אחים ורעים? לאו דוקא ..

מיכלי50

New member
אחים ורעים? לאו דוקא ..

הילדים המקסימים שלי, בן (13) ובת (11.5), רבים בזמן האחרון באופן בלתי נסבל. זה לא קורה כל יום כל היום, אבל כשזה קורה - הוא מאבד את הצפון ולעיתים מחטיף לה איזו מכה, או יותר גרוע - מדבר אליה באופן משפיל. תמיד יש לכך סיבה והוא כל כך נחוש שהוא לא אשם שלא ניתן לשכנע אותו. היא לא נשארת חייבת, מחזירה לו וצורחת. לעיתים קרובות היא מתגרה בו באופנים שונים.

אממ זה הגיל לריב

אני והאחים שלי רבנו המון בגיל הזה. אני חושבת שעד גיל 15 או 16 לא היה יום בלי שנריב נלך מכות או נצעק אחד על השני. היום כולנו ביחסים טובים בלי ריבים בכלל. הם גם מאוד קרובים בגיל ככה שזה טבעי לחלוטין.

הממ...

שניהם בתחילת גיל ההתבגרות שלהם, וזה טבעי שהם יתחילו להתמרד- בכם ואחד כנגד השני. על מה הם רבים בד"כ
כיצד את מתערבת בד"כ, אם בכלל

מיכלי50

New member
על מה רבים

על דברים מאוד מסויימים - על זה שהיא כינתה את הכלב בכינוי שהוא לא אוהב, על זה שהוא לא נותן לה את המחשב, על זה שהוא רוצה את המנה הגדולה יותר.הוא אומר שהיא טיפשה, היא בכיתת מחוננים והוא חכם יותר וכו' וכו' האמת היא שזה נראה לי נורמלי, אבל איך מגיבים. אני מואשמת על ידי אישי החביב והמפרגן בכך שאינני כועסת עליו מספיק. ואני טוענת שלא צריך לקפוץ כל פעם שהם קצת רבים. נדמה לי אפילו שכשאנחנו בסביבה זה קורה יותר והתגובה שלנו יכולה להדליק את המריבה עד השמיים.

אממ..בתור מי שעברה את זה

ולא ממש בטוב, אני מציעה להעזר באיש מקצוע, אולי הם צריכים ללמוד למצוא דרך לתקשר,ואולי גם את צריכה עצה מקצועית לגבי הטיפול בנושא מהזוית שלך את במלכוד כרגע, כי את לא ממש יכולה להתערב, וכל תגובה שלך שתגונן קצת יותר עליה, תחמם אותו. מקווה שיעבור להם מהר.

האמת שלדעתי כל עוד זה לא מגיע

לאלימות מילולית מוגזמת או אלימות בכלל- אל לך להתערב ולקחת צד בעניין, מניסיון זה סתם יגרור מריבות נוספות שלהם. הם מחפשים תשומת לב שלך ומשיגים אותה נהדר כשהם רבים,אז תראי להם שזה לא עושה עלייך רושם ובמקביל אולי למצוא נושא ששניהם אוהבים ולגרום להם לבלות ביחד ולהתקרב- למשל ללכת לבאולינג, לסרט וכו'.

למעלה