אחסון ירקות ובישול בריא

אחסון ירקות ובישול בריא

שלום לכולם- יש לי חברה טובה שמאוד רוצה להתחיל לאכול יותר בריא וגם לרדת במשקל אך יש מספר מכשולים שעומדים בדרכה. א. היא גרה בדירת שותפים ויש לה רק מדף אחד ולכן קונה מעט ירקות כי הם מתקלקלים מהר- האם יש עצה בנושא הזה? ועוד משהו- האם הייתם אומרים למישהו שהוא קונה ירקות נבולים? ב. היא לא ממש יודעת לבשל וכשהיא כן מבשלת היא שמה ה-מ-ו-ן שמן- למשל בפשטידת ירקות. האם זה יהיה רעיון טוב לקנות לה ספר מתכונים *יותר* בריאים? ג. היא לומדת בתוכנית לימודים מאוד דורשנית וטוענת שאין לה זמן לבשל- חשבתי לבנות איתה איתה מעין "אינוונטר" של מזון כדי שתוכל לתכנן מה היא אוכלת ולא ליפול לבולמוסים- מה דעתכם? בתודה מראש :))
 

בציר63

New member
שני רעיונות

אם אין לה זמן לבשל, הרי שאני מכיר שתי אפשרויות: 1. להצטייד בבלנדר ולעשות מיצי ירקות בתוספת אפשרית להמתקה ע"י גזר, תפוח עץ, סירופ מייפל אמיתי, סירופ מיץ רימונים. אפשר בימים הראשונים להצטייד בשקית בד לסינון המיץ מחלקים קשים וסיבים ולקבל מיץ לכל דבר (יש לסחוט את השקית היטב וכמובן שאפשר לשטוף אחרי שימוש, לייבש ולהשתמש שוב). 2. להכין מאכלים מהירים במחבת/ווק כדוגמת שקשוקה שקל מאוד לאלתר ולהוסיף לקראת סוף הבישול מרכיבים כמו דגים חתוכים לחתיכות, חתיכות חזה עוף/הודו, נבטים ועוד. יש להגדיר בדיוק כמה שמן לשים בכלי מדידה שתגדירי לפי גודל המחבת/ווק. 3. אפשר להכין פעם בשבוע סיר אורז-מלא, קינואה וכו' (לבשל רק במים ומעט מלח) ולהוסיף כמה כפות לרעיון ב-2 לקראת תום הבישול. ב-2 אפשר להוסיף גם ירקות מוקפאים בהתחלת הבישול לאחר טיגון הבצל והגמבה למשל או ירקות משימורים באמצע הבישול.
 
רעיונות לבישול בריא

שלום ותודה על השאלה קראתי רעיונות מקסימים ואני רוצה להוסיף כמה: 1. האם יש לה גם פינה קטנה בפריזר - אמנם פחות טוב מטרי, אבל יכול לשפר מאוד ולייעל את ניהול משק הבית 2. יש ירקות שאורך חיי המדף שלהם ארוך יותר לדוגמא: גזר, קולורבי, שומר, סלק. ייתכן ושווה לרכוש יותר מאלה בהצלחה רני
 

menina

New member
במרכולים למיניהם

מוכרים ירקות שנמצאים ממש בסוף החיים שלהם אז נכון על המדף הם נראים סבבה (הכל יחסי) אבהל אחרי זה במקרר מתקלקל תוך יומיים אם היא תשקיע ללכת פעם בשבוע או משהו כזה לשוק או למקום שמוכר יקרות באמת טריים ויותר איכותיים ולפעמים גם יותר זולים מהסופרמרקט הירקות שלה יחזיקו יותר זמן והיא בעצם גם תאכל אוכל יותר טרי ולפיכך אני משערת שגם יותר בריא... אז את חייבת להגיד לה שאולי היא קונה ירקות לא טובים לא יודעת לבחור או קונה במקומות הלא נכונים חבל! זה לא משהו מעליב:)
 
היי תודה על התגובות ! ועוד כמה מילים...

ל-63- אני גם חשבתי שבישול בווק יכול ממש להתאים לה כי היא לא אוכלת עגבניות בשום צורה (שונאת שנאה קשה) ולכן מתאים לה מוקפצים אסיתאיים שבדרך אין בהם עגבניות. יש לה עוד מעט יום הולדת אז חשבתי אולי לקנות לה ווק רציני ואולי ספר בישול סיני/תאילנדי. למנינה: לגבי הירקות...סיפור עצוב...היא דווקא אומרת שהיא הולכת לירקן אבל יתכן שהולכת ביום שישי בצהריים שכבר כל הירקות הטובים נמכרו. אמא שלי תמיד אמרה לי שהיום הכי טוב לקנות ירקות זה יום שלישי כי תמיד מחדשים את המלאי גם בסופרים וגם בירקניות- וזה באמת נכון..לפחות פה בירושלים. בכל מקרה אני אנסה להעיר לה בעדינות בנושא..כי חבל..באמת חבל... אבל לא עניתם לגבי פתרונות אחסון לירקות...האם תוכלי להמליץ לי על משהו שאני יכולה לקנות לה כדי שהירקות ישארו "קרצ'יים" לפחות ל-4-5 ימים? תודה שוב :))
 

בציר63

New member
אחסון ירקות

אני מאחסן, בעיקר בקיץ, במגירת הירקות במקרר. פקעות ושורשים מחזיקים יותר משבוע אם לא צרכתי מהם. עלים וגבעולים יחזיקו פחות, תלוי ברמת הלחות ובאיכות המקרר. בצל יבש מחזיק בחוץ הרבה זמן אם מקפידים על סביבה יבשה ובסביבה מאווררת.
 
למעלה