אחים גדולים הם בייסיסיטר בהגדרה?

hag70

New member
אחים גדולים הם בייסיסיטר בהגדרה?

לילדה יש חברה בכיתה ב' שיש לה אחות קטנה בת 4. באופן קבוע שתי האחיות מסתובבות ביחד (כלומר הגדולה שומרת על הקטנה) בלי קשר למי מוזמן למי. כלומר אם אנחנו מזמינים את החברה אלינו (או אם הם מסתובבות ביחד בין הבתים) היא מופיעה עם אחותה הקטנה. מה שאומר שאני צריך לשמור על האחות הקטנה
(כי מבחינת האחות הגדולה היא נוכחת-נפקדת). יש גם אח גדול יותר (כיתה ה') שפחות נכנס לעסקה הזאת (אולי כי הוא גדול מדי?) אני יודע ששני הגדולים לוקחים אותה מהגן, אחראים לעיה באחה"צ וכו'. ובהרבה מקרים להורים אין שמץ של מושג איפה הם נמצאים (אנחנו גרים בקיבוץ, כך שאין בעיה של התניידות בין המקומות). זה נראה לכם הגיוני? אותי זה מחרפן. (במיוחד כשבשבת אחת "שמרתי" על האחות הקטנה אולי 5 שעות כי הם היו אצלנו והגדולות שיחקו בינהן ו"החרימו" את הקטנה).

יש משפחות שכן, אצלי לא. אני תמיד אומרת שהיא

אחות שלו לא אמא שלו (אני מדברת על הבכורה והזאטוט הפרטיים שלי). יש לי חברות שהילדים הגדולים יותר לוקחים את הילדים בבוקר לגן כי ההורים יוצאים מוקדם לעבודה ובימי שישי כשההורים יוצאים - האחים הגדולים בייביסיטר ולא יכולים להתפנות לעיסוקים שלהם. בנתיים, הבכורה שמרה פעמיים על הזאטוט כשאנחנו יצאנו בערב. אני בטח לא אשמח אם ישלחו לכאן חברה של הבכורה עם אחותה הצעירה ואני אמצע את עצמי משמרטפת לילדה קטנה אלא אם זה חרום או חד פעמי ותואם מראש.

Master Stav

New member
ביישוב שלנו זה לא מקובל

אחים קטנים לא מגיעים עם האחים הגדולים ו/או האחיות כול שכבת גיל עם עצמה או לפעמים בערבוביה כאשר לדוגמה מגיעות חברות לביתי בת ה8 ואז גם בני בן ה6 משחק איתן ...משעשע לראות את המאצ'ו הקטן משחק עם הברצ'יות ...הוא תמיד השומר ....

akavishon

New member
ממש לא במקום. אחים גדולים יכולים להיות

בייביסיטר בבית, אבל נשמע מאוד מוזר שהם לוקחים איתם את האחים הקטנים. מה יהיה השלב הבא? להביא את הכלב?

schlomitsmile

Member
מנהל
באמת מוזר... ניסית לדבר עם ההורים שלהן? אם זה מקרה חד-פעמי, מילא, אבל כשיטה להפיל עליך את הקטנה, זה לא לעניין... אצלנו הגדול כבר בן +13 , ולכאורה אפשר היה לצפות ממנו שישמור על אח קטן מדי פעם. הוא מחזיר את הפשוש מהגן, ושומר על הפיצקי כשאני בשירותים. זהו. לא עולה על דעתי לעולל לו ולהם יותר מזה... אני זוכרת איך בכיתי להוריי והתחננתי שלא ישאירו אותי עם אחותי הגדולה, כי היא היתה מרביצה לי...

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo13.gif אכן, זו סיטואציה עם פוטנציאל נפיץ לשני הכיוונים.

hag70

New member
לא נראה לי שיש טעם לדבר איתם

הרי הם לא עושים את זה בכוונה, בטח לא לי. ככה הם חיים. כיוון שהם שכנים ובקשרי חברות איתנו, אז אני לא רוצה לעורר מהומות (אולי זה נשמע סוג של פרייאר, אבל זה לא מהכיוון הזה). במקום להפעיל אותה במשחקי חברה והפעלות ויצירה אני פשוט נותן לה חטיפים ושם לה סרט ושיבושם לה. וכשיש "משברונים" אני מפעיל את אחותה הגדולה.

schlomitsmile

Member
מנהל
ברור שאינם עושים בכוונה ../images/Emo13.gif אילו היתה להם כוונה רעה, לא היה טעם לדבר. דוקא כשמישהו דורך לנו על הרגל ולא שם-לב, יכול אולי לעזור, אם נסב את תשומת-לבו, בלי כעס או האשמות. אבל אני יכולה גם להבין את המבוכה מפניה כזאת... אז אם אתה מסתדר עם סרטים וחטיפים, גם טוב ../images/Emo13.gif

למעלה