להלן היום בזיכרון
אישית כתומך נלהב של זיכרון לא יצא לי לטוס שם כבר יותר מחצי שנה. יצא ראשון ההוא ואין לי פרטים על מעלליו. המראתי אחרי ירון ולא היתה בעייה מיוחדת לעלות למרות שהטרמיקות היו צרות והסחיפה מהירה עם רוח ברכיב דרומי. בהמתנה לאילן עליתי פעמיים לבסיס ענן ב- 750-770 מטר והמשכתי לתפור את דופן הענן עד 820 - חוויה מרנינה למדי. בינתיים אילן כבר ממריא ועולה עם ירון בטרמיקה ואני מצטרף אליהם . יחד עולים עם מצנח סגול לבסיס ענן באזור המחצבה . לי קצת בעיות הטסה ולא פעם אני נשפך מהטרמיקות בגלל הקשיחות של הארוס. לאילן אין את הבעיות האלו ואולי המואיז באמת טוב משמעותית בנושא ההטסה. אילן מוביל את היציאה , אני נשאר מאחור - סולידי ,וירון בוחר נתיב לא מוצלח ונוחת קצת אחרי תחנת הדלק שאחרי בת שלמה. אילן מסודר ואני מגרד בדרך לדליה בגובה נמוך יחסית. רק ממש לקראת רמת השופט מוצא טרמיקה חזקה וצרה ומטפס איתה מ-650 עד 1220 בשלב הזה אני יוצא לפני אילן ומתחיל חצייה לכיוון עפולה כשבדרך למנחת מגידו מעל היוגב אני שוב מגרד ב 400מטר. בהמשך טופס טרמיקה נהדרת ונעימה מעל המאגר שצפונית למנחת מגידו ומטפס בה עד 1150 . בשלב הזה מצטרף אלי דאון לטירמול קרוב וגם מעלי אחד נוסף. בכל האזור מסתובבים דאונים ואני סופר עוד 3 שקרובים. אילן מדווח תל עדשים 1100 ואני ממהר להדביק אותו. התבור נראה בבירור רק שהדרך אליו כחולה בלי עננים. חשבתי שאסתדר אבל בשלב הזה מתחילה דעיכה מהירה. מול בריכת השחייה של עפולה אני עוד ב- 850 מטר אבל עד דברת אני צולל במינוס 2-4 חולף את דברת כשאילן מחלץ שם מגובה נמוך יחסית ועולה יפה. אני כבר ב- 300 מטר מול דברת ואחרי זמן קצר אני מבין שזהו. נחיתה ליד צומת הפנייה לטמרה ואילן נוחת כעבור 5-10 דקות בקרבת התבור. דוד ממבוא חמה מבשר לנו אחרי שעה שגרט הגיע - מברוק וכל הכבוד, מעניין איך היה לו כי לא היה יום לגמרי קלאסי וקל . ללא נהג האיסוף נופל על ירון ...הרבה שעות המתנה אבל היה שווה.