אחי, אח שלך נמק בכלא כבר 18 שנה!

אפריים1

New member
אחי, אח שלך נמק בכלא כבר 18 שנה!

אחי, אח שלך נָמֶק בכלא כבר 18 שנה! לפני כ18 שנה הורשע יהונתן פולארד בבית משפט בארה"ב בהעברת מידע למדינת ישראל. המידע שהעביר יהונתן פולארד הוסתר במזיד על-ידי ארה"ב והתייחס לנשק אב"כ שמפתחות מדינות כמו איראן, עיראק, סוריה ולוב. הסעיף שבו הואשם יהונתן - העברת מידע למדינה ידידותית מבלי לגרום נזק - מביא בדרך כלל למאסר של 2-4 שנים, מעולם לא ישב מישהו בכלא האמריקאי זמן כה רב כעונש על עבירה זו. על יהונתן נגזר מאסר עולם לא קצוב עם המלצה שלא לשחררו לעולם! מזה 18 שנה מופקר יהונתן על-ידי ממשלת ישראל. מדינת ישראל שהכירה ביהונתן כסוכן שפעל למענה ובשליחותה ממשיכה באווירת "עסקים כרגיל" עם ארה"ב ואפילו לא טורחת להעלות את הנושא לסדר היום מול ארה"ב. בשתיקתנו אנו שותפים לפשע ההפקרה. האם אדם שאמר "מעדיף אני להעלות רקב בכלא מאשר לשבת שבעה על מאות אלפי ישראלים שעלולים היו למות בעד פחדנותי" ראוי לכך שאנחנו נפקיר אותו?! בשנה האחרונה חלה התעוררות בפעילות למען יהונתן פולארד. סביר להניח שגם אתה אישית נתקלת בשנה האחרונה ברחוב או בכלי התקשורת בשמו של יהונתן פולארד ובמרבית המקרים הדבר הוא תוצאה של פעילותנו. כמובן שאי אפשר לקרוא למאבק "מוצלח" כל עוד יהונתן עדיין נמק בכלא אך אין ספק שבמהלך השנה האחרונה השגנו הישגים רבים מבחינה תקשורתית, ציבורית ופוליטית, ומעל הכל - מבחינה תודעתית. המאבק למען שחרורו של יהונתן פולארד הוא צודק ומוסרי ולכן גם יצליח בסופו של דבר אך השאלה היא "האםאתה תהיה חלק ממנו?" כל אחד יכול לעזור! למאמרים וכתבות, חומר הסברה, חדשות ועדכונים: www.FreePollard.org לפרטים ולהצטרפות: 066437218 להרצאות וחוגי בית: 054402308 לתרומות: 055269991 לקבלת עדכונים בדוא"ל: [email protected]

אפריים1

New member
תגובה לEverMan

אני מזועזע לחלוטין! אני לא רוצה להכנס בכלל לזה שפולארד העביר מידע שארה"ב הסתירה מאיתנו בניגוד להסכמים... הרי פולארד פעל למען מדינת ישראל ובשליחותה! הצגת הדברים כאילו פולארד רצה לבגוד בארה"ב ו"בדרך" גם עזר לנו היא לא רק דמגוגית - היא מרושעת! יהונתן פולארד פעל בשליחות מדינת ישראל ולפני מספר שנים ישראל אף הודתה בכך והכירה בו כסוכן רשמי (ראה לינק מצורף). האם אנחנו רשאים להפקיר את מי שפעל בשליחותנו ולמעננו והציל אותנו קרוב לוודאי מסכנות נוראיות? הוא כתב באשכול קודם: להזכיר לך - לא מדובר פה במרגל ישראלי , אלא במרגל אמריקאי בשירות ישראל. הוא בגד במדינה שלו- וזה שבדרך הוא עזר לישראל לא אומר שהוא לא בגד. מבחינת המדינה ההיא - זכותם להעמיד אותו לדין. שמע , אם אדם רצח אדם אחר שהציק לך ברחוב ... האם תצדיק אותו ? כי הוא עשה זאת בשבילך ?

