אחיינית חורגת

moonie1

New member
אחיינית חורגת

אני יודעת שאני לא פעילה כל כך בזמן האחרון,אבל אני תמיד קוראת, ולא תמיד מוצאת את הכח או הזמן להגיב.... ביתו של אישתו של אבא, או בקיצור- אחותי החורגת, מתחתנת מחר. לקראת החתונה, הגיעה אחותי החורגת השניה מאמריקה (היא ובעלה נסעו לשם לפני שלושה חודשים) עם ביתה התינוקת שאני אוהבת מאד מאד וביליתי איתה זמן בתור תינוקת קטנטנה. היא בת כמעט שמונה חודשים עכשיו, אם זה רלוונטי. בקיצור, האחות המהגרת הזמנית נכנסת הביתה ברוב שמחה וששון, ואחיי החורגים קופצים על האחיינית ומרעיפים חיבוקים ונשיקות עד אין סוף. חיכיתי כמה דקות בנימוס, ולאחר מכן ביקשתי מאחי החורג להחזיק אותה לכמה דקות- הרי היא השתנתה לבלי הכר ולא ראיתי אותה כל כך הרבה זמן! "את בכלל לא קשורה אליה, לכי מפה" ס ל י ח ה? אני שמרתי עליה בהתנדבות מלאה שעות על גבי שעות, הרדמתי אותה בידיים, שרתי לה שירים ואני אוהבת אותה כאילו הייתה לפחות בשר מבשרי. הרגשתי פגועה, אפילו הזלתי דמעות עלבון. בסוף לא זכיתי להחזיק בה, אף לא לרגע קט. רק רפרפתי נשיקה בלחייה וזהו זה. אני בספק אם בחתונה אוכל לבלות איתה זמן, יש אורחים ומשפחה שירצו לבלות זמן עם הנכדה הראשונה והיחידה בינתיים מהצד שלהם. אני אמנם באמת לא קשורה אליה ביולוגית, זה אומר שיש לי פחות 'זכויות עליה' כביכול? האם אחי צדק בהערה שלו?

../images/Emo201.gif

לא צריך לדבר ככה, ולא קשור אם הוא כן צודק או לא צודק, זה פשוט לא רלוונטי, אם הוא היה אומר שזה כרגע לא נוח, או סיבה ברורה, אני מבינה, אבל זאת אמירה מיותרת ופוגעת. מי כמוני יודעת, כבר עברתי הרבה אמירות כאלה שאמרו לי אנשים סתם ככה - בחיים שלי. אני מקווה כי תהני עם התינוקת, ובכל מקרה, אנחנו צריכים לחשוב על מה שכתבת, ולהזהר שאנחנו לא נגיד דברים כאלו פוגעים ומיותרים, גם ככה אנחנו עוברים דברים קשים לא צריך להכביד עלינו, ואנחנו לא צריכים לפגוע סתם באחרים. מזל טוב - רק שמחות אמונה!

הדסו^ש

New member
כמובן שהוא לא צדק

הרי כבר ראינו כאן בפורום והבנו מכל מיני סיפורים של משתתפים, שקירבת-דם הא לא הכול. הרי יש אנשים עם קירבה מדרגה ראשונה כמו הורים ואחים שמתנכרים לבי משפחתם (אבא, אחות, בן וכו'), ולעומת זאת אנשים שלא ממש קשורים בקשר משפחתי פורמלי אבל כן אוהבים כמו משפחה אמיתית. זה שאת לא קשורה אליה ביולוגית לא אומר כלום. השעות שבהן בילית איתה ונקשרת אליה - אף אחד לא יכול למחוק לך אותן כי זה שלך. אז אל תיקחי ללב כל שטות שנפלטת למישהו מהפה... זה לא שווה את הדמעות שלך!

moonie1

New member
צודקת...

אף אחד לא יקח ממני את הקירבה שיש לי אליה. ובאמת אולי לקחתי קצת קשה מדי את האמירה. תודה לך

הדסו^ש

New member
בבקשה מתוקית, anytime...

מקווה שנרגעת קצת מהמשפט האומלל הזה של אחיך ושהוא כבר לא מטריד אותך יותר

moonie1

New member
כן ../images/Emo13.gif

הוא בא אליי והתנצל, אז סלחתי ונרגעתי ומקווה שיחשוב פעמיים לפני שיוציא שוב דברים מהפה...

לדעתי זוהי חוצפה.

קודם כל מזל טוב
את, ששמרת עליה בהתנדבות, בלי לצפות לתרומה, אלא רק מרצונך שלך, מתוך הרבה אהבה, תרמת מזמנך החופשי והקדשת לה תשומת לב ואהבה......וככה אחיך החורג מגיב בסופו של דבר? אמנם באמת אין בינכם קשר דם, אך זו לא סיבה לדבר כך. אין שום סיבה שתצדיק התנהגות כמו שלו! עצתי- תתעלמי מדבריו, ובכלל, תתעלמי מהערות פוגעות כמו זו. זה לא שווה את התייחסותך. תביני שיש גם אנשים כאלה, שלא מעריכים מה שעושים עבורם, ותעברי הלאה. את נערה חכמה ורגישה ואין סיבה שדברים כאלה יפגעו בך! אוהבת

moonie1

New member
עלמתי...

תודה רבה! החתונה הייתה ממש מקסימה :] את בהחלט צודקת ותודה על המילים. את מותק

bluehorizon

New member
אוי, כמה מעליב

אין לי מה להציע לך מלבד
. איך את עם אשתו של אבא שלך? אולי את יכולה לדבר איתה על זה?

moonie1

New member
תודה רבה לך,

חיבוק זה המון...! אני בקשר טוב עם אישתו של אבא, אך עדיין מרגישה מוזר לדבר איתה על דברים כאלו. אם הייתי מדברת עם מישהו על הנושא זה היה עם האח עצמו. אך הוא (כמו שכתוב בתגובה להדסו^וש) חזר בו והתנצל, כך שהכל בא על מקומו בשלום. תודה על התגובה :]

ny22

New member
מנהל
אמונה, אני רוצה להבין משהו

מי הוא שיגיד לך אם יש לך קשר אליה או לא? מי הוא ישקבע? ברור לכולנו שקשר בין שני בני אדם הרבה יותר מורכב מקשר ביולוגי, מדובר במשהו הרבה יותר עמוק. אם כבר יש מישהי שיכולה אולי לומר איזו מילה, זאת האחות החורגת - אמא שלה. זה שהוא לא נתן לך להחזיק זה חבל, אבל חשוב לי שתדעי שלו אין את הסמכות לקבוע את כמה את אוהבת אותה ועד כמה את קשורה אליה. גם אצלי יש (או יותר נכון - היו) ויכוחים האם האחיות שלי מצד אבא הן אחיות או חצי אחיות. אבל מה זה משנה? הרי אני אוהב אותן כמו אחיות. פעם הבאה, אני ממליץ לך לדבר עם אמא שלה, היא בטח תשמח לתת לך אותה. מקוה שעזרתי.

למעלה