אחיינו של אולמרט עוזב: "קדימה ייאשה

ואזנה

New member
אחיינו של אולמרט עוזב: "קדימה ייאשה

אחיינו של אולמרט עוזב: "קדימה ייאשה אותי" יאיר אולמרט, אחיינו של ראש הממשלה, עזב את מפלגת קדימה לדבריו, "זהו אינו אקט שמכוון נגד אהוד אולמרט באופן אישי, אך אני לא חושב שאפשר לנקות את אולמרט מאחריות" מאת: ניר יהב | | www.Nfc.co.il יאיר אולמרט, אחיינו של ראש הממשלה אהוד אולמרט, עזב את מפלגת קדימה. לדבריו, ההחלטה גמלה אצלו כבר לפני כמה חודשים ומזה שבעה חודשים הוא אינו חבר במפלגת קדימה. "זהו אינו אקט שמכוון נגד אהוד אולמרט באופן אישי, אך אני לא חושב שאפשר לנקות את אולמרט מאחריות", אמר. בראיון ל"קול ישראל" אמר בנו של עמרם אולמרט, אחיו של ראש הממשלה, כי הפוליטיקה ייאשה אותו ובין שאר המפלגות גם קדימה ייאשה אותו. לדבריו, לאולמרט יש כישורים להיות ראש ממשלה אם כי מפלגתו, קדימה, נכשלה. "יש דברים מסוימים שבהם אהוד פועל נכון, ודברים שהוא פועל פחות נכון, יש דברים שהפכו אותו לשק חבטות, אבל קדימה כמפלגה נכשלה. בראש ובראשונה מדובר בפן המנגנוני המפלגתי", ציין. "אני לא יכול לנהל את כל חיי ולקבל את כל החלטותיי רק על-פי מה זה יגרום לאוהד אולמרט. הייתי שמח שאולמרט יצליח, אני חושב שיש לו את הכישורים לכך, אני חושב שאם לא היו מפריעים לו, תמונת המצב היתה שונה. קיבלתי החלטה שאני שלם איתה אז, ואני שלם איתה היום. אני חושב שאולמרט מסוגל לצאת מהמצב הקשה שבו הוא נתון, למשל על-ידי בניית מנגנון מפלגתי", אמר יאיר אולמרט. לדבריו, היו גורמים במפלגת קדימה שלא התגייסו לסייע למפלגה ורק פגעו בה, ביניהם השרים ציפי לבני, מאיר שטרית ושאול מופז. "אחרי הבחירות חשבתי שיש להקים מנגנון של המפלגה במובן של ניצול הצלחה. יוחנן פלסנר אינו מנכ"ל מוצלח. ראיתי שאיני יכול להשפיע לחיוב בנושא הזה, ראיתי ששרים בכירים אינם מתגייסים לעזור - למשל מאיר שטרית, ציפי לבני, שאול מופז. ציפי לבני לא תמכה באולמרט ובמפלגה, שטרית הביע ביקורת נגד קדימה, ח"כ אביגדור יצחקי יום אחד תומך בקדימה וביום השני תוקף את קדימה. גיליתי שכמעט הכול אישי, גיליתי שאנשים לא מתייצבים מאחורי הרעיון הקולקטיבי". אמש (ד') הודיע אלי לבני, אחיה של שרת החוץ ואחת מבכירות קדימה, ציפי לבני, כי הוא עובר לליכוד. "אבדתי את האמון בדרך ובהנהגה של קדימה", אמר אמש לבני בראיון ל-Nfc. לדבריו, "אי האמון החל בעיקר במלחמה, שהתנהלה בצורה חובבנית. זה יותר גרוע מהפקרות". "עזבתי את הליכוד לפני הרבה שנים, וכאשר הוקמה קדימה על-ידי אריק שרון, החלטתי להצטרף. הבטיחו לנו אז פוליטיקה נקייה. אבל אם זה ניקיון, אני לא יודע מה זה לכלוך", אמר. נוצר: 08/03/2007 | עודכן: 08/03/2007 | רשימות נוספות: ניר יהב

ואזנה

New member
"לא חוזר לליכוד, ממתין למהפך...."