EverMan

New member
האם מותר לנו להפקיר את מי

שפעל בשירותנו ? אנחנו לא מפקירים אותו. לארה"ב יש כל זכות להעניש אותו על בגידה במדינה. הוא היה מודע לסיכונים הללו ! אתה לא תצפה שישראל תשחרר יהודי שהוא מרגל צרפתי שנתפס בשטחה כי צרפת מבקשת נכון ? או מרגל ערבי-ישראלי מצרי , שבגד בנו והעביר מידע למצרים. אתה הרי לא מצפה שנשחרר אותו. אז למה אתה מצפה שארה"ב תשחרר את פולארד ? יש לה כל זכות לעצור אותו.

idoz

New member
ענבר טעות בידך,

היה כתוב בעיתונות שמרגלים שריגלו בארה"ב והעבירו חומרים יותר סודיים שוחררו לאחר 10-20 שנות מאסר. פולארד לא העביר מידע רגיש במיוחד.

EverMan

New member
איך אתה יודע מה הוא העביר ומה לא ?

לפי מה שאומרים לך מהמטה שלו ? חוצמיזה , זכותה של ארה"ב להעניש אותו כרצונה. הוא פשע נגדה.

אפריים1

New member
תשובה

גם אם מצד ארה"ב הענשת יהונתן פולארד היא מוצדקת לחלוטין (ואין זה כך) על ממשלת ישראל חלה החובה לעשות הכל על מנת לשחררו. המקרה של פולארד איננו המקרה הראשון של ריגול בין מדינות ידידותית ובמקרים שבהם הנסיבות היו הרבה יותר לרעת המרגל - הוא שוחרר ע"י הליכים דיפולמטיים. ממשלת ישראל משדרת ללא הפסק של אכפת לה מיהונתן. להלן מכתב שכתב יהונתן פולארד לרה"מ לפני מספר חודשים ובו התייחסות לנושא. ישנו מכתב שנשלח לפני מספר ימים לשר החוץ בנושאים דומים ואני אעלה לכאן את תרגומו כשיהיה לי אותו. 07/08/03 כלא בוטנר, צפון קרולינה לכבוד ראש הממשלה אריאל שרון: היום הוא יום הולדתי ה-49 ואני רוצה בהזדמנות זו לשתף אותך בכמה תודות, ברכות ובקצת מחכמת החיים שרכשתי בעמל רב בין כתלי הכלא בשמונה עשרה השנים האחרונות ראשית אתחיל בתודות: הדבר אולי יפתיע אותך אך אני אסיר תודה - לך! הרשה לי להסביר מדוע ע"י מספר דוגמאות של פעולות למעני שאתה מנעת מאז הכנסך לתפקיד: 1. שמענו שבפגישה האחרונה שלך עם הנשיא בוש – סמוך מאד ליום ההולדת ה-49 שלי, אתה לא הזכרת אותי אפילו במילה, אותי- סוכן ישראלי שנמצא בסכנה ששחרורו הובטח לישראל ע"י נשיא ארה"ב עוד בהסכמי וואי להתחייבות זו של נשיא ארה"ב אתה היית עד בעצמך! 2.לפני הנסיעה שלך לוושינגטון חתמת על עצומה לנשיא בוש יחד עם עוד 111 מעמיתיך בכנסת. עצומה זו קוראת לשחרורי המיידי. אבל כשנסעת לוושינגטון את העצומה השארת בבית, בירושלים. כאשר סירבת להעביר את העצומה לנשיא בוש המסר לממשל האמריקני היה ברור ביותר חתימתך על העצומה הייתה משיקולים תדמיתיים בלבד ולא משום אינטרס אמיתי לראות אותי מחוץ לכלא. 3.לפגישה שלך עם הנשיא בוש לא שכחת לקחת את הרשימה של 440 המחבלים והרוצחים שלאחר מכן שיחררת כמחווה לארה"ב. לא היה לך שום קושי לטפל בשיחרורם של אותם מחבלים אבל בלוח הזמנים שלך לא היה מקום כדי לטפל במקרה שלי-יהודי שהזהיר את ישראל מהסכנה שבנשק להשמדה המונית שהיה בידי שכנותיה- מדינות ערב, נשק שיועד כנגד ישראל. 4. שמענו שאתה ממשיך לחסום את הגישה לבית הלבן בפני הרבי שלי הראשל"צ הרב מרדכי אליהו ולמנוע ממנו מלבקש אישית את שחרורי מהנשיא ג'ורג' וו. בוש. 5. שמענו שאתה מסרב לאשר לאנשי ציבור ישראליים שמבקרים בארה"ב להעלות את נושא שחרורי בדיונים שלהם בבית הלבן. 6.כמו כן שמענו שהבהרת חד משמעית לשרים בכירים בקבינט שאחד מהם ביקר לאחרונה אצלי וגם נאבק למען שחרורי שאתה לא תסבול את המאבק שלהם לטובתי. למרבה הצער אין להם שום ייסורי מצופן על זה שהם הזניחו את המאבק לטובתי כדי להבטיח את מקומם בקיבנט שלך. 7. שמענו גם שנפגשת בשבוע שעבר עם ראש השדולה בכנסת למעני-ח"כ מיכאל איתן ועם חבר הכנסת אורי אריאל. גם להם הבהרת בצורה די ברורה שאתה לא מתכוון לעשות דבר למען שחרורי או כדי לעזור לי. 8.ב-3 לדצמבר 2002 אתה הבטחת להפגש עם אשתי, העו"ד שלי והרב מרדכי אליהו בהזדמנות הראשונה שתהיה לך. לאחר כמה שיחות טלפון למשרד שלך כדי לתאם אתך פגישה נאמר לנו שאתה תחזור אלינו כשיהיה לך זמן. עברו מאז שמונה חודשים ועוד לא שמענו ממך שום תשובה... 