אחסון חלב שאוב

jonyguitar

New member
אחסון חלב שאוב

שלום! האם מותר להקפיא חלב שהיה במקרר יומיים? אתמול שאבתי אך יצאה לי כמות קטנה והיום הוספתי עוד חלב שאוב לחלב ששאבתי אתמול. האם ניתן להקפיא חלב זה אפילו שישב יומיים במקרר? לכמה זמן זה יחזיק בהקפאה? זה בסדר לערבב חלב ישן (מאתמול) עם חלב חדש?

חלב שאוב

כעיקרון, עדיף להקפיא את החלב בתוך 24 שעות מהשאיבה. עם זאת, אפשר עדיין להקפיא אותו. הייתי מציעה לסמן את המנה הזאת באופן מיוחד, ולטעום/להריח לפני שנותנים אותו. (אגב - האם את בטוחה שלא תצטרכי לתת חלב שאוב ב-5 הימים הקרובים? כי אם כן, עדיף לא להקפיא אותו). זה בסדר לערבב חלב ישן עם חלב חדש, אבל צריך לזכור שתאריך התפוגה יהיה לפי מועד החלב הישן יותר.

jonyguitar

New member
חלב לאחר הפשרה

תודה רבה על העזרה, ויש לי שאלה נוספת - כאשר מפשירים שקית של חלב שאוב, והילדה שותה רק חלק מהחלב, את היתר צריך לזרוק, או שניתן לאחסן במקרר לזמן מה? ניתן גם לערבב אותו עם חלב אחר?

חלב לאחר הפשרה

אין תשובה מוחלטת לשאלתך מכיוון שהנושא לא נחקר. זה תלוי בהרבה גורמים, וככל שהתינוק גדול יותר (בהנחה שהוא בריא), אפשר להיות יותר גמישים. כעיקרון אחרי הפשרה אפשר לתת את החלב במשך 24 שעות, ובכל מקרה מומלץ להריח ולטעום בכל מצב חריג. לא הייתי ממליצה לערבב את החלב שהילדה שתתה ממנו עם חלב שאוב "חדש" אלא לתת אותם לחוד. כדי להקטין את הסיכון שזה יקרה, רצוי להקפיא את החלב במנות קטנות, שהסבירות שהיא תסיים גדולה.

למעלה