדאוג לעצמי. אופ שיתנו לי לחיות את החיים שלי, מרגישה כאילו הן רוצות להרוס לי כי לא בנו לעצמן כלום הצילו אנא לעצתכן איך לשים גבול?איך לעזור בלי לפגוע?

אני יכולה לנסות לעזור

לדעתי הדרך הכי טובה היא להוריד בהדרגה את כמות העזרה, כשאחת מהן תבוא אלייך בבקשה לעזרה תשאלי אותה מה לדעתה כדאי לעשות. תנסי להדריך אותה להגיע לפתרון לבד עד שיווצר בה הבטחון שהיא יכולה לפתור הכל לבד והיא לא תזדקק לך. עם הזמן תעזרי לה פחות ופחות עד שתוכל להיות עצמאית לגמרי, כמובן היא צריכה לדעת שבכל מקרה את שם בשבילה אבל רק לתמיכה וסיוע ולא בשום פנים ואופן לפתרון בעיות במקומה.

מסכימה עם אוקינוס ../images/Emo45.gif

תפחיתי לאט לאט את הכמות עזרה שלך אליהן, ותזכירי להן שעברו את גיל 20 והגיע הזמן להיות עצמאיות יותר, אבל עשי זאת בעדינות.

איך להפחית? רוצות לישון אצלי

תודה תודה!!!! אוקיינוס שקט ונסיכת האהבה להיות איתי, קצת מחרימות את אימא שלי. מנסה בעדינות אבל הן נעלבות, כמה שאני מפנה לעצמי יותר מקום כך הן יותר דורשות. אחת מהן בצבא - איך אפשר להגיד לה לא לבוא לסופש? היא רוצה לבוא אלי ולא אל אימא שלי, אבל אני ובן זוגי צריכים ללמוד, ולהיות קצת ביחד. מרגישה שזה הורס לי את מה שבניתי, מצד שני מפחדת לאבד אותן וסליחה שההודעה שלי הופיע אלף פעם, משהו לא היה בסדר אז ראו אותה מתחת לא ראיתי...

איך להפחית

אל תתני לה כל סופ"ש לישון אצלך, תצמצמי את זה לפעם בחודש ואז לפעם בחודש וחצי, תסבירי לה שאת חייבת ללמוד שזה חשוב לך להצליח , לאט לאט היא כבר תתרגל לבית אמכם ותופיע פחו ופחות אצלך בבית. עם כל הכבוד לאחיות ולאהבה שלך אליהן אסור לזה לבוא במקום חייך שלך וחיי בן זוגך. יש לך את הזכות לחיים מלאים בעיקר שכשבעצם האחיות כבר גדולות ומסוגלות להיות עצמאיות. תנסי להבין מה גורם להם לא לרצות להיות עם האמא, אולי קרה משהו ותוכלי לפתור את זה והכל יבוא על כנו.. אולי הן מנסות לרמוז משהו או למשוך תשומת לב... שווה בדיקה.

למעלה