9. הצלחת להמשיך ולחזק את הכשלון המביש של כיבוד המחויבות אלי כסוכן ישראלי שבוי.הדלפת שקרים מזיקים לתקשורת דרך אחד משרי הקבינט. הרי לא אני ולא אישתי קיבלנו אי פעם ולו סנט אחד מממשלת ישראל. אתה ממשיך למנוע את הסיועד הרפואי, המוסרי החוקי והכלכלי שישראל התחייבה לו בבית המשפט העליון. אינך היחיד שנכשל במילוי חובתו לדרוש את שחרורי אך אתה אישית חיבלת וחתרת תחתיו בכל הזדמנות 10. אתה לא פחדת לא מאדם ולא מאלוהים כאשר אמרת לרחבעם זאבי ז"ל שהדרך היחידה בה אתה רוצה לראות אותי יוצא מהכלא היא בארון. אף פעם לא טרחת אפילו להכחיש את זה גם כאשר זה פורסם בהרחבה בתקשורת הישראלית. ללא בושה, ללא מבוכה ואפילו בלי שום ניסיון להכחיש. אריק, אריק, מהו הדבר שרובץ לך על המצפון שגורם לך לפחד ממני ולשנוא אותי כ"כ? ולאחר כל זה הרשה לי להסביר את הבעת התודה שלי. אני מודה לך על כך שמעולם לא הבעת עניין במצבי או בשחרורי. על כך שלא כמו ראשי ממשלות קודמים לא טרחת למלא את חובתך ולהיראות מעוניין בשלומי בעוד שמתחת לפני השטח אינך עושה כלום למען מטרה זו. אני מעריך את זה שאינך מתבייש כלל בחוסר העניין שלך לגורלי. למרות שאתה מסכן בכך את התדמית הציבורית שלך משום שאחרי הכל אני סוכן ישראלי אמיתי שמגיע לו הרבה יותר מכך!! אשתי, עורך הדין שלי, והרב שלי (הרב מרדכי אליהו) נפגשו אתך לפני שנתיים ואמרו לך שהם חוששים שאם לא תדאג במהירות להצלתי אני עלול למות בכלא. אתה לא הגבת, לא פעלת למעשה לא התייחסת כלל לכאבם. מאז היית די עקבי בנושא. למרות כל ההזדמנויות שהיו לך מאז להקל את מצבי פשוט לא עשית דבר. תודה לך ראש הממשלה שרון על העקביות שלך. תודה לך על שהראת כ"כ בבירור שאתה מעדיף שאמות בכלא לפני שתצטרך לעשות משהו למעני. ואם נזכיר נקודה שמוזכרת רבות בתקשורת, אני תוהה אם הקשר העקיף שלך להפעלתי כמרגל הוא אכן זה שגרם להעכרת היחסים שלך עם האמריקאים והוא זה שגורם לך להתייחס בצורה כ"כ אומללה אלי-סוכן ישראלי. בכל אופן אני מודה לך על כך שאני כבר לא צריך לעשות שום דבר כדי לשכנע את הציבור בישראל שאתה אינך פועל מכוונות טובות. ואני כן לגמרי בתודתי אליך. הקרות שלך אלי יצרה בי כח חדש ונחישות חדשה לשרוד למרות שאני כ"כ חולה וכ"כ תשוש. למרות כל זאת אפילו אם הדבר ידרוש את כל כוחותי האחרונים- אני אשרוד! בעזרת האל אני אחיה כדי לראות אותך קוצר את הברכה שתביא לעם ישראל ולי. לכן אדוני ראש הממשלה היום ביום הולדתי הארבעים ותשע בכלא אני מברך אותך שתזכה לחיות חיים ארוכים שתזכה לחיות ולראות אותי חוזר למרות כל התחזיות בעזרת ה' אני מבטיח לך שאז אברך אותך שוב אני אסתכל בעיניך ואלחץ את ידך אתה עוד תראה כל חייך יעברו מול עיניי - זהו רגע שאני מצפה לו. אבל עד אז מר ראש הממשלה אני רוצה לחלוק אתך את דבר הגדול ביותר שלמדתי בשמונה עשרה שנותיי כאן בכלא רובם בבדידות ובתנאים שלא יתוארו אדון שרון קרא היטב את מילותיי: אם הפחד שלך מאלוקים ישווה לחצי מהפחד שלך מפני אוייבי ישראל אתה תמצא את כל האומץ והנחישות לעשות את מה שנכון ואת מה שצריך ללא היסוס. רק אחד שאין לו פחד מאלוקים ולא שום קשר להיסטוריה היהודית או לאמונה היהודית יוכל להתעלם בצורה כזו מהצו המוסרי שלנו- זהו בסיס אמונתנו וייסוד אומתנו!!! כמה מקרים בזמן האחרון הוכיחו שיש לך יכולת נדירה להתעלם מכאבם של אנשינו בזמנים נוראים אלו. דע לך שהיכולת הזו לשאת את כאבם ולהתעלם מבכיים היא בסך הכל הרחבה של היכולת להתעלם מכאבו של סוכן אחד. אחרי הכל חמישה מליון איש הם חמישה מליון פעמים איש אחד... ובינתיים עד שתשתלט על פחדך ותלמד לפחד מבורא שמיים וארץ תדע לך: הפחד הזה שלך והיעדר הנחישות הזו הם לא פוגעים רק בי אלא גם מאיימים לדרדר את כל עם ישראל לאסון! אני מסיים את ברכת יום ההולדת שלי בברכה לך ולכל האנשים בישראל: "עם ישראל חי"! על החתום: יונתן פולארד