"לא חוזר לליכוד, ממתין למהפך...." 08.03.07 בשיחה כנה עד כאב, אמר לי יאיר אולמרט כמה דברים שלא פרט בראיון שהיה עימו הבוקר בקול ישראל. [גילה וקסמן]. הערה: הדברים הינם דבריו של יאיר, העט היא העט של גילה.על מנת שלא לפגוע בחשיבות הדברים, מבקשת להבהיר שאין הכתבה מתקפה שלי או של יאיר, הדברים נאמרו בכאב ונכתבו בעצב. מודה, לא שמעתי את הראיון עם יאיר אולמרט בקול ישראל, רק קראתי את הכתבה באתר NFC. אחרי שסיימתי לקרוא, הרמתי טלפון ליאיר וביקשתי לשמוע ממנו, אישית, את הדברים שעל ליבו. בשיחה כנה עד כאב, אמר לי כמה דברים שלא פרט באותו ראיון. מדבריו עולה, לדעתי, שיאיר עזב את קדימה בפועל, אך לא בלב. אין לו שום כוונה לחזור לליכוד, הוא בסך הכל, כמו רבים מאיתנו, ממתין למהפך שיגרום לו לרצות לחזור לקדימה – אם תהייה עוד קדימה! אז מה קרה בשנה החולפת מאז שהוקמה קדימה? לטענתו של יאיר לבעיה יש כמה נקודות פתיחה, אחת מהן הינה הסביבה הקרובה של אהוד אולמרט, קרי הלשכה. הוא לא בטוח שכל האנשים בסביבתו של רה"מ ראויים להיות בתפקידים שלהם בלשכה. התהליכים וההמלצות שהובילו למינויו של פרץ לשר בטחון מחד ומינויו של יוחנן פלסנר מאידך, אינם מובנים לו והוא אינו מצליח להבין את ההיגיון שמאחוריהם. ואם כבר נעשו הטעויות, מדוע נותנים למצב להמשיך ואף להדרדר. את המטה יאיר מכנה, מטה "ברירת המחדל". נמצאים בו עוזרי שרים וח"כ לשעבר חסרי ניסיון וכישרון פוליטי, כשכל אחד "כבש" שם חדר, ותפקיד ושומר לעצמו מידע ונתונים מבלי לשתף את האחרים, בקיצור תזמורת שלא מנגנת ביחד. לדעתו, כניסתו של המנכ"ל יוחנן פלסנר החדירה רוח רעה במישור האישי. דחיקתו החוצה של עומר זוהר הייתה תחילת הסוף. במקום לנתב את כישוריה ואת האנרגיה של יוליה שמאלוב – ברקוביץ הפכו את נוכחותה לריב שפגע בה ובמפלגה. מינוי נדב אברמוביץ' לר' אגף האירגון היתה עוד טעות, לדעתו של יאיר. ליאיר שעמד בראש מטה קדימה ברחובות בבחירות ואירגן את "כנס נס ציונה" שנחשב למוצלח שבכנסים שאירגנה קדימה יש גם ביקורת קשה על הקצאת המשאבים באופן שבמטה המפלגה "חוגגים" ואילו לפעילות השטח נשארים תקציבים זעומים. יאיר אומר שמעבר לטעויות במינוים, טעה רה"מ אולמרט בכך שמשך ומרח את הזמן עד שבכלל מונה מנכ"ל לתנועה.ומשזה מונה לקח זמן רב מידי עד שהמפלגה החלה לתקוע יתדות ברחבי הארץ. "מדוע נחפזו להורות לנו על סגירת הסניפים ביום שאחרי הבחירות ?", שואל יאיר, "למה ומדוע אצה להם הדרך לחסל את הסניפים שריכזו סביבם פעילות והתלהבות, האם אי אפשר היה להתייעץ איתנו – ראשי המטות – ולקבל החלטה מושכלת שהיתה מונעת את הוואקום שהותירו ואת תחושת הפעילים "הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת" ? ויוחנן ? "נראה כמי שפחות מעניינים אותו ההישגים אלא בעיקר הכבוד והכח שנפלו בחלקו". גם השרים והח"כים אשמים לדעת יאיר במצבה של קדימה. צר ליאיר על חוסר המעורבות המופגן של ציפי בכל המתרחש במטה קדימה, לטובת אג'נדה אישית, ובאותה נשימה הוא גם מזכיר את מופז, שיטרית ואביגדור יצחקי. בנוסף האיומים הבלתי פוסקים של חזרה לליכוד, ופלירטים עם נתניהו, הינם "גול עצמי". אם הליכוד ינהג בתבונה הוא לא יקבל חזרה את כל המפלרטטים, כי זה רק יזיק לו מול ציבור בוחריו. מהלכי החיזור הללו הם פתטיים, מזיקים, מכרסמים בשורות התנועה. החכי"ם המסתובבים עם בטן מלאה בעיקר מסייעים לנתניהו ומזיקים לקדימה, ספק אם מועילים לעצמם". יאיר הביא פעילים לקדימה, לא אנשי ליכוד אלא אנשים ששוכנעו שמשהו חדש וטוב עומד להבנות, "הם לא באו על מנת ש"על גבם" יבנו לעצמם האחרים פלטפורמה לחזרה לליכוד", אומר יאיר. האם הופתעתי מהדברים ששמעתי? לצערי לא. רובנו יודעים שיש צדק במה שיאיר אומר. עם זאת אני חשה מועקה כ"כ גדולה כשאני שומעת את הדברים מאחיינו של ראש הממשלה, שמצד אחד מאמין ביכולות של דודו ורוצה בהצלחתו, אך מרים ידיים ומוציא את עצמו מחוץ למשחק. לסיום שאלתי את יאיר האם עזיבת התנועה היא סוף פסוק מבחינתו ונענתי שהוא עדיין משאיר פתח צר של תקווה: "אני ממתין למהפך דרמטי בהתנהלות התנועה על כל מרכיביה, החל מלשכת רה"מ ועוזריו, עובר בבכירי התנועה והסיעה וגומר במנגנון, בכדי שאוכל לחזור. בנתונים הקיימים אני לא יכול לעשות שקר בנפשי ואינני מסוגל להישיר מבט לפעילים שפקדתי לתנועה. איך שהדברים ניראים כרגע עושה רושם שקדימה וויתרה על הסיכוי ואם כך הדבר מה לי לבזבז את זמני ולהפוך למתוסכל ?. אני הצטרפתי לגוף שעמד אחריו רעיון מנצח אבל הביצוע, עד כה, היה כושל והדבר הכאיב לי באופן אישי". לאנשים כמו יאיר אולמרט קוראים "נאיביים", "משוגעים" , "נביאי הזעם" – יגידו מה שיגידו, יאיר מייצג בעיניי את האנשים שעבורם קדימה קמה, ואני מקווה שכל היאירים למינהם לא ינטשו את התנועה, אלא יתאחדו על מנת להביא למהפך שיאיר אולמרט כל כך מחכה לו.

למעלה