שלום לפורום מאיר אריאל וסליחה
שגם אני הולכת לדבר על ג'קו אייזנברג (לא פלא – אני נמצאת בפורום שלו יותר משנתיים ויודעת דבר או שניים על הנושא. (מראש אני מבקשת סליחה על שגיאות אפשריות ) אנסה לענות על שאלות של תושב. מי זה ג'קו אייזנברג? אדם, תושב כדור הארץ, ממוקם בנתניה לרוב. בן 27. מנגן בפסנתר, גיטרה, כלי הקשה. כותב. מלחין. שר. בעל קול איכותי מאוד, קצת מזכיר את קולו של אדי ודר (אני לא אוהבת השוואות, אבל שיהיה). מה טיבו? הוא קודם קול מוזיקאי מוכשר. כותב ומבצע בעיקר רוק. הוא גם היפ-הופיסט מכונן. הרכב hh שלו שכולל למעשה שני אנשים - זה דבר מיוחד במינו. לא תמיד בז'אנר הזה אפשר לראות/לשמוע שירים מחושבים ומשעשעים כאחד באיכות כזאת. "כאברים" שהוא ביצע ב"כוכב" הוא שינה לגמרי. כמעט כל ביצוע עלה על מקור. אפילו שהיה מדובר על השירים של ארצי, אמדורסקי, מאיר בנאי וכו'. יש לו קול וכריזמה שקשה להתעלם מהם. עוד תכונה שעומדת לזכותו - חוש הומור. כשהוא מרגיש חופשי (וקשה מאוד להרגיש חופשי אחרי עליהום שלמעשה לא נגמר עד היום... ) הוא פולט גיגים בלי חשבון. מצד שני הוא אדם מאוד מאוד רגיש. לפעמים זה טוב, זה מסביר פעילות שלו למען הקהילה. מצד שני זה די מפריע בהופעות. כי הוא רגיש לכל הפרעת סאונד , למשל. כמו כל אומן אמיתי, הוא בן אדם מאוד מורכב ומסובך. לכן דווקא כאן, בפורום מאיר אריאל, די מצחיק לקרוא קריאות סטייל: "שיהיה גבר! שיעמוד! מאחורי!..." הוא אף פעם הוא לא ביקש או חלם להיות איזה מהפכן או מנהיג רוחני. הוא רק רצה לשיר ולהכיר לנו את השירים שלו. את היצירות שלו. עד לאן עמקו ועד כמה איכותו? תשובה כאן פשוטה: תקראו ותקשיבו. אור כאן כבר השתדל ונתן מספיק לינקים. כמובן צריך להכיר בעובדה שהוא בכל זאת אומן בתחילת דרכו. ודיסק שלו לא כולל שירים מתקופה אחרונה אלא שירים שנכתבו בין 1997 עד 2004 - כשהוא היה די צעיר. אבל לדעתי הצנועה קל לזהות את הפוטנציאל שטמון בו. אביא רק כמה שורות מהשיר שהוא כתב בגיל 18: ...בסופו של יום, כמו מתוך חלום משנה מקום, משנה מזל, מי אני בכלל וזוכר את אופן לילותיי ותנועותיי ואת מה שנדמה לך איך אני חוזר, בעבר חופר מקבל עצות מידידי, טובים אלי מחפש איזון בלא קיים, נמשך לשם, לשני שקורא לי בסופו של יום, כמו מתוך חלום משנה מקום, משנה מזל, מי אני בכלל וזוכר את אופן לילותיי מחשבותיי ואת מה שקרה לך... תקראו כמה שירים שלו ותשפטו לבד:
http://www.shiron.net/homepage.aspx?id=6386&name=ג^קו_אייזנברג&type=4&tab=0 ועכשיו לפרשה: "מי שם ז^^ ועל מה?" הנה ציטוט מכתבה עליו שהתפרסמה לפני שנתיים וחצי, הרבה לפני הזכייה המדוברת ב"כוכב נולד 4": "אני אוהב את הארץ אבל קשה לי עם המדינה הזאת. יש הבדל מהותי בין ארץ ישראל למדינת ישראל. מקומם שכל המערכות במדינה דפוקות לגמרי.זה מתחיל מהתשתיות והכבישים ומגיע למס הכנסה וביטוח לאומי. אין שום הסתכלות קדימה, יש הרבה רדיפת בצע וכסף. ואני , אני שונא כסף ובגלל זה גם אין לי. אנשים שיושבים למעלה חושבים שאנחנו בובות על החוטים. הם עושים מה שהם רוצים ואנחנו אוכלים את החרא.... מי שמקשר ציונות עם מדיניות יש לו טעות מהיסוד.בגלל זה שרתי על המדינה מה ששרתי ולא על הארץ. את הארץ אני אוהב, את האדמה, את העצים... ...אני לא מאמין לגמרי שיש אלוהים, אבל אני מאמין בעברית, בשפה, באותיות. יכול להיות שאני דפוק, אני לא יודע מאיפה זה בא לי בכלל אבל השפה הזאת - כל העולם צריך לדבר ככה . אספר משהו שעליתי עליו באיזה לילה הזוי. המילה "אלוהים" אם קוראים אותה מהסוף להתחלה יוצא "מי הו לא"..." אז קבלו את ההתלהבות וההשקעה של אור/קרוב מאיר אריאל בהבנה: ניתן להימצא במסלול חיובי לגמרי ולהשתמש במנה בינתית הראויה להערכת ג'קו אייזנברג. תרתי משמע