אחים ואחיות במערכת המשפחתית

E y e s

New member
אחים ואחיות במערכת המשפחתית

שלום לכולם! מצאתי קטע מעניין (פסיכולוגי) שעוסק באחים ואחיות בספר "התפתחות הילד". "בתוך המערכת המשפחתית גם לאחים ולאחיות יש השפעות ישירות ועקיפות. עם ההשפעות הישירות שלהם על הילדים הקטנים יותר נמנים תפקידיהם כבני לוויה, כמורים ומודלים.נראה שכאשר קיים אח גדול, הילד הקטן ממנו לומד מהתנהגותו במישרין. גם הילדים הגדולים יותר לומדים במשרין מהתנסותם כאחים לילד קטן יותר."

E y e s

New member
אחים ואחיות במערכת המשפחתית2

באחד המחקרים, שהשווה בין נערות עם ובלי אחים או אחיות גדולים מהן, נמצא שנערות שהיו להן אחים גדולים היו תחרתיות יותר, ואילו אלו שהיו להן אחיות גדולות היו "נשיות" יותר. ------------- לא בטוחה שהמחקר נכון בכל המקרים, אבל זה מראה עד כמה אנחנו מושפעים מהאחים והאחיות שלנו (ולא תמיד אנחנו מודעים לזה בכלל)... שנה טובה לכולם! :)

אני חושבת שכשיש אחים ואחיות

במישפחה יש מצב של "תחרות"- לא עשיתי מחקר בנושא ואנני מוסמכת בתחום אבל מהראיה שלי אנחנו תמיד מושפעים מאנשים סביבנו גם בעבודה וגם בבית הספר ובוודאי בבית עם האחים והחיות שלנו.

השפעת אחים עלינו ../images/Emo140.gif

באיזשהו מובן אני מסכימה עם המחקר, כי הנה יש לי אחות גדולה ואפשר לומר שאני די נשית- את יכולה להעיד על כך באופן אישי
\ אני חושבת שאחים משפיעים עלינו גם בקטע של איך לא להיות, למשל מאחר ויש לי אחות מאוד ביקורתית, אני שונאת להעביר ביקורת על אחרים ומשתדלת כמה שפחות. ו... טוב לראותך פה

פילפולה

New member
לא נראה לי...

למרות שלפחות בסביבתי בחורות עם אחים גדולים הרבה פחות פמניסטיות ומבינות את זכויותיהן. הן יותר כנועות. בעוד שאני ואחותי ממש לא כאלה...בהשפעתי או לא? לא יודעת.. אבל עדיין אני ואחותי שונות מדי. היא הבליינית ואני זאת שמעדיפה סעודות גדולות על מסיבות. בקיצור-שוני. הכל תלוי.. פיל

למעלה