אחסנת אתר

avi11117

New member
אחסנת אתר

שלום
בניתי ( ןקידמתי) אתר דרך חברת בניית וקידום אתרים. מחיר האיחסון בעת חתימת החוזה היה 60 ש"ח לחודש. עכשיו החברה מבקשת 160 ש"ח לחודש - לפני מע"מ- מיכוון שלטענתה נפח הגלישה עלה ל 20 G לחודש.( הקידום היה ללא תוצאות ממשיות, שנת הקידום האורגני בתשלום לחברה חלפה, והתחלתי עם קידום ממומן ) ויבקשו 300 ש"ח לחודש, אם נפח הגלישה יעלה על 30G ( וידרשו גם 1100 ש"ח לחודש איחסון לגלישה ללא הגבלת נפח - לפני מע"מ)
האם הסכומים האלו ריאלים?
אודה לתשובה
אבי

Guy Yafe

New member
מה אתה מאחסן?

אם אתה מאחסן אתר בגודל של איביי, הסכום הזה הגיוני.
אם אתה מאחסן חנות וירטואלית עם שלושה מוצרים, הסכום נראה גבוה.
&nbsp
על פניו אין הצדקה לתוספת מחיר של 100 ש"ח לחודש עבודה 20G גלישה.
אתה יכול להסתכל על הצעות מחיר של חברות אחסון (אמאזון, Azure, DigitalOcean), ולראות שהם מציעות מחירים הרבה יותר נמוכים.
&nbsp
אל תשכח שהשוק הזה הוא שוק חופשי ופתוח לתחרות. זכותו כל כל ספק לגבות איזה סכום שהוא רוצה וזכותך להשוות מחירים ולהחליט אם הסכום הזה מתאים לך או לא.

avi11117

New member
אני מאחסן אתר לתכשיטים

הי גיא
תודה על התשובה המהירה

החברה הזו טוענת שהיא נותנת לי בתמורה מה שאף אחד אחר לא נותן לי. מה שיספק אותי זה איחסון שיאפשר לאתר שלי להיות באוויר בלי ליפול, ולעלות בצורה סבירה מבחינת מהירות כאשר פותחים אותו. האם זה מה שאני יכול לצפות לו בחברות שציינת בתגובתך?
שאלה נוספת. האם אני יכול להעביר את האתר מבחינה טכנית? ( מבחינה חוקית הוא שלי, שלמתי את כול תמורתו)

לגבי השוק החופשי, אני מסכים עימך, אלה אם כן, לאחר שאתה כבר ביד של מישהו, אז הוא מרשה לעצמו לשנות את חוקי המשחק לחלוטין!

האתר שלי : avinoo.co.il
תודה :)
אבי

IT goldman

New member
מדובר באתר פשוט יחסית בטכנולוגית PHP אך לא קטן.

ואני יכול גם לנחש שנעשה שימוש בבסיס נתונים MYSQL.
אם מבחינה חוקית הוא שלך כפי שאתה טוען, אז כל מה שאתה צריך לדרוש מהם זה את הקבצים (PHP והתמונות) ואת בסיס הנתונים (MYSQL) וברגע שתקבל אותם
אפשר יהיה להקים את זה בקלות יחסית בשרת אחר.
&nbsp
עלות המעבר צפוייה להיות החל מ-1000 שח .
&nbsp
האפשרויות לאיחסון מבחינתך הן:
אחסון לינוקס שיתופי - מתאים לאתר קטן עד בינוני מינוס - כ-50 שח בחודש ומטה.
במקרה שלך הייתי הולך על אופציה זה, אבל קשה למצוא חברה שמבטיחה איכות לצד המחיר הזול.
&nbsp
אפשרות נוספת כפי שעמיתי ציין היא שרת VPS מאחת החברות המובילות בעולם AMAZON מייקרוסופט וכו.על שרת כזה צריך קודם כל להתקין את הפלטורמה עצמה שמאפשרת הרצת PHP ו MYSQL, קוראים לזה LAMP. ולאחר מכן להתקין את האתר
כאמור. אבל התקנה וניהול שרת כזה דורשת יותר מקצועיות.
&nbsp
מה אתה יכול לעשות כבר היום?
תבדוק את "מהירות" האתר שלך בעזרת כלים של גוגל לדוגמא https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
כך תוכל להשוות בהמשך.
&nbsp
תתקין גוגל אנליטיטיקס ותבחן את תנועת הגולשים ונפחם, אם זה אכן מה שהחברה שמאחסנת כרגע טוענת.
&nbsp
בברכה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

