אחיזת חפצים

בבצוק

New member
אחיזת חפצים

שלום בני אריאל נולג פג בבלגיה לפני 7 חודשים בשבוע 31. בן כמעט חמישה חודשים מתוקן. הוא עולה יפה במשקל וכבר מתהפך מהגב לבטן מחייך המון, מקשקש ... הבעיה היא שאינו אוחז בחפצים אלא במקרה שזורק ידיים יכול לתפוס משהו. הוא דווקא מכניס ידיים לפה.... נראה לי שגיל הזה הוא כבר אמור לאחוז ואפילו להעביר מיד ליד.... מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לבני והאם יש סיבה רצינית לדאגה?

אחיזת חפצים - 5 חודשים מתוקן

שלום בבצוק, בהתחשב בשבוע הלידה, מבחינה התפתחותית יש לצפות מאריאל את מה שמשיגים בני 5 חודשים לערך. זה נכון, בגיל כזה אמור תינוק לכוון ידיו לכוון חפץ, לאחוז בו ולהעבירו מיד ליד. תחילה כמה שאלות: האם הוא שוכב בנוחות על הבטן? איפה מונחות ידיו כאשר עושה זאת? ומה קורה כאשר אתם בעזרת ידיכם סוגרים עם כף ידו על קשקשן, למשל? האם יש תנועת רתיעה? האם עוזב את החפץ או כף ידו נשארת בלפיתה? בינתיים, על מנת לעודד את האחיזה והגישה לחפצים כדאי לעבוד על מודעות ידיים במגעים ובתנועה: 1) עסי את כפות ידיו: כל אצבע בנפרד מהשורש עד לציפורן. העיסוי אמור להיות בצידי האצבע. 2) כשכף ידו פתוחה, הפעילי לחץ באמצעות 2 כפות ידייך הפתוחות שסוגרות על היד שלו. 3) השתמשי במרקמים ובמגעים שונים כדי להעלות מודעות לשני צידי כף היד: גב וכף. 4) בעזרת ידייך הדגימי לו אחיזה בחפץ וגם גישה אליו. כאשר אוחז, הפעילי מעט לחץ על כף היד האוחזת על מנת שיחוש היטב במגע ובתנוחת היד. 5) שוב בעזרת ידייך הדגימי לו תיפוף עם כפות ידיו על תוף, בלון, חבילת מגבונים וכו' (על מנת לקשר לו את תנועת היד עם התוצאה). ענבל.

ענתPT

New member
אחיזת חפצים

נראה מתאורך שאריאל מתקדם בתחום המוטורי יפה, כיוון שפג הייתי ממליצה על מעקב התפתחותי, שם גם יוכלו להדריך לתרגול ספציפי.

למעלה