אחי הצעיר יהודה

אחי הצעיר יהודה ../images/Emo66.gif

בעיקרון השיר נכתב ע"י אהוד מנור, על אחיו שנהרג באחת ממלחמות ישראל,כך שדי התלבטתי אם להשתמש בכותרת הזאת כי זה לא קשור לשאלה, אבל בסוף החלטתי להשתמש בכותרת, כי אני מאוד אוהבת לעודד יצירה וכתיבה ישראלית
. בתור אחים צעירים, או בתור אחים בוגרים לאחים צעירים- האם ילדי זקונים הצעירים ביותר ב"שבט" מחפשים תמיד תשומת לב
איך נותנים לילד הצעיר תחושה שאוהבים אותו והוא לא לבד במידה ויש הבדל גדול יחסית
במה מתבטא הרצון לקבל תשומת לב לדעתכם
איך אתם מתייחסים לאחים שלכם הקטנים שדורשים תשומת לב- האם אתם נותנים להם או שדווקא זה גורם לכם להתרחק יותר

אצלנו ההבדל בשנים לא גדול

ככה שלא היה תחושה של הקטן ביותר כי כולנו היינו די קטנים יחד. אחי הקטן דווקא לא היה מפונק אולי בגלל ההפרש הקטן בשנים. עברו כל כך הרבה שנים מאז שהיינו קטנים ככה שאני לא ממש זוכרת, אולי כן קינאתי פעם. היום זה כבר בטוח נמחק.

ודרך אגב

ללא קשר, אחי הצעיר יהודה לדעתי אחד השירים היפים שנכתבו פה, אהוד מנור הוא בין היוצרים האהובים עליי והמוכשרים שהיו לנו. אני זוכרת שבגיל 15 או 16 לקחו אותנו מהבית ספר והוא הופיע בפנינו, התאהבתי בו ובשיריו מהרגע הראשון. הוא רגיש, אמיתי ומוכשר.

h e n y

New member
ממממ

אני ילדה הקטנה. כן אני יכולה בוודאות להגיד שאני מחפשת תשומת לב. וכל מי שאני מכירה שהוא הילד הקטן מחפש תשומת לב. ממ אני לא חושבת שאפשר לעשות משהו בנידון. אולי זה משהו שהוא צריך להתגבר עליו לבד. מה שכן צריך להראות לו שהוא לא "קטן"..אלא לתת לו תחושה של בוגר ושל אחראי אחרת הוא הופך להיות תלותי מידי. בדר"כ בילד האחרון והצעיר ביותר ההורים כבר עייפים, הם כבר עברו את השלבים אצל הילדים הגדולים יותר ולכן הם לא מתרגשים מכל דבר שהילדים הקטנים עושים... אין לי אחים קטנים...אבל חבל..

למעלה