אחים

אחים

החושף חושב שכדאי לפתוח דיון על יחסי אחים. אפשר לדבר על הילדים ועל עצמנו איך היו יחסינו עם אחינו אחיותינו ואולי לנסות להסיק מיחסי הילדים על כיצד יהיו יחסיהם שיגדלו. החושף שהוא ילד אמצע בין שתי בנות הגדולה גדולה בשבע שנים והקטנה קטנה בשש שנים ממנו לא היו יחסים וגם כשהוא התבגר וגדל היחסים לא ממש חמים ובטח לא קורבים. פערי הגילים יצרו חוסר עניין טוטאלי בחיי אחד של השני. הילדים של החושף (של המופלאה אבל גם קצת של החושף) שהם בני שש ושמונה יש מערכת די מעניינת. מצד אחד הם הדבר הכי קבוע אחד לשני. לפעמים הם ישנים אצל אמא ולפעמים אצל אבא אבל הם תמיד אחד עם השני. מצד שני הם רבים המון הוא מציק לה בהצקות של ילדים בני תשע "היא אוהבת את פלוני..." והיא מגיבה בהצקות חוזרות. לפעמים הם משחקים ממש מצויין ביחד ועושים דברים ביחד אבל הכל תחת רצונו של הגדול. הוא משתמש במניפולציות מילוליות "אם לא תעשי כך וכך לא יהיה כך וכך" והיא מדליקה אותו בהצקה קטנה ואחרי שהוא מחזיר בהצקה גדולה היא רצה להלשין. היא כל הזמן אומרת לו שהיא אוהבת אותו הוא לא מסוגל להגיד שהוא אוהב אותה "אני מחבב אותה." הוא אומר בזמן שהוא לא שונא אותה. וסיפור לסיום, לפני שהחושף הגיח לעולם ואחותו הגדולה היתה ילדה יחידה אמו של החושף הגיעה לאסוף אותה מהגן והגננת ניגשה אליה ואמרה משהו כמו "לא ידעתי, אויי זה נורא, זה איום, משתתפת בצערך." אמו לא כל כך הבינה על מה המהומה ולבסוף התברר שהגננת שאלה את אחותו אם יש לה אח? "היה לי אחד אבל הוא נשרף." ענתה אחותו שבתמימותה התכוונה לאח של עצים שגם כזה לא היה לה אבל מסיפורי האגדות היא בנתה לה מין אח של עצים שהיה לה וכמובן אח כזה נשרף אלא מה.

האח לאח! גדול... ../images/Emo6.gif

הגדולה שלי בת 9+ והקטן בן שנתיים, בתחילה חשבתי שהבדל הגיל עלול להוות גורם מרחיק, אבל בינתיים הם דווקא אוהבים להיות יחד, הקטן קשור מאוד לאחותו והולך אחריה לכל מקום והיא מצידה נהנית להיות איתו, להשתובב איתו, להקריא לו ספרים ועוד, הוא ממש צעצוע בשבילה. אני מעודדת את הקרבה ביניהם ומקווה שזה ימשיך כך!

נפלא. ../images/Emo140.gif לאח הגדול והנהדר

אצלנו הגדולה בת כמעט 8 והבאה אחריה בת כמעט 7. הם לא מסוגלות להיות האחת בלי התחת של השניה. דבוקות אחת לשניה כמו תאומות. אם אחת לוקחת משהו במטבח היא תיכף חושבת על אחותה. ושתיהן נפלאות עם התינוקת. אבל אם צריך להתחלק במחשב, טלויזיה, זמן אמא, זמן אבא, מקלחת (מי ראשון?), וכו´ אלוהים אני מוכנה לעבור דירה או מקסימום לשלוח אותן לטימבוקטו בארגז שלא יחזרו משם - זה פשוט מזעזע לראות איך אין רבות זה מתחיל בצעקות, עובר לצרחות אימים, דחיפות וכו´. כמובן שבסוף הן נרגעות ושוכחות מהר מאד את הריב אבל לי כבר יש צלקת בלב בעובי של כביש. בכל מקרה אני מקווה שעם הגיל זה יגיע ליחסים כמו שיש לי עם אחי.