avi11117

New member
העברת האתר לאחסון בשרת אחר

תודה, עברתי על החוזה איתם עכשיו, בין היתר כתוב שם
"מערכת ניהול התוכן באתר הינה שיתופית ואינה חלק ממשקי הניהול שיפותחו במיוחד עבור הלקוח, מובהר בזאת שמערכת simply smart web site הינה מוצר של הספק והזכויות על מערכת ניהול התוכן הינן בלעדיות של הספק ולא יעברו ללקוח"
במקביל כתוב :
" האתר הינה רכושה של חברת סימפלי סמרט עד לקבלת כול התשלומים לקידום על פי הסכם זה" .
כול התשלומים שולמו, ולכן האתר עצמו שייך לי,

האם אני יכול להעביר את האתר ללא מערכת ניהול התוכן? כלומר אם אני מעתיק את האתר, את מקור הדף, האם אוכל לנהל את האתר דרך ממשק הניהול של השרתים CPANEL ? או בדרך אחרת?
תודה
אבי

IT goldman

New member
מה שקורה (וקורה בדר"כ)

אנשים קונים "אתר" (או מקבלים/בונים בחינם!) אך בעצם קונים רק את הזכות לשימוש במערכת ניהול האתר של החברה שמוכרת אותו.
&nbsp
מבחינת החברה, הם כתבו מערכת אחת שעוזרת להם לבנות ולמכור הרבה אתרים ללקוחות. זה הגיוני ומובן, ולחברה הזכות לא לתת את המערכת הזאת. מן הראוי שלפחות יציגו זאת מראש כמובן.
&nbsp
מבחינת הצרכן - הוא נתון לחסדי החברה שהיא בעלת האתר האמיתית.
&nbsp
הפתרון בקניית אתרים, הוא להקפיד לקבל (או שתיהיה הזכות לקבל) את קוד המקור של האתר. אחרת - אתה רק "שוכר" את האתר ולא קונה אותו באמת.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Guy Yafe

New member
מאוד תלוי מה ההסכם ביניכם

למה בדיוק הם מתכוונים כשהם אומרים שאתה מקבל משהו שאף אחד אחר לא נותן? אולי זה מה שמייקר את המחיר.
החברות שציינתי מספקות שירותי אחסון (ליתר דיוק VPS, אבל לא ניכנס להבדלים) ברמות מחירים שונות. החל מאחסון זול מאוד (דולרים בודדים לחודש) ועד אחסון באלפי דולרים לחודש. ההבדלים הם הנפח האחסון, בעוצמת המעבדים שעובדים בשרת ובמהירות הגלישה.
על פניו לא נראה שאתה צריך יותר מאשר האחסון הזול ביותר.
&nbsp
לגבי העברת האתר: גם כאן זה תלוי בחוזה ביניכם.
ממה שציינת בהודעה אחרת, נראה שהחוזה הוא מודל של "שכירות" הם התקינו לך מערכת קניינית שלהם, ואתה משלם תשלום חודשי עבור השימוש בה.
חשוב להבהיר שממה שרשמת בהודעה האחרת, מערכת ניהול התוכן היא האתר. העיצוב הייחודי ובסיס הנתונים של הפריטים בחנות, הם החלק המינורי מהמערכת, והעברת האתר תדרוש התקנת כל המערכת על שרת אחר. ממה שאתה מתאר אני לא מאמין שהחברה תסכים לעשות את זה.
זה אומר שלא תוכל להעביר את האתר ואם תרצה להעביר אותו לאחסון אחר, תצטרך למעשה לבנות אותו מחדש.
&nbsp

למעלה