אחים יהודים

אחים יהודים

כולנו יהודים, במידות שונות ועם אורח חיים שונה. הפורום הזה הוא פורום ליהודים חילוניים. הם באים חילוניים ורוצים להשאר חילוניים. טוב להם (לנו) עם עצמם והם באים כדי ללמוד על היהדות, בלי שיעבירו אותם מהפכים ובלי לקבל ביקורת. אז בבקשה, די להסביר לנו כמה אנחנו לא בסדר, גם אם זה נכון לדעתכם. די לשלוח אותנו לקרוא את הקטע של הרב X או הפרופסור Y כדי שנאמין לכם שמשהו קרה או לא. ובבקשה תפסיקו לפתוח שירשורים שנועדו לשכנע אותנו, לוגית או היסטורית שמשהו קרה או מישהו קיים. לא בשביל זה אנחנו נכנסים לפורום ובגלל התשוקה הגדולה שלכם ללמד או לשכנע כל כך הרבה מאיתנו לעולם לא ינסו להכנס לפורום, ללכת לבית כנסת או ללמוד דף גמרא. מי שבא לפורום צמא לידע, להיכרות והוא ישמח לנקודת המבט שלכם (אבל זכרו שמותר לו לא להסכים איתה), אז לא צריך מראש לבוא עם שיכנועים והסברים, זה רק מרתיע. תנו לשאלות לעלות, תנו לאנשים לבוא כי לפעמים כשמתפרצים לדלת פתוחה רק מבהילים אותנו או יוצרים רתיעה.

tamarhp

New member
לא רק שאני מסכימה אלא

לדעתי מנהל הפורום צריך למחוק הודעות שרק מביאות מאמר וזהו, בלי שום הסבר, שאלה לדיון ועוד - רק מאמר של "תקראו ותשתכנעו". חבל שמנהל הפורום לא פה.

MrAnderson

New member
מחזק../images/Emo45.gif

יש פה הרבה אנשים שתכלס מחפשים את אותו הדבר...אבל רבים כולם עם כולם. צריך להיזכר איך מדברים אחד עם השני.(כולל אותי כן...)

primus solus

New member
זה הכל ענין של גישה

בתור בן הלאום היהודי תמיד תהיה בי הלוקאל פטריוטיות לסוגיות כגון ארכיאלוגיה מקראית, אני תמיד אתחבר יותר לפילוסופיה היהודית בנושאים כמו בריאת העולם מאשר לפילוסופיה מזרח אסייתית כלשהי חבל שמנצלים את זה כדי לדחוף את השורה התחתונה של הנה הוכחנו לנו שהתורה היא אמת וההתגלות בהר סיני אכן התרחשה, כעת עליך לחזור בתשובה.

../images/Emo45.gif אני מסכים

זה ממש כייף ללמוד יחד ולחלוק ידע, אבל המטרה לא תמיד צריכה להיות שינוי של האחר.

מסכים רק על הרגש המתנשא

להללו המנסים להוכיח עד כמה לא בסדר אותם הרחוקים מהשקפת עולמם. אך זכותם של המחבתים להתלות באילן גבוה, ולהפנותינו לכל שרברב שיחפוץ. אני אישית משתעמם משרשורים שאינם מאתגרים, אך אין לשכוח שזהו פורום יהדות, אף כי לחילונים

זוהי זכותם

וזכותינו לבלתי להתייחס אליהם. ולא אחת הצלחתי להפיח רוח חיים אף בשרשור משעמם, בזאת שחשפתי את בורותו של פותח השרשור מתוך המקורות. ואילו תתחיל בסתימת פיות, גורלו יהיה כגורל פורום אתאיזם ששבק חיים מאז המדיניות הקשה.

Euterpe

New member
מסכימה. ../images/Emo45.gif ואני דתיה.

אני קוראת פה הרבה בפורום, לא תמיד מגיבה ולפעמים ממש מרגישים שהפורום מאבד את מטרתו...

למעלה