אחריות חשמלאי

אחריות חשמלאי

מה אומר החוק לגבי משך האחריות של חשמלאי? מדובר על חשמלאי שבמסגרת שיפוץ החליף לי את כל מערכת החשמל בדירה, כמה זמן לאחר סיום עבודתו הוא אחראי לתקינות המערכת?

asher40

New member
חבר נכבד...

אחריות החשמלאי הינה מעוגנת בחוק הגנת הצרכן ,למשך שנה אחת על כל עבודות החשמל שביצע ,אך לא על גופי התאורה אם סופקו על ידך. לא משנה מה מהות התקלה במשך שנת האחריות ,החשמלאי חייב להגיע ולטפל בתקלה. במידה ומהות התקלה לא במסגרת האחריות איני חושב שאם עבר שנה וחודש הוא אמור לחייב אותך ,צריכה להיות מידה של הגינות!!! הדבר החשוב הוא מערכת היחסים שיש בין החשמלאי ללקוח. יש לי לקוחות שביצעתי עבורם מערכת חשמל עבור וילה קומפלט ,ועבר שנה וחצי ועדיין נותן שרות אחריות. אך לפחות בפעם האחרונה שהייתי הלקוח מיוזמתו שלם לי בעקשנות עבור הביקור. המשך יום נעים , שטרן אשר ,קבלן חשמל

מר 40 אתה כותב שאתה נותן שרות

גם שנה וחצאי אחרי גמר העבודה . אפילו שהאחריות ניגמרה אחרי שנה . כאשר מתקנים מערכת חוטים בבית/וילה . אין תקלות כימעט לעולם . מערכת חוטים . לא צריכה החזקה זה לא רכב . שצריך טיפול עשרת אלפים . אז מה היתקנתה מערכת חשמל שכל כמה חודשים יש תקלה ואתה מתקן חינם ?.ועוד בוילה ששם בטח יש 3 פזות . אז אין עומס ביכלל . מוזר הסיפור

asher40

New member
חבר נכבד ,הקשב!!!

אם היית מכיר עבודות שביצעתי ,היית מתייחס אחרת לתגובה שלי. גם אם תהיה החשמלאי הכי טוב בכל העולם ,תמיד תיתכן אפשרות שיזמינו אותך לתיקון תקלה מקרית ,קבל דוגמא: לקוח שביצעתי עבורו פרוייקט חשמל בסדר גודל גדול (כ-120,000 ש"ח) ,קיבל במסגרת הפרוייקט השקעת ג.ת חומה ,שסיפק בעצמו. לאחר כשנה ומחצה הזמין אותי לטפל בתקלה ,שניתקה את מע' חשמל החוץ , (את הפחת). בבדיקה קצרה שערכתי ,התברר שבאחד מהגופים הנ"ל הצ'וק קיצר!!! אז מה לכל הרוחות זה קשור לאיכות העבודה???? חבר נכבד ,אנא כבד את חברי הפורום ואל תנסה להתמודד כי זה לא לעיניין!!! ובזה אני סיימתי את נושא זה. יום נעים , שטרן אשר קבלן חשמל.

Rשף

New member
רוצה דוגמא מהבית שלי?

מערכת התאורה תוכננה לפי מיטב ידיעתו של החשמלאי (אצלי זה בית מקבלן, אז המצב חמור יותר כי אין אדריכל שינחה את החשמלאי) אבל בעל הבית הוסיף עם הזמן עוד ועוד גופי תאורה בהספק גבוה, עד שיום אחד זליגה בין החוטים ומפסק פחת שכנראה היה רגיש מדי ניתקו את החשמל.

מאגר

New member
הבעיה הראשונה היא שמערכת תוכננה ע"י

החשמלאי ולא ע"י מתכנן חשמל למרות שלחמלאי מוסמך יש אישור תיכנון עד 83A ואני גם אסביר. כידוע לכולם חשמלאי שעובד אצל קבלן בינין מקבל תשלום עבור המינימו הדרוש או ההכרחי ואילו בשביל כל דבר הוא דורש תוספת מהדייר.ובמיקרים של וילה הוא מתחייב לעשות את הכל לפי החוק ולפי התקן אך מי כמוכם החשמלאים יודע כי החוק במקרה הזה מאפשר לנו להמעיט בקוי הזנה ולתת הרבה נקודות ולכן גם חשמלאי של וילה וגם חשמלאי של בית משותף ראשית דואג לאינטרס לו מבחינת עליות ולא לאינטרס של הקבלן או הדייר אלה עם הדייר הסכים לשלם כל מחיר עבור כל דבר.(מבלי לפגוע בכבודם של חשמלאיים ישרים והגונים) אי לכך כאשר מגיע תוכנית עם מפרט ביצוע ממתכן חובה על בעל המקצוע לעבוד לפי אותה תוכנית ואותו מפרט. אז ברור שאם אותו חשמלאי בבית של בנה ע"י קבלן ונירכש על ידך עשה את הכל לפי הספר ולא מעבר לזה תתעוררנה בעיות חשמל במשך הזמן. כל זה נובע מחוסר עכיפת החוק ומזה שאנו מדינה העובדת בשיטת MBC (מניגינג באי קומבינה ) המשך יום טוב לכולם בתקוה לשנות את הקיים לטוב יותר דורון

Ohad18

New member
הטכנאי קרמר

החזקה = אחזקה היתקנתה = היתקנת וכמו שאמרת - אין תקלות כמעט לעולם. אם לא היו תקלות גם לא הייתה אחריות.

למעלה