אחי הצעיר יהודה

אחי הצעיר יהודה ../images/Emo195.gif

איך זה להיות אח צעיר לדעתכם
בתור אחים צעירים או אחים בוגרים לאחים צעירים- מה הדברים שהכי חיוביים בלהיות צעירים ומהם הדברים השליליים בלהיות הכי צעירים

h e n y

New member
אני הצעירה..

הדברים החיובים הם שאני לבד בבית וככה אני לא רבה עם אף אחד, הכל שליי, שיש לי מימי לבקש עצה כי כולם גדולים מימני והתנסו כבר בהרבה דברים, הדברים השלילים זה שמתייחסים אליי כמו אל ילדה קטנה שלא מבינה כלום.

חלולה1

New member
לא יכולתי להתעלם מההודעה...

אני לא הצעירה.. אני הסנדויץ... יש לי אח קטן... ולצורך העיניין, החבר שלי הוא גם הקטן במשפחה... וזה רק חיזק את כל מה שחשבתי תמיד על ה"אחים הקטנים" חיובי: האחים הקטנים תמיד מסיקים את המסקנות לגביי כל הטעויות שהאחים הגדולים עושים. ויותר טוב מזה -ההורים מסיקים הכי הרבה מסקנות בקשר לטיופל בילד הקטן.. לכן הוא מקבל כמעט הכל...בוא נגיד הוא מסתדר הכי טוב. שלילי: נורא נורא נורא נורא נו מפונקים שזה כבר מחליא.
כן כן גם חבר שלי.. אני בנסיון לחנך אותו אך לשווא.. הם מפונקים בצורה לא רגילה ומה עוד שההורים לא מפסיקים לפנק אותם... כי הם הקטנים...אז ההורים תורמים לכך מאוד.. ואני רואה את זה בכמה וכמה משפחות..

micmaoz

New member
אח קטן ו"ילדת" סנדויץ

נכון, נכון ונכון! מסכימה לכל מילה! גם אני "ילדת" (כבר לא ילדה) הסנדויץ במשפחתי, אלא שביני לבין אחי הקטן 13 שנה, כך שזה עושה אותי גם למעין אחות גדולה בשבילו, במיוחד שאחותי הגדולה לא הראתה נוכחות מי יודע מה בבית כשאחי נולד (היא היתה בת 16.5) ועד שהיא יצאה מהבית שנתיים מאוחר יותר. אפשר לומר שאני גידלתי את אחי עד שהיה בן 5 (אז התגייסתי ויצאתי מהבית). הוא היה בחדר איתי, הייתי מתעוררת בלילות, מאכילה אותו, רוחצת אותו, מחליפה חיתולים, משחקת וכל מה שהיה צריך, בזמן שהורי עבדו. כשהחל לדבר, הוא קרא לי אמא. בגיל 5 ניסינו ללמד אותו שאני אחת מאחיותיו ולא אחת מאמהותיו וזה לא היה קל, אבל בסוף זה הצליח כמובן
טוב, אני סוטה מן הנושא... אחי מפונק אפילו יותר מאח קטן רגיל, בגלל שהוא בן זקונים ובגלל שיש ביננו כזה הפרש. אנחנו חברים מאד טובים ותמיד הוא פונה אלי בשעת צורך ומדבר איתי על הכל...אבל אני גם הרבה פעמים מוצאת עצמי במעין תפקיד של אמא עדיין. הקטע הטוב הוא, שהוא יודע שתמיד יש לו גב ומשענת ליפול עליה. (לי לא היה ועדיין אין דבר כזה- אחותי הגדולה אף פעם לא נמצאת שם כשצריך אותה- זה לסיפור אחר). לגבי הורי- הם נותנים לו כל מה שהוא רוצה! (לפעמים זה משגע אותי).

להיות סנדוויץ' זה סיוט!

כאמצעית (אח גדול בשש שנים ואח צעיר ממני בשש שנים) אני יכולה רק לציין שאחי הצעיר גורם לי ערעור נפש:/ כאמצעית ביליתי את ילדותי במריבות עם האחי הגדול, ואת שנות ההתבגרות במריבות עם האחי הקטן שגדל להיות הבן אדם הכי מפונק עלי אדמות שרגיל לקבל הכל (אבל ה-כ-ל!!) מההורים. לדעתי השוני העצום ביני לבין האחרים שלי נובע מהעובדה שגדלנו "להורים שונים" הרי ההורים שגידלו את אחי הגדול ואותי אינם אותם הורים לאחי הקטן (המצב הכלכלי שונה, הטכנולוגיה שמוצעת לקטנטנים מפתה ושונה ויש פתיחות רבה יותר). קשה להיות אחות גדולה. מה גם שהפיצפון (כבר בן 14.. אבל עדיין פיצי בשבילי) חוצפן ברמות רציניות (מכאן הערעור נפש) ולא מקשיב למילה או חצי מילה של אף אחד. הכל אצלו סיפוק מידי - אני רוצה משהו ואני אקבל ויהי מה. אין טעם לדבר על השקעה בלימודים, ספרים או עזרה בבית. הוא מצדיק את המחשבה שהכי קטנים הם הכי מפונקים. (נ.ב - והכי מעצבן שהוא כבר עוקף אותי בגובה!!) מעורערת, סנאית.

רוצה להוסיף עוד משהו..

שכאחות גדולה בתקופתנו (המצב הכלכלי טוב יותר מהתקופה בה אני הייתי בגילו) השתדלתי מאוד לתת לו את כל היחס שהרגשתי שלא קיבלתי : לקחתי אותו לסרטים, לטיולים, קניתי לו שטויות, הבאתי לו כסף שיבחר שטויות לבדו, חלקתי חלקתי חלקתי.. ובסוף נטרקה הדלת בפני ונותרתי בפני אח קטן שגדל להיות בן אדם שלא מעריך יותר מידי את מה שעושים בשבילו.

את יודעת

שזה פינוק? מה שעשית הוא פינוק בדיוק כמו שההורים שלך פינקו אותו.. אני לא מאשימה חס וחלילה, אני חושבת שלו היה הפרש גילאים גדול ביני לבין אחי הקטן הייתי עושה בדיוק אותו דבר ואני גם מבינה למה הורים מפנקים את בן הזקונים אבל בגדול, אחיך טרק את הדלת בפנייך בגלל שהוא רגיל להיות המקבל והמתפנק.. אני מניחה שכשהוא ייגדל ויתבגר זה ישתנה אצלו.

למעלה