אחריות כמנהלת אתר עבור יישוב

• פותח הנושא fino
  • פורסם בתאריך

fino

New member
אחריות כמנהלת אתר עבור יישוב

שלום אני רוצה לבנות אתר עבור היישוב שלי כך שאני אהיה מנהלת האתר. יש לי מערכת לבניית אתר שאני בניתי כלומר המערכת בבעלותי. רציתי לדעת באילו פעולות מבחינת החוק עליי לנקוט, על מנת לוודא שאין תכנים פוגעניים שיתפרסמו באתר על ידי הכותבים. (לדוגמא, הרצת תוכנה המאתרת מילים שעשויות להיות פוגעות) כמו כן רציתי לדעת באופן כללי באילו פעולות עליי לנקוט על מנת להימנע מתביעות כמנהלת האתר של היישוב

שלום לך

נדמה לי ששאלתך "גדולה על הפורום" במובן זה שאת ממש מחפשת ייעוץ משפטי מלא, אבל חינם. נדמה לי שאף עורך דין לא יקח את הסיכון לתת לך עצה חלקית בחינם. הפורום מתאים לעצות קצרות, חלקיות שאין מסתמכים עליהן. תשובתי להלן אינה ממצה ויתכן שאינה מתאימה למקרים ספציפיים כך שאין להסתמך עליה. במידה רבה החוק אינו דורש שתנקטי כאלו פעולות או אחרות אלא הוא מוטה תוצאות - אם לא יהיו בעיות, לא תהיה בעיה... (יפה, הא?
). באילו פעולות עליך לנקוט - יש הרבה. החל מרישום כחברה, כתיבת תקנון טוב, הקמת אתר שאינו מאפשר הפרות חוק שונות ועוד. שוב, קשה לסקור את כל התורה על רגל אחת. איתך הסליחה. גם אני עורך דין.

אין לי הרבה מה להוסיף

על דבריו של יורם, אני רק אתן לך המחשה קטנה: מה שאת שואלת זה קצת דומה למישהו שיבוא לפורום המתאים ויגיד: אני רוצה לתכנן ולבנות בית, מה עליי לעשות כדי שהבית הזה יקבל היתר בניה וגם יהיה יציב ותואם את כל דיני התכנון והבניה? בתקווה שהבנת מה את שואלת, שנה טובה.

fino

New member
בניית פורום פתוח או פורום הדורש הזדהות

שלום אני בונה אתר ליישוב שלי. אני גם בניתי את המערכת לבניית האתר שאלתי לגבי הפורום שבאתר היישוב: האם יש חוק שדורש ממני (כבעלת האתר וספקית המערכת) שאני אבנה פורום הדורש מכל משתתף בו לתת מידע עליו כמו אימייל ושם? או שמא החוק אינו מחיב זאת וכל גולש יוכל להשתף בפורום פתוח מבלי להזדהות? במידה ויהיו השמצות בפורום (או כל תוכן פוגע אחר), האם אני אתבע כי לא עשיתי פורום שדרש זהות המשתתף וכעת לא ניתן לאתר את המשמיץ? בתודה מראש, fino

פורום פתוח או סגור

למיטב ידיעתי אין חוק בנושא וכל אחד הטוב בעיניו יעשה. האם אפשר לתבוע אותך? אני לא שמעתי עדיין על תביעה כמו שאת מתארת, אבל אם זה נחשב "לא סביר" בעיני איש המקצוע העוסק תחום - יתכן שכן (בעוולת רשלנות).

ושוב (כי בגרסה שונה השאלה עלתה לא מזמן)

מערכת נורמטיבית היא הדין והדין הוא הרבה יותר מאוסף של חוקים. אין חוק. הסיבה שאין חוק כזה, היא כנראה שחוק כזה לא נחוץ ואם היה, היה חסר כל תועלת. בדין האמריקאי, הזכות לביטוי אנוניי נחשבת לזכות נגזרת מחופש הביטוי. חופש הביטוי שם מאד רחב. אצלנו, הזכות הזאת לא מעוגנת במסגרת חופש הביטוי ומנסים לקשור אותה לזכות לפרטיות. נושא ההשמצות בפורומים נידון בהרחבה בשורה של פסקי דין של בתי משפט השלום ועדיין אין הלכה פסוקה בנדון. הנחת רוב המשפטנים היא שאם שאלה כזאת תגיע לדיון בבית המשפט העליון, תאושר ההשקפה שבוטאה ע"י השופט רמי אמיר בפס"ד בורוכוב נ' פרן וע"י השופטת רות רונן בפס"ד סודרי נ' שטלריד. לפיכך, אם תפעלי במסגרת כללי המבחן המשולם ותדאגי גם לביטוח אחריות, תתהיה לך הגנה סבירה במקרה של תביעות.

כרגע שמתי לב ../images/Emo18.gif

שבעצם השאלה הקודמת היא גם שלך, להבא את מתבקשת לשרש את שאלותייך על שרשור אחד, אין שום סיבה להריץ שני שרשורים על אותו הנושא ולדחות לדף האחורי דיונים של אחרים.

למעלה