אחים שלי אני לחוץ פחד!

אחים שלי אני לחוץ פחד!

אני אולי השבוע בעזרת השם כן יהי רצון קונה אופנוע ואני מפחד שאני לא יוכל להעביר בעלות בגלל שאני בן 17 וחצי מה לעשותתתת?????

Shlomi TC

New member
לדבר עם ההורים שהם יהיה הבעלים?

נראה לי הפתרון הכי הגינוי. למרות שאני לא זוכר במדויק מאיזה גיל ניתן לרשום בעלות על שמך, אני מציע שתברר לפני כן.

אולי,תתקשר לסניף הדואר הקרוב

למקום ביתך ותשאל שם? למיטב הבנתי...כל מה שצריך להעברת בעלות הוא ת.ז וזה כבר אמור להיות לך.

תשובה...

בבנק הדואר אמרו לי שהם לא יודעים ורק כאשר אני ינסה להעביר הם יגידו לי, והיום התקשרתי למשרד הרישוי אמרו לי שאני יכול להעביר בלי בעיה ואמרתי לו שיבדוק שוב ואמר לי שאין בעיה ושאל ת'אחראי עליו ואמר שאין בעיה, אחר כך התקשרתי אמרו לי שאי אפשר להעביר בלי אישור אפוטרופס, ואז שוב תקשרתי אמרו לי שאי אפשר להעביר ואמרו לי שעד גיל 18 אי אפשר להעביר בעלות רכב אלא רק במשרד הרישוי בלבד. בליווי אפוטרופס... בקיצור היה נעים להכיר אותכם אבל אני הולך להתאבד!
אופנועיסט בדרך להיכנס בעזריאלי עם הטייפון...

tygger

New member
תשובה פשוטה.

אתה לא יכול להעביר בעלות על שמך לשום כלי רכב בגלל היותך קטין. ז"א שאם תפגע במישהו בצורה רצינית אז צריכים מישהו בוגר (18+) כדי לתבוע לו את הצורה. באופן כללי רק ההורים שלך יכולים להעביר בעלות על רכב בשבילך. בכל סניף דואר אתה יכול להעביר בעלות יחד עם ההורים (לא לשכוח תעודת זהות). הביטוח על שמך בכל מקרה.

tygger

New member
אז?

גם אני משלם ביטוח. אפילו על שני אופנועים. זה עדיין לא אומר שאני יכול לקחת אופנוע לא שלי ולרשום אותו על שמי. אין קשר בין מה שאמרת למה שנשאל. אז מה אם אתה משלם ביטוח? אתה חושב שביטוח זה בשביל המדינה? ידידי היקר, אם דרסת מישהו אז יש עליך אחריות פלילית ולא רק לשלם על הנזקים שאתה יכול לגרום לו. אתה הרי לא יכול להשפט אם העפת את הקטנוע על בן אדם והרגת אותו (אתה תאבד את הרישיון לצמיתות) כי אתה קטין, אבל אז פונים לאפוטרופוס שלך (הורים) ומעבירים את התביעה אליהם. באופן כללי אתה לא יכול להיות אחראי (על פי המדינה) עד הגיעך ל18. אז כבר מותר לך הכל. כולל לירות ולהרוג אנשים (רק עם אישור מפקד). אירוני, אבל זה מה יש.

הבנתי..

אבל כשאני עובד בבורגר ראנץ' אז חס וחלילה אני ידרוס מישהו יבוא ויתבעו את המעביד שלי? הרי ההורים שלי לא קשורים...

tygger

New member
למען האמת כן.

אבל שוב הרישיון שלך הולך לקיבנימט ותשכח ממנו. לכמה זמן? כשתהיה בן 70 יתנו לך אולי לעשות תיאוריה. אלא אם כן דרסת אופנוען. אז תקבל 4 חודשים עבודות שירות ואיזה קנס של 50 שקל.

אחלה תשובות...

יאלה אני עובר לאופניים! ----------------------- בלי חתימות הורים רישיון אגרה טיפולים טסט קנסות קסדות דלק ביטוח ומנאיקים! והכי חשוב!...זה דו גלגלי!...וחסכוני... אופנייסט קטן

יוסי99

New member
טוב, גרמת לי לשבור שתיקה

אני שותף שקט בפורום, עד שאחליט אם לעלות על קטנוע או לא. בכל מקרה, אנא תמנע מלתת ייעוץ משפטי נחרץ כ"כ. במקרה הזה, מה שאמרת לא מדויק בלשון המעטה. בעלות על כלי רכב - ככל הנראה לא אפשרית, אבל לא בהכרח. לעניין זה החוק הרלוונטי הוא חוק הכשרות והאפוטרופסות. הבעיה היא לא בעיה של אחריות פלילית, אלא בעיה אחרת בגדול. מניחים מראש שעסקאות עם קטין הן עסקאות בעייתיות (אפשר לעבוד עליו, הוא לא יודע מה הוא עושה, הוא יכול לקחת כסף מההורים ולעשות שטויות שלא יידעו איך לצאת מהן לאחר מכן, ומוטיבציות דומות - כולל שאלת האחריות שנלווית לבעלות במשהו - בייחוד כלי רכב), ולכן עד גיל 18 אסור לו לעשות עסקאות, למעט כאלה ש"בני גילו נוהגים לעשותן". [זה בגדול, מי שמעוניין בפרטים המדוייקים כי בוודאות השמטתי כמה תנאים, שיציץ בחוק - אם תרצו אפשר לעלות לפורום - אגב אני לא בטוח אם התנייה של "בני גילו.. " רלוונטית לכל מצב, נראה לי שזה רק למצבים מסויימים מוגבלים בהיקף או משהו כזה] באשר לאחריות פלילית, החל מגיל 12 (או 14, לא זוכר), חלה על כל אדם אחריות פלילית למעשיו. ייתכן שהוא יישפט בתנאים קצת שונים מאדם מבוגר, אבל האחריות היא שלו ולא של ההורים (אגדה אורבנית או משהו כזה). יש כאן בידול בין שני דברים - ההנחה היא שאם בצעת עבירה פלילית זה לא היה מתוך "בלבול", לעומת מצב בו מכרו לך משהו בהרבה כסף ועבדו עליך, או שקנית משהו מבלי לשקול את האחריות שבאה עם הרכישה (ע"ע אופנוע). ההבדל הוא בין חוסר כשרות לעשות פעולות משפטיות (לשנות מצב משפטי בצורה זו או אחרת - למשל מכירה ורכישה), לסייג לאחריות פלילית (חוסר יכול, הנקבע כחזקה חלוטה בחוק, להחזיק באחד האלמנטים הדרושים להרשעה - "מחשבה פלילית")

TYGGER יש לי רעיון בשבילך...

אני חושב שזה רעיון, מוזר כי היו משתמשים בו לא יכול להיות שאני חשבתי על זה לפני כולם...אבל למוסכניקים יש ביטוח על כל רכב/אופנוע שהם יכולים לנסוע עם ביטוח חובה על כל כלי, ואתה משלם על שני כלים אז למה שלא תעשה את הביטוח הזה?

tygger

New member
קוראים לזה ביטוח סחר.

זה אומר שניתן לרכב על כל כלי. אבל לא ממש. רק בזמן עבודה ואין לעשות בכלים שימוש פרטי. הביטוח הזה שונה היות ואכן אנשים עשו כרצונם בכלים הללו ובביטוחים הנ"ל. והביטוח הזה יקר. יותר יקר אפילו...

pootzy

New member
ביטוח סחר

הביטוח מכסה נסיעה על כל רכב פרט לרכבים שבבעלותך !

למעלה