EverMan

New member
לממשלת ישראל אין שום זכות

לדרוש זאת. בדיוק כמו המקרה הנ"ל שהצגתי מעל. למצרים/צרפת יש זכות לדרוש עונש מופחת. במקרה הטוב. לדרוש שחרור שלו זו חוצפה ממדרגה ראשונה.

אפריים1

New member
תשובה

א. אני מבין שאתה חי בעולם אחר... פולארד יושב כבר 18 שנה(!!) זה עונש מספיק לכל הדעות בהתחשב בכתב האישום ובממוצע של אחרים. ישנם לא מעט (גם ממדינות עוינות לארה"ב) שלא ישבו אפילו יום אחד(!) ב. וסתם כך ברמת העקרון, כמה זמן לקח לנו לשחרר את הקברניט של קראין A? האם העמדנו למשפט את סוכני הCIA?

EverMan

New member
כל מקרה לגופו. בשני המקרים.

לך תדע. יש לנו חובה לגרש/לעצור מרגלים בתחומינו. לא בטוח שהם ריגלו אחרינו... אולי אחרי השגרירות הצרפתית ? אולי אחרי משהו אחר ? לך תדע.

אפריים1

New member
אני יודע מה כתוב בכתב האישום!

ובכתב האישום יש רק סעיף אחד - העברת מידע למדינה ידידותית בלא לגרום נזק! על הסעיף הזה מעולם לא ישב אדם 18 שנה! העונש הממוצע על סעיף זה הוא 2 עד 4 שנים!

EverMan

New member
שוב , אתה לא יודע מה הוא מסר

ומה לא. אולי השופט חרץ דין גבוה מהממוצע כי המידע היה קצת יותר מ"בלא לגרום נזק" אבל פחות מ"נזק חמור".

אפריים1

New member
אנחנו כן יודעים מה הוא מסר

אני יודע מה ג'ון לופטוס, שאיש אינו מערער על אמינתו הגבוהה ועל ההיכרות שלו עם התיק טוען אני יודע ששר ההגנה האמריקאי דאז - שהעביר לביהמ"ש מסמכים סודיים שאיפשרו את הטלת העונש הכבד על פולארד ואמר לו "היה צריך לירות בך" כתב אוטוביוגרפיה שבה לא הוזכר נושא פולארד ולו במילה. כאשר הוא נשאל ע"י עיתונאי כיצד הדבר ייתכן הוא השיב שהנושא נתפס כמשהו קטסטרופלי אך מדברר שמדובר בעניין שולי וחסר חשיבות אני מוכן להפנות אותך למסמכים ולמקורות בכל הנושאים הללו אם יש לך זמן

אישלום

New member
טעות בידך ...

