אחלה של פיצה לילדים..

Gefen

New member
אחלה של פיצה לילדים..../images/Emo91.gif

יצאה לי היום אחלה של פיצה שהכנתי לילדים וחשבתי לשתף אתכם בכיף זה.. תחשבו כמה נוח שיש בצק מוכן במקרר, גבינת מוצרלה ורוטב לפסטה או רוטב מיוחד לפיצה...תוך עשר דקות אני מכינה לילדים פיצה טעימה לארוחת ערב, והבצק יוצא ממש רך וטעים מתאים בדיוק בשבילם. אז קדימה..הפשילו שרווליים ואחת ושתיים ולהכנה:
להכנת הבצק צריך 2 כפות שמרים יבשים 1/4 כוס חלב פושר (או מים) מעט מלח ומעט סוכר 2 כפות שמן ביצה 2 כוסות קמח את השמרים היבשים ממיסים עם הנוזלים+ מלח וסוכר, מוסיפים ביצה וקמח ולשים לכדור ומתפיחים עד שיכפיל את הנפח. את הפיצות תכינו אישיות לכל ילד, ותגוונו בזיתים, פטריות או דבר אחר שמתאים לטעמם של הטועמים המלכותיים שבבית.. אני אפיתי את הבסיס בערך 10 דקות בחום בינוני גבוה ורק אז הוצאתי והוספתי את הרוטב, הגבינה וכד´.. ועוד כמה דקות בתנור ונגמר הסיפור. אהבתי בעיקר שני דברים במתכון הזה- שהבצק יכול להשאר כמה ימים במקרר וזה נוח, ושזה יוצא פשוט טעים ורך ולא קשה מדיי לקטנים. חוצמזה שלא יעזור לנו, אין כמו תוצרת בית, זה תמיד עדיף מאשר מאשר להזמין פיצה מוכנה.. ובתיאבון גפן
 

סנדייז

New member
גפן הכנתי את מתכון הלחמניות שלך...

יצאו נפלאות.אומנם לא נטבל בשקשוקה. הן שימשו כחלות ליום שישי.ולטבילה במרק עגבניות ממממממממממממממ יאמי יאמי. המתכון נמצא בפורום ישראלים בחו"ל בקישור מתכונים. אגב ילדיי מאוד נהנו לעשות צורות ככל העולה על רוחם. (פעילות נעימה עם הילדים ביום שישי אחר הצהריים) מומלץ בטעימות דרורה
 

Gefen

New member
יופי איזה כיף לדעת שמישהו ניסה...

וגם נהנה והנה הקישור לטובת מי שרוצה את המתכון ללחמניות הנפלאות האלה שדרורה עכשיו הזכירה.. שימו לב איזה יופי של ספר מתכונים יש לנו בפורום "ישראלים בחו"ל".. המחמאות מגיעות לאפרת מאוסטין שהרימה את הפרוייקט הזה וקיבצה את כל המתכונים שהיו לנו בפורום לקישור אחד. ואם תרשו לי להיות קצת "צנועה", חפשו שם את המתכון לאורז הפרסי הירוק שהכנסתי בזמנו, ולא תפסיקו ללקק האצבעות
לילה טוב לכולם ממלבורן גפן
 

saritlo

New member
גפן מה זה שמרים יבשים ?

יש לי שמרים בקוביה קטנה שאני שומרת במקרר זה טוב ?
 
שרית, שמרים יבשים הם אלה

שנראים כמו גרגרים קטנטנים (זוכרת את ה"שמרית" מהארץ?). הם לא צריכים קירור, והם נמכרים בד"כ באגף האפייה, ליד הקמח, בתוך שלישיית שקיות אלומיניום קטנות או בתוך צנצנת עם תכולה גדולה יותר.
 

nyc1

New member
אם יש לך קוסטקו או ביגיס

אז שם אפשר לקנות באריזה גדולה אני משתמשת הרבה השמרים אז אני קונה בכמות גדולה ושומרת בקירור
 

Gefen

New member
אפרופו מתכונים לילדים...

אני מגיעה הביתה כל יום בשעות אחה"צ המאוחרת, ועפה למטבח להכין לילדים ארוחת ערב.. יש פה אולי רעיונות לארוחות ערב לילדים, שיהיו גם מהירות הכנה, גם מזינות וגם טעימות?
 

saritlo

New member
תנסי לבשל ברוקולי וגזר גמדי

במיים עם מעט מלח לרבע שעה ולהגיש כתוספת לאורזז או פסטה או מה שהילדים אוהבים , אצלי זה נחטפ עוד לפני שהאורז מגיע לשולחן
 
חביתה עם תירס - לוקח בהליכה אצלינו

מטגנים חצי קופסא של שימורי תירס בתוך מחבת (אני מטגנת במעט מרגרינה)עד שמזהיב קצת. בינתיים טורפים את הביצים עם מלח ושופכים מעל לתירס (אפשר לעשות כאומלט או כביצה מקושקשת). להגשה הילדות שלי אוהבות להוסיף מעט סוכר. ליד החביתה אני מגישה להן סלט עגבניות שרי + צנוברים קלויים + אורגנו,שמן זית, מלח ומיץ לימון. 10 דקות הכנה, 3 דקות אכילה
 

סנדייז

New member
סמדר,פיצה אצלנו עוקפת הכל...לגבי ..

השמרים.יש לי חסימה .אני אוהבת להשתמש בשמרים טריים. כמה בשמרים טריים זה 2 כפות שמרים? יום נפלא דרורה
 

Gefen

New member
תודה על העיצות חברות....

אצלנו גזר גמדי זה רק לאכול טרי, ואם מערבבים משהו בביצה אז הילדים שלי מעקמים פרצוף כי הכל צריך להיות בנפרד- תירס בכוס, ביצה בנפרד, גבינה בצד..וכו´.. החביתת תירס נשמעת טעימה גם בשבילנו המבוגרים.. דרורה- נראה לי שלושים גרם שמרים טריים נסי ותראי מה נהיה.. גפן
 
למעלה