אחריות נאשם מבוטח, האם נפרדת מהביטוח כשלעצמו?

haimgds

Member
אחריות נאשם מבוטח, האם נפרדת מהביטוח כשלעצמו?

נתקלתי בבעיה בזמן תביעת רפד רכב בבית דין לתביעות קטנות. הרפד האמור היה אמור לבצע תיקון בדיפון דלת הנהג של הרכב שלי אך גרם לנזק בלתי הפיך שדורש את החלפת דיפון הדלת. בגלל שהרכב הינו ישן (משנת 98) אז לפי הבדיקות שלי לא ניתן להשיג דיפון חלופי/תואם/משומש אלא רק דיפון מקורי בעלות של יותר מ 14אש"ח (הי, הזמנה מיוחדת ממרצדס-בנץ. מה ציפתם?...) ואת הצעת המחיר שקