אחים שכולים

אחים שכולים../images/Emo165.gif

גיליתי לפני כמה חודשים, שאימי הייתה בהריון והפילה לפני שאחותי נולדה, ולרגל יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל והרבה מחשבות שהיו לאחרונה ותהיות איך האח/ות היו יכולים להיות לו היו נולדים, חשבתי להעלות נושא לדיון שהוא די רגיש וקשה: מה לדעתכם מרגיש אח שכול
האם לדעתכם יותר קל יחסית להיות אח שכול לאח שלא הכרתם מעולם או לאח שכן זכיתם להכיר

חשבתי הרבה אם לפתוח שרשור כזה

בדרך כלל מתמקדים בהורים השכולים ופחות בבני המשפחה האחרים- אחים ואחיות. אובדן ילד במשפחה משפיע לא רק על ההורים אלא גם על האחים והאחיות. זה ברור. פתאום המשפחה משתנה, האח המת הופך להיות סמל ומופת ההורים מקדשים את זיכרו ומה עם האחים הנותרים? האם הם משענת להוריהם? האם הם מרגישים אחריות להוריהם? האם הם מרגישים שהפכו להיות פחות חשובים? אין לי תשובות , אני חוויתי אובדן של חבר, לא של אח.

h e n y

New member
כרגע ראיתי תוכנית בערוץ 6

שמדבר בין היתר על ילדה שאיבדה את אחותה שנרצחה בפיגוע. זה היה קשה לראות את זה.. אני לא יודעת מה הייתי עושה אם אחד מהאחים שלי היה נרצח בפיגוע או בצבא.. רק המחשבה על זה גורמת לי דמעות..
אין לי מושג איך מרגיש אח שכול.. ואני מקווה שאני וגם אתם לא תרגישו בחיים את ההרגשה הזאת.. זה ברור שיותר קל להיות אח שכול לאח שמעולם לא הכרת.. כי אח שכול שהכיר את האח מתגעגע בצורה חזקה, נזכר תמיד בכל הרגעים הללו ש שבילו יחד, ותמיד יהיה אצלו בחיים משהו חסר. ד"א גם אני גיליתי לא מזמן שאמא שלי עברה הפלה טיבעית לפני אחי הבכור, ז"א שהיה אמור להיות לי עוד אח....

eris1515

New member
בארור ש...

יותר קל יחסית להיות אח שכול לאח שלא הכרתי....

שאלה טובה

היום כשאחי בצבא הנושא הזה הפך למאוד רגיש אצלי, בכל רגע קיים הפחד המתמיד שיום יבוא וקצינים יתדפקו על דלתנו ויאמרו לנו את הבשורה הנוראה מכל. נראה לי קשה להיות אח שכול, תמיד הכאב שלך נמדד לעומת כאב ההורים, אתה צריך להיות שם בשבילם ולתמוך בהם כשכולם שוכחים שגם אתה איבדת אח. לדעתי אין דבר כזה קל יותר להיות אח שכול לאח שלא הכרת, אבל זה בטח לא קל להיות אח שכול לאח שכן הכרת. מתים הופכים לגיבורים, תמיד וכשאתה גדל במשפחה שבה אח נהרג ולא זכית להכיר אותו כאדם, עם חולשות, עם דמעות ועם נפילות אתה שומע רק על הגיבור, רק על המיתוס וזה יוצר נחיתות אצל האח החי..

למעלה