אחסון תפוחי אדמה: תקציר ממה שקראתי היום בוואלה.
באחסון מזון יש שלל עצות, אסכולות והעדפות שגורמות לנו לשים חלק מהמזון שלנו במקרר וחלק באוויר הפתוח. לפעמים זה אילוצי מקום אחסון שגורמים לנו להחזיק חלק מהדברים במקום אחד וחלקם במקום אחר. רבים חושבים שהמקרר הוא מקום האחסון האידיאלי עבור רוב המזון שלנו, ובמיוחד מוצרים מתכלים, משום שהקור השורר בו מסייע בשמירה על טריות ובהארכת חיי מדף.
אבל תפוחי אדמה אסור להחזיק במקרר – כך לפי הסוכנות לתקני מזון. באתר הסוכנות מסבירים: "...כאשר תפוחי אדמה מאוחסנים במקרר העמילן שבהם מומר לסוכר... כאשר אתם אופים או מטגנים אותם, הסוכרים הללו מתאחדים עם חומצות אמינו בשם אספרגין ויחד הם יוצרים כימיקל המכונה אקרילמיד, שנחשב לרעיל ומסוכן".
חיפוש בגוגל, יעלה שאקרילמיד נקשר בעבר בסרטן. מחקרים שנעשו בעכברים, מצאו שחשיפה לכימיקל מעלה את הסיכון לחלות בסרטן. חטיפי צ'יפס, נמצאו כמכילים רמות גבוהות יותר של אקרילמיד.
לכתבה המלאה:
http://healthy.walla.co.il/item/2943725
באחסון מזון יש שלל עצות, אסכולות והעדפות שגורמות לנו לשים חלק מהמזון שלנו במקרר וחלק באוויר הפתוח. לפעמים זה אילוצי מקום אחסון שגורמים לנו להחזיק חלק מהדברים במקום אחד וחלקם במקום אחר. רבים חושבים שהמקרר הוא מקום האחסון האידיאלי עבור רוב המזון שלנו, ובמיוחד מוצרים מתכלים, משום שהקור השורר בו מסייע בשמירה על טריות ובהארכת חיי מדף.
אבל תפוחי אדמה אסור להחזיק במקרר – כך לפי הסוכנות לתקני מזון. באתר הסוכנות מסבירים: "...כאשר תפוחי אדמה מאוחסנים במקרר העמילן שבהם מומר לסוכר... כאשר אתם אופים או מטגנים אותם, הסוכרים הללו מתאחדים עם חומצות אמינו בשם אספרגין ויחד הם יוצרים כימיקל המכונה אקרילמיד, שנחשב לרעיל ומסוכן".
חיפוש בגוגל, יעלה שאקרילמיד נקשר בעבר בסרטן. מחקרים שנעשו בעכברים, מצאו שחשיפה לכימיקל מעלה את הסיכון לחלות בסרטן. חטיפי צ'יפס, נמצאו כמכילים רמות גבוהות יותר של אקרילמיד.
לכתבה המלאה:
http://healthy.walla.co.il/item/2943725