אחלה ספר...

bercko21

New member
אחלה ספר...

גמרתי עכשיו לקרוא בפעם המי יודע כמה את הספר "המוסד האחר" של אייזיק אסימוב, פשוט ספר מעולה. בעצם, כל הסדרה...

Ergil

New member
יופי תתכונן למכות באלות

מורנינגסרים תלת ראשיים ועטלפים.

Raistlin

New member
מה שארגיל ניסה לומר הוא ש...

לא מפרסמים הודעות קצרות שלא יכולות להתפתח לדיון, אתה סתם מעביר הודעות אחרות למטה אז בפעם הבאה אל תוסיף סתם הודעה אלא אם אתה רוצה לפתוח בדיון, זה לא אישי סולחים לך

Ergil

New member
לא, מה שארגיל ניסה לומר הוא ש...

תתכונן למכות באלות ומורניגסטרים תלת ראשיים כי יש אנשים שלא יכולים להבין בן אדם שחושב שספר מסויים הוא ממש טוב ואומר את זה.

preacher

New member
לא קצת מוזר?

להמליץ על ספר שהוא לא הראשון בסדרה? תזכירו לי - זה מהשלושה המקוריים או התוספת המאוחרת משנות השמונים? היה איזה קסם בספרים הראשונים שנעלם אחר כך. ולי אישית די נמאס מההטפות לחדשים בפורום. שאלות משעממות כמו "מישהו קרא..." והודעות "אחלה ספר" אולי טפשיות אבל אם לא יהיו תגובות הן פשוט ירדו למטה בפורום ולא יפגעו באף פתיל קיים כל עוד הדיון בו ימשך.

L67

New member
השלישי בסדרה המקורית

"המוסד" "מוסד וקיסרות" ו"המוסד האחר". אני חושב שהייחוד של הספרים הראשונים לעומת ההמשכים נבע מכך שהם כתובים כמעט כמו אוסף סיפורים. זה בולט במיוחד בראשון - שאפשר כמעט לקרוא כל חלק בו בנפרד, כסיפור בפני עצמו. אני מואד אוהב את אסימוב, אך אני חושב שהוא היה הרבה יותר טוב כשהוא כתב סיפורים קצרים משר כאשר הוא כתב ספרים ארוכים. מגבלה נוספת שהוטלה במידת מה על הספרים המאוחרים יותר היתה העובדה שהוא התחיל לעבוד על איחוד הכתיבה שלו למכלול אחד של יקום רציחף והגיוני, כלומר לקשר את סיפורי הרובוטים לסיפורי המוסד (בעיקר - עם עוד תוספות מהצד) ובכך הוא הגביל מעט את החופש שהיה לו ליצור.

preacher

New member
זה מה שנקרא fix-up novel

הסיפורים הקצרים שמהם מורכבים הספרים הראשונים פורסמו, אכן, בנפרד, במגזינים. זה דבר שאפשר לראות בהרבה ספרים מוקדמים של סופרים - ספר שמורכב מכמה סיפורים קצרים. למש sight of proteus של צ´רלס שפילד וגם, אם כי כאן זה סתם ניחוש לפי מבנה הספר, consider phlebas של איאן בנקס.

למעלה