אחסון תפוחי אדמה: תקציר ממה שקראתי היום בוואלה.

lseugy

New member
אחסון תפוחי אדמה: תקציר ממה שקראתי היום בוואלה.

באחסון מזון יש שלל עצות, אסכולות והעדפות שגורמות לנו לשים חלק מהמזון שלנו במקרר וחלק באוויר הפתוח. לפעמים זה אילוצי מקום אחסון שגורמים לנו להחזיק חלק מהדברים במקום אחד וחלקם במקום אחר. רבים חושבים שהמקרר הוא מקום האחסון האידיאלי עבור רוב המזון שלנו, ובמיוחד מוצרים מתכלים, משום שהקור השורר בו מסייע בשמירה על טריות ובהארכת חיי מדף.

אבל תפוחי אדמה אסור להחזיק במקרר – כך לפי הסוכנות לתקני מזון. באתר הסוכנות מסבירים: "...כאשר תפוחי אדמה מאוחסנים במקרר העמילן שבהם מומר לסוכר... כאשר אתם אופים או מטגנים אותם, הסוכרים הללו מתאחדים עם חומצות אמינו בשם אספרגין ויחד הם יוצרים כימיקל המכונה אקרילמיד, שנחשב לרעיל ומסוכן".

חיפוש בגוגל, יעלה שאקרילמיד נקשר בעבר בסרטן. מחקרים שנעשו בעכברים, מצאו שחשיפה לכימיקל מעלה את הסיכון לחלות בסרטן. חטיפי צ'יפס, נמצאו כמכילים רמות גבוהות יותר של אקרילמיד.
לכתבה המלאה:
http://healthy.walla.co.il/item/2943725
 
גם קראתי ולא הבנתי

כל תפוח אדמה טרם הגעתו לשוק נשמר בקירור ..
אז כולנו אוכלים רעל?
עוד כתבה ....
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ברור שכן

אם אנחנו ממשיכים לקרוא ולכתוב כאן אז ברור שכולנו מורעלים.
&nbsp
לא ככה ?
 


 
נכון רוב תפוחי האדמה בחנויות מקירור,אגב

בוקר טוב.
עם יצא לכם לנסוע ברכבת לחיפה ועוברים דרך עתלית בחלק הצפוני יש שם מתקנים שמאחסנים תפוחי אדמה .
המחסנים הם מצד ימין שלמסילת הרכבת ,אפשר לראות את הרי המלח מצד ימין ביציאה מתחנת הרכבת ,יש שם בירכות אדוי של המפעל .
אני ממש לא יודע אבל תמיד אומרים שזה מסוכן וזה מסוכן ועובדה שאנחנו אוכלים .
זכור לי בילדות שהינו הולכים לשטח הירקות ומאבקים בדדיטי ואחרי שלושה ימים אוכלים את הירקות וגם את תותי השדה .
גם את מטעי הפירות אפרסקים ומישמש היו מרססים ואוכלים לאחר 3-4 ימים .
אגב חקלאים מביני דבר שומרים שכל ירק לאחר 3-4 ימים מהריסוס אפשר לאכול בלי חשש,אז למי להאמין ?
מאיר כרמיאל
 
למעלה