אחי מתחתן ואני צריך לערוך איזה

picoc

New member
אחי מתחתן ואני צריך לערוך איזה

סרטון קצר מכל קלטות הוידאו שיש בבית. איך עושים את זה? האם להקליט מוידאו לוידאו או שכדאי לעשות את זה אחרת? תודה לכולם!!

pinoki

New member
תלוי מה יש לך בבית

אם יש לך תוכנת עריכה במחשב... ואפשרות להעביר את החומר למחשב...אז עדיף שתעשה זאת ותעביר את החומר למחשב ואז תעבוד עם תוכנית עריכה זה יותר קל , פשוט ,ואיכות יותר טובה

snapnet

New member
איזה וידאו יש לך?

דיגיטלי (4 ראשים ומעלה עם כניסת+יציאת DV) או אנלוגי (בלי כל מה שאמרתי)?

MaSTeRLou

New member
תלוי גם...

כמה כסף אתה מוכן להשקיע בשביל לערוך מזה סרט, ולאחר מכן לייצא שוב לוידאו... ישנן מספר אפשרויות: האפשרות הראשונה, והזולה מאד, היא רכישת כרטיס טלוויזיה, בו יש יציאות וכניסות של וידאו, ובחלקם יש גם של קול. איכות הדגימה למחשב די ירודה, ולכן אני לא יודע ההשקעה ממש שווה את הכסף (כרטיסים כאלה עולים בסביבות ה400-500 ש"ח). האפשרות השנייה שלך, היא לבדוק אם כרטיס המסך שלך בא עם פיצ'ר שנקרא VIVO (משמעותו Video-In וVideo-Out, בעוד שאת הקול מספק כרטיס הקול). גם פה, כמו בכרטיס הטלוויזיה, איכות ההקלטה לא משהו, וכאן נוספת גם בעייה של סינכרון הקול עם התמונה, מפני ששניהן מוקלטים למחשב משני גורמים שונים. אלב, אם בכל זאת יש לך את האפשרות הזו בכרטיס המסך, אולי יהיה כדאי לנצל אותה, ולחסוך כמה מאות שקלים (תביא לפה את שם דגם כרטיס המסך, ואגיד לך האם הוא מתאים). האפשרות השלישית, העדיפה מבחינת איכות ונוחות על שתי האפשרויות הקודמות, היא רכישת כרטיס עריכת וידאו פשוט, כמו למשל Pinnacle DC10. כרטיס כזה ייתן לך איכות סבירה, לא יהיו לך כל בעיות סינכרון ודגימה, ונוחות מקסימלית בעריכת הסרט. הבעייה היחידה שעומדת מולך - מחיר של כרטיסים כאלה יכול להגיע אל מעל ל1000 שקל. אולי כדאי למצוא כרטיס יד שנייה. מה שכן, אם סרט החתונה זה הסרט היחיד שאתה הולך לערוך, חבל לך על הכסף. אפשרות אחרת, היא לבדוק האם במתנ"ס המקומי, או משהו בסגנון, יש מערכת עריכה לשימוש הציבור. שווה לנסות. עוד דבר ששווה לציין - כל העברה של סרט, אם למחשב ואם מוידאו לוידאו, תגרור איבוד איכות הנראה לעין. כמובן שהכל תלוי גם בטיב הצילומים ומערכת העריכה, אבל איבוד דור זה דבר שבוידאו אנלוגי אי אפשר להתחמק ממנו. קח את זה לתשומת ליבך.

picoc

New member
אלו פשוט קלטות ישנות שאני עורך

כדי שאוכל להקרין בחתונה עצמה. אני מניח כי האפשרות של כרטיס עריכת וידאו היא הטובה ביותר מפני שאפשר גם לשלב מוסיקה וכיו"ב. מה אתם אומרים?

GGOODD

New member
תראה...

לפי מה שאני רואה מהשאלה שלך, אתה מעוניין לעשות את זה בזול, להתחיל עכשיו להתקין מערכות במחשב וללמוד תוכנות עריכה בשביל אירוע אחד, לא נראה לי מומלץ בשבילך. כמו שאמרו כאן קודם אולי כדאי לך לחפש במתנ"ס או חדר קהילתי שבו יש צערכות עריכה ולפעמים יעזרו לך אם תבקש ממש יפה ולפעמים גם בלי כסף... אבל תצטרך להשקיע קצת להערכתי אבל הרבה פחות ממה שהיית משקיע אצל עורכי חתונות או עורכים מקצועיים...

picoc

New member
בדקתי קצת על הכרטיס שהציעו לי

לקנות מצאתי יש שניה ב- 500 ש"ח. כמה זה כדאי. הבנתי שלכרטיס הזה אין אפשרות להכניס קול מקורי של הקלטת. האם ניתן להוסיף מוסיקה של שיר?