החושף, רעיון מצויין לדיון (יצא ארוך

אמנם אורן עדיין בת יחידה ולכן הרעיון לספר על יחסי אחים במשפחתנו נראה לי נחמד, אבל תלוי כל אחד באופי האישי שלו. אני הבכורה עם שני אחים צעירים (1 שנתיים, 1 תשע שנים קטן ממני). היום הקשר הכי נהדר שלי הוא עם אחי הקטן למרות, פער הגילאים כי אנחנו מאוד דומים באופי. אחי האמצעי מאוד מופנם ולכן הקשר עמו קצת פחות יומיומי ופתוח (אבל מלא אהבה). שאחי הקטן נולד הייתי כבת שנתיים וכששאלו אותי מה אני רוצה - עניתי שאני רוצה למות. הוא דיי היה מסכן כיוון שהצקתי לו והרבצתי לו. אבל בגיל 10 בערך והלאה היינו חברים טובים מאוד. ישנו באותו החדר ולא רצינו להפרד. הקשר של 2 אחיי (ביניהם) הוא נהדר, פתוח ועל בסיס יותר יומיומי. יכול הליות שהקשר בשנים האחרונות הוא מאוד קרוב כיוון שאיבדנו את אמא שלנו, אז נראה לי שאולי בגלל זה אנחנו מאוד דואגים אחד לשני, כולל לאבא שלנו.

jole

New member
אצלינו אחי ואני היינו כמו חתול

ועכבר הרבה מאד שנים, עשינו דוקטורט בלהציק אחד לשני. ההפרש בנינו 5 שנים ואני הבכורה. אם אני זוכרת נכון התפנית הייתה כשהוא הגיע ל16-17 ואני הפכתי לאשת סודו, הפכנו לחברים הכי טובים וכך זה עד היום (היום הוא בן 30). אצלי, לי היום בן חמש וחצי, התכנון היה שהפער בינו לבין הבא/ה בתור יהיה 3-3.5 שנים. רצה הגורל ויהונתן הגיע רק לפני חודשיים וחצי. לי משוגע על יהונתן, מחבק ומנשק אותו כל הזמן, אם הוא בוכה הוא מאיץ בי שאתן לו אוכל או רץ להביא צעצוע כדי שיירגע ומאד גאה להיות אח בכור. מחכה שיהונתן יגדל כי הוא רוצה "ללמד אותו המון דברים" . גם לי כאמא יותר קל טכנית כי לי כבר גדול ומאד עצמאי.

סיבלינג

אני הסנדביץ´ בבית. באופן מדהים ולא מתוכנן, יש שנתיים, חמישה חודשים ו19 יום ביני לבין אחותי הגדולה וביני לבין אחי הקטן. היינו תמיד שניים נגד אחד, בד"כ אני ואחי הקטן נגד אחותי. שתבינו - אחותי היא מהגאונים האלו שהם קצת מרחפים בגלל עודפי האינטליגנציה. אז היה די קל להתעלל בה... אמא שלי אומרת שלאחי ולי היתה טלפתיה. היינו מעיפים מבט אחד בשני, ובלי לדבר עושים ביחד איזה "שקוצריי" (=שקצים. הביטוי מסבתא שלי). אני חושבת ששנתיים וחצי זה הפרש אידיאלי בין אחים - מבחינת האחים. אבל מבחנת האמא -אוי, איך שזה נשמע קשה... כפיר מעריץ את ספיר כבר עכשיו. הוא תמיד מוכן לצחוק אליה, וכשהיא בסביבה הוא אוהב לעקוב אחריה (עם הראש. הוא לא זוחל). ספיר לעומת זאת לא תמיד אוהבת את כפיר, ולפעמים גם כשהיא אוהבת אותו זה כדי לחבק אותו בצורה כואבת או כדי לקבל תשומת לב. אבל יש גם את הקטעים שהיא מוצצת אצבע ביד אחת ומלטפת את הראש שלו בשניה, וככה היא מתנמנמת.

למעלה