"אחים שלא רבים הם לא אחים אמיתיים"

care care

New member
"אחים שלא רבים הם לא אחים אמיתיים"

מכירים את הפתגם הזה? זה כל כך נכון ומציאותי, אין בעולם אחים שלא רבים ביניהם, ככה זה כשנמצאים בבית אחד מגיל 0 יש תקופות שמאד אוהבים ויש תקופות שרבים. ובכל זאת יש הבדל בין אחים לבין אחיות, בעוד אצל אחיות המריבות הם יותר בקטע של לא לדבר אחת עם השניה ולשחק ברוגז לתקופה ארוכה, אצל בנים זה מתבטא במכות ממש אבל הם נהיים מאד מהר חברים טובים. אני צודקת?

maiky17

New member
../images/Emo182.gifכולם רבים.

אני רבה עם חברים שלי כל הזמן [טוב, לא כל הזמן, אבל את יודעת למה אני מתכוונת], ככה שטבעי מאוד שהאחים שלי, שאיתם אני חיה מאז שנולדתי, יהיו המקור הראשון שאליו יופנו כעסיי. קודם כל, לא חסרים לנו נושאים לריב עליהם, גם אם הכי טיפשיים שיש. שנית, גם אם הם לא עשו לי שום דבר מיוחד, הם האנשים שאני מרגישה איתם הכי בנוח [הם וההורים]. זה בא לי באופן טבעי וללא שליטה. הרי החברה הכי טובה שלי היא כמו אחות בשבילי, אבל אני לא אוציא עליה את כל הכעסים שלי. על האחים שלי אני עלולה להוציא את הכעסים שלי ואני עושה זאת לא פעם - גם כי אנחנו לא שומרים טינה ["תעוף לי מהעיניים!" - כעבור עשר דקות - "בא לך להזמין פיצה ביחד?"], וגם כי אחים נשארים אחים. חברים באים והולכים, אבל משפחה זה דבר שיישאר לנצח. גם אם אני לא רוצה, אני "תקועה" איתם לנצח, ואילו החברים שלי יכולים לנפנף אותי בשנייה שהם רוצים. אני "תקועה" עם האחים שלי, ולכן אני רואה את זה בצורה אחרת: אם כבר ביחד, אז ביחד. למה לא לנצל את מה שיש לי? אני לא יודעת איך זה מריבות בין אחיות, כי אין לי אחות. אני גם לא חוויתי מעולם מריבה בין אח לאח, כי אני בת. אבל ראיתי הרבה מריבות של האחים שלי בתור צופה מהצד, ואני יכולה להגיד שאם כבר מכות, אז רק כשהיינו קטנים. וכן, כמו שכבר אמרתי, לא שומרים טינה, ואחרי עשר דקות כבר שיחקנו שלושתנו ביחד [עד למריבה הבאה]. במיוחד כשהיינו קטנים זה היה ככה, כי לילדים יש זכרון מאוד קצר טווח לריבים.

happy00

New member
כשהייתי קטנה

הלכתי מכות גם עם אחי וגם עם אחותי
והילדים שלי, בן ובת גם הולכים מכות (הם עוד קטנים, הגדול בן 4). הקטע של הברוגז בין בנות (ולא מכות) זה אולי נכון כשגדלים. זה נראה לי נכון יותר אצל חברות, לאו דווקא אחיות.

שאלה יפה ../images/Emo13.gif

אני חושבת שיש בזה משהו- נשים יותר מודעות לרגש שלהן ובמיוחד כשזה מגיע ממישהו שכל כך קרוב אלייך זה יותר פוגע ולכן גם אולי לוקח זמן להשלים ולסלוח.

למעלה