פולארד העביר מידע שישראל עשתה בו שימוש מעשי. השימוש שעשתה ישראל במידע גרם לחשיפתה של רשת אמריקאית במדינה ערבית (כנראה לוב), ומכאן הזעם הגדול של ארה"ב על השימוש שנעשה בפולארד מצד אחד, והשימוש שעשתה ישראל במידע שהעביר לה, מצד שני. כזכור התובע האמריקאי הצהיר בזמנו שככל שהדבר תלוי בו פולארד לעולם לא יצא מהכלא, כל כך גדול היה הכעס בארה"ב על הפרשה. כל 'הסיפור' הזה נלקח מהעיתונות ולא אושר ע"י גורמים רשמיים כלשהם.

אפריים1

New member
תשובה

נתחיל מהסוף: * מייד לאחר תפיסתו של פולארד אמר שר הבטחון דאז, יצחק רבין כי סוף שנות ה70 ובתחילת שנות ה80 תפסה ישראל לא פחות מ5 סוכני CIA בשטחה וגרשה אותם במקום לעוצרם * שמעת פעם על קצין בשם יוסף עמית? הנ"ל העביר לאמריקאים מידע מסווג ונשפט ל15 שנות מאסר. משום מה הוא שוחרר לאחר 7 שנים בלי שום סיבה הגיונית... * זוכר את הקארין A? מה עשינו עם רב-החובל של הספינה!? הנקודה היא פשוטה: במיוחד כאשר מדובר בעולם הריגול - עניינים כאלה מסודרים באופן דיפלומטי וע"י לחצים. יהונתן פולארד קיבל עונש חסר כל פרופורציה לעבירה בה נאשם - זה 'ה'מקרה בהא' הידיעה לדרישה מצד ישראל לשחרר אותו. כאשר יצרו באי כוחו של פולארד קשר אם אנשי קונגרס ודיפלומטים אמריקאים הם תמיד דיווחו כי מעולם לא דובר איתם על הנושא (גם כאלה שנפגשו לא פעם ולא פעמיים עם שרים ודיפלומטים ישראלים) לארה"ב אני בא בטענות בשל העונש חסר הצידוק שהטילה על יהונתן למדינת ישראל אני בא בטענות על ההפקרה המתמשכת ושידור של "לא אכפת לנו"... אני ארחיב קצת יותר בנושא בהמשך היום...

EverMan

New member
לחץ דיפלומטי , קיצור מאסר

וכו' , הם דברים שונים מאשר לדרוש שחרור מיידי. ריגלת ? אתה אמור להתבייש בזה ולסתום ת'פה. לא תמיד שמרגל נמצא בשטח המדינה שלך זה אומר שהוא מרגל נגדך.

אפריים1

New member
ישראל לא דורשת כלום!

תקרא לזה איך שאתה רוצה.. שחרור מיידי אחרי 18 שנה על ריגול בכלל ועל עבירה כזו בפרט זה בהחלט יכול להקרא קיצור מאסר ולא "שחרור מיידי". החבר'ה מהCIA שגורשו ובוודאי הקצין עמית ריגלו נגדנו ועל זה מדובר - אל תיתמם פולארד צריך להתבייש?! ממשלת ארה"ב מסתירה מאיתנו מידע בטחוני קריטי בניגוד להסכמים ומסכנת את חיינו. פולארד מסכן את עצמו ומוסר לנו את המידע אנחנו מפקירים אותו כבר 18 שנה מי צריך להתבייש? פולארד? או שמא ארה"ב וישראל!?

EverMan

New member
פולרד צריך להתבייש.

ריגול נגד מדינה ידידותית הוא פגיעה בהסכמים ההדדיים בינינו. הוא בגד במדינה שלו. אין דרך אחרת לקרוא לזה. החבר'ה מהCIA יכלו להשתמש בישראל כתחנת מעבר לסוריה מצרים או ירדן ... איש לא יודע.

אפריים1

New member
אם אתה לא יודע

זה לא אומר שאף אחד לא יודע רבין ידע - והוא ידע טוב מאוד מה הוא אמר. התחלת לגמגם ולכן אני חושב שמיצינו את הדיון.

למעלה