אחים של חברים ביום הולדת?

משל333

New member
אחים של חברים ביום הולדת?

ובכן... חילקנו הזמנות ליום הולדת 5 של בני. זה יהיה במקום שמארגן תחרות כדורגל ביניהם. הזמנו ממש מעט ילדים (יהיו כ- 10), כל ילד הוא אחד שהבן שלי מאוד מאוד אוהב. בין האורחים יהיה אח של חבר שלו שמבוגר מהם בשנה, וזה בסדר גמור. האמא אמרה שהיא עובדת באותו סוף שבוע ולכן אם אפשר שגם הוא יצטרף, ואם לא, האבא יוריד את הצעיר ביום הולדת ויבוא לקחת אותו בסיומה. הילדים עוד צעירים ונהוג שההורים נשארים בימי ההולדת. הבן שלי מכיר ואוהב את האח, ואני מכירה אותו טוב ויודעת שהוא ישתלב ויהיה לכולם כייף.
היום פנתה אלי אמא שאיני מכירה. הזמנתי את בנה כי בני משחק איתו ביחד בהפסקות ומאוד אוהב אותו. היא אמרה שבנה ישמח לבוא, ואם אפשר להביא את האח הצעיר. אם לא, היא תבקש מבעלה שישמור עליו. הייתי מעדיפה שלא יבוא. בני לא מכיר אותו וכאמור, הולכת להיות פעילות מובנית של משחק פיזי ואין לי מושג איך מישהו צעיר יותר (כנראה בן 3 או 3.5. במקום לכתוב לי את הגיל שלו היא כתבה לי את שם הכיתה שהוא לומד בה, לכן אני מהמרת יותר כיוון 3...) ישתלב. הבן שלי וכל המוזמנים הם מאוד ספורטיבים ומשחקים עם כל הנשמה, ולא מתאים לי שמישהו צעיר יתגלגל להם בין הרגליים ואולי יפריע. למען האמת אני לא מבינה איך היא קוראת את ההזמנה ובכלל חושבת לבקש שיבוא. זה הרי לא קפיצות על מתנפחים סטייל PUMP IT UP , אנחנו לא מכירים אותם, והחשוב ביותר היא אומרת שבעלה יכול לשמור עליו.
אחרי כל המלל הזה... איך אתם הייתם מנסחים את הסירוב? הייתי כותבת שהפעם זו מסיבה בלי אחים, אבל האח האחר יהיה שם. כותבים שאתם לא בטוחים שהוא ישתלב? היא יכולה לכתוב שהוא מאוד אוהב כדורגל... הייתי כותבת שאין מקום, אבל דרך האינטרנט היא יכולה לראות מה החבילה הכי קטנה ולראות שאצלנו יהיו פחות מהמספר הזה. ואולי בכלל הייתם אומרים שבסדר שהוא יבוא? הרי אם בעלה לא היה פנוי לשמור, והחבר היה יכול לבוא רק עם האח מצטרף, הייתי אומרת כן (לא בשמחה, אבל מסכימה). בימי ההולדת עד כה תמיד היה מישהו ששאל אם בסדר להביא אחים ולא היתה לי בעיה עם זה, כי תמיד היה מדובר או באחים מאוד צעירים שבכל מקרה דבוקים בעיקר להורים, או שההורה השני היה עסוק ולא היה סידור לאח.
בינתיים חשבתי לנסח משהו כזה:
My son is so happy X will be able to celebrate with him! If possible, I think it's better little brother stays with dad. The party is going to be very small and intimate and I'm not sure how comfortable little brother will feel.

דעות?

Dot Cotton

New member
Same here

לבת שלי יש יום הולדת בsoftplay עוד שבוע, כל ילד עולה לי תשע פאונד , אני מכירה את כל האמהות אז לא הייתה לי בעיה להגיד לאחת מהםן שאני נורא מצטערת אבל אני מזמינה רק את הבת שלה כי יקר לי מדי, היא אמרה אין בעיה וזהו.תגידי לה את האמת I am really sorry but bla bla bla במילא את לא מכירה אותה ככה שגם אם היא תעלב לא יהיה סוף העולם.

אספרסו2

New member
דווקא כאן

למרות השמרנות הגרמנית לא סרבנו לבקשה שכזאת
וגם לא סירבו כשאנו ביקשנו.

משל333

New member
זו למעשה הסיבה שאני כל כך מתלבטת

עד כה גם אנחנו לא סירבנו מעולם, כי תמיד עשינו במקומות של קפיצות כלשהן ושם זה ממש לא מפריע ולא משנה. גם לי מעולם לא סירבו, כשאני נתקעתי בלי סידור לאחד מהילדים. למעשה, עד כמה שאני יכולה לזכור גם אלו שרצו לבוא אלינו עם אחים היו אלו שנתקעו בלי סידור עבור האח.
במתכונת הנוכחית נראה יותר מתאים בלי נספחים, והעובדה שהיא מציינת שבעלה פנוי להיות עם האח היא זו שגורמת לי לאי נוחות. זו פעם ראשונה שמישהו מבקש שהאח יצטרף לא כי אין סידור, אלא כי פשוט יהיה לו כייף.

משל333

New member
כי האח לא הוזמן

העובדה שאני מארגנת יום הולדת לבני לא מהווה הזמנה פתוחה לכל מי שחושב שהילד שלו יהנה מהפעילות. בנוסף אני רוצה שהבן שלי יהנה עם ילדים בגילו בפעילות שמותאמת לרמתם, ולא שיתחשבו בילדון צעיר בשנתיים שבא גם הוא לעשות כייף. אגב, אני בכלל חושבת שהיא עושה עוול לבן הבכור שלה בכך שהיא מצרפת אליו את האח הקטן אבל זה כבר שיקול שלה.
ולמרות הכל, בסופו של דבר עניתי לה שהיא יכולה להביא, פשוט לא רציתי ליצור אנרגיות שליליות סביב יום ההולדת שלו. אני עדיין חושבת שמדובר בחוצפה,

אספרסו2

New member
אצלנו ארוע כזה

כולל בדרך כלל 6-8 זאטוטים ונמשך עד שלוש שעות,
מבחינתנו לא קריטי שינוי לכאן או לכאן,
חבל לעשות מזה ענין.

Mottek

New member
לא נתקלתי בסיטואציה כזו

אני חושבת שהכי נכון זה להגיד דוגרי ולהסביר שהפעילויות שמתוכננות (לפרט) מיועדות לילדים הגדולים ולא תואם גיל של האח הקטן.
בהצלחה

noaronen1

New member
מסכימה

את פשוט יכולה להגיד שהפעילות לא מתאימה לקטנים. זה יכול להיות too rough לקטן.
והיו גם סיטואציות שעשיתי מסיבה במקומות נורא קטנים ולא יכולתי יותר מהילדים.
הסברתי שמדובר במקום קטן ויש limit על כמות הילדים ואני מתנצלת אך לא אוכל לצרף אחים. היו כמה שעשו קצת הצגה שהם חייבים ללכת מהר מהר כי המקום קטן. אבל באמת לא היה מקום לאחים הקטנים...

למעלה