אחסון מידע "לנצח"-יש דבר כזה?

lavifighter

New member
אחסון מידע "לנצח"-יש דבר כזה?

לפני כחודש עברתי מקום עבודה בשעה טובה, אבל לפני כן במקום הקודם שהייתי בו המנהל החליט שהוא רוצה לאחסן חלק מהמידע(בNAS) "לנצח", ולא בoffline(קלטות או אתרים מנותקים מהרשת) אלא online אם אפשרי.
השאלה שלי זה-האם יש בכלל דבר כזה? יש מדיה כלשהי שהוכח שהיא עדיין עובדת כראוי לאחר נגיד 10-20 שנים שלא נגעו בה כלל?
האם קלטות? דיסקים קשיחים? SSD(שלא קיים מספיק שנים כדי שיוכיח כזה דבר)? דיסקי CD/DVD/בלו רי? ענן?
אני ניסיתי להגיד לו שזה לא פרקטי ושאם הוא מאוד רוצה אז שיעתיק את המידע לNAS חדש בכל פעם שהאחריות למוצר הקודם עומדת להיגמר או משהו כזה, הוא לא ממש השתכנע ולשמחתי עברתי מקום עבודה אז אני לא צריך לנסות לשכנע אותו.

אבל מעניין אותי מה דעתכם על זה.

mavor

New member
מה זה לנצח ?

אם אני אשלך לך קבצים של חשבשבת 3.1 (בני 15 שנה) אתה יכול להשתמש בהם ? ומה אם קבצים של אינשטין ? ואולי גליון של MOSICA ? לשמור את המידע זה לא בעיה טיפ מדורג ל20 שנה CD נחשב עד לפני כמה שנים ל50 שנה (היום זה 10 ~5 שנים ) וכו הבעיה היא לא לשמור את המידע אלה לגשת למידע כלומר צריך לשמור את כול השרשרת של המידע :
1) תכנת גיבוי שתוכל לשחזר את המידה
2) תוכנה שתוכל לגשת למידע
3) חומרה שתתמוך בתוכנה
4) מישהוא שידע להשתמש בתוכנות האלו
פתרונות לגיבוי יש המון לדוגמה אמזון גלשר שאמור להיות בנוי לנוסה אן שימוש בטיפ (למרות שאנשים שוכחים שצריך "לרענן " את הקסתות כול שנה ) בקיצור יש המון פתרונות ולמי שיש כסף הוא יוכל להשתמש במידה אפילו אחרי 40~30 שנה בלי בעיה

lavifighter

New member
הכוונה שלי היא יותר לקבצים(NAS) ולמיילים

קבצי DOC למשל, עד היום הוא מאחסן אצלו קבצים משנת 98 לפעמים ופותח אותם באמצעות word מודרני.
גם קבצי טקסט ותמונות לא אורים להיות בעיה, ולא mp3, ואפילו exchange או אאוטלוקים וותיקים אני חושב שבחלק מהמקרים אפשר לפתוח.
&nbsp
בהנחה ולא מעוניינים בענן, מה אתה מציע? ברור שסתם להחזיק NAS במשך שנים על גבי שנים כשהוא יאבד את האחריות בשלב מסוים זה לא פתרון, אבל מה כן?

kitt

New member
מערכת הקבצים היחידה שאני מכיר שעושה ריענון למידע היא ZFS

שקיימת בFree NAS, ב bsd ועכשיו גם בלינוקס (עדיין בחיתולים), אתה יכול להושיב מחשב עם Free NAS ולדאוג כל כמה שנים להחליף את הדיסקים (אחד אחד כדי לא לאבד מידע). עדיין אני לא יודע כמה זמן זה יחזיק כי מתישהו גם לוח אם או זיכרון הולך ואז לך תדע אם תמצא חלקים להחליף.
אני הייתי הולך על פיתרון כזה בידיעה שבערך אחת לחמש-שש שנים אני מחליף את המכונה ומעביר את המידע למכונה חדשה.

למעלה