MaSTeRLou

New member
הו.... הרבה....

אבל לדעתי לא כדאי לך להתקרב לDC30. הוא כרטיס טוב מאד (היום כבר די מיושן, אבל האיכות עדיין לא רעה). מעל ומעבר לצרכיך. למה לא כדאי לך? א. הוא עולה כפול מהDC10. ב. יש לו בעיות תאימות קשות מערכות מחשב שלא מוצאות חן בעיניו. גם ההתקנה שלו יכולה להיות בעייתית במקצת לפעמים. אני עבדתי איתו במשך שנתיים, ונהנתי כל עוד הוא לא עשה בעיות. עם זאת, אחרי המעבר לMatrox RT2000 לא הסתכלתי לעברו אפילו לשנייה. לדעתי כדאי לך מאד לחפש חדר עריכה שיהיה מוכן לעבוד איתך על הסרט (בתשלום או בהתנדבות). DC30 הוא לא כרטיס לחובבנים ולחדשים לנושא. מה גם, שהעסק יכול לצאת לך יותר זול מכרטיס, ולא תצטרך להסתבך עם התקנות וללמוד תוכנות.

picoc

New member
מצאתי כרטיס ב- 450 ש"ח כמה מסובך

להתעסק עם זה? אוכל למכור את זה אח"כ... אני מניח אבל שזו אופציה עדיפה על העברה מוידאו לוידאו...

MaSTeRLou

New member
עוד כמה זמן החתונה של אחיך?

ייתכן וההתקנה תעבור חלק. מצד שני, בלי ידע מעל לבסיסי בעריכת וידאו ובמחשבים, תוכל להסתבך קשות. אני פשוט לא יודע מה הרמה שלך בתחומים, בכדי להגיד לך אם ללכת על ההצעה או לא...

picoc

New member
יש לי עוד חודשיים...

הידע במחשבים שלי הוא בסדר אבל לגבי עריכה אין לי מושג. אני רוצה לשלב בסרט גם קטעי וידאו וגם כמה תמונות סטילס קול ואם אפשר כמה כתוביות

MaSTeRLou

New member
נו ניחא...

לדעתי אתה הולך לסבך את עצמך, אבל אם יש לך את הזמן... תוכל לפרט איזה מחשב יש לך בדיוק? (מעבד, זיכרון, דיסק קשיח ומקום בפנוי, כרטיס מסך..)

picoc

New member
פירוט המחשב...

P-4 1500 MHZ 256 מגה זכרון RDRAM יש לי 10 ג'יגה מקום פנוי אבל אני יוכל להביא אחד נוסף... כרטיס מסך GEFORCE2 64 מגה זכרון

MaSTeRLou

New member
ביחס לכרטיס המסך הזה נחשב חדש

-כדאי לך לחפש כלמני פורומים באינטרנט שמתעסקים בכרטיס הזה, שאגב, כבר לא כ"כ נתמך יותר ע"י Pinnacle. -ראיתי באיזשהו אתר קומבינה של הDriver לWindowsXP אם יש לך במקרה. אם יש לך Windows2K, באתר Pinnacle תוכל להוריד driver עדכני -הבעייה היחידה שנותרה עומדת - האם הכרטיס תומך בלוח האם שלך. באתר פינאקל יש רשימת לחות תומכים, אבל היא מאד לא מעודכנת. לכן, בלקחת את הכרטיס הזה יהיה הימור מסוים מצידך.

אלוהים צודק...

גדי צודק חברים. הבנ'אדם רוצה כוס חלב, אז למה הוא צריך לקנות פרה ולהתחיל ללמוד איך לחלוב אותה ?! פשוט שילך לקנות כוס חלב. בקיצור, אם אתה צריך סרט ערוך, תמצא איזה חבר שיש לו מחשב עריכה או מישהו שמתעסק בעריכה, אפילו בתשלום, ולך תערוך אצלו סרט, בלי הרבה אבוג'רס על הראש. זה יהיה מהר יותר, מקצועי (?) ולא תהיה תקוע בסוף עם תוכנת עריכה במחשב שלך. ו....מזל-טוב.

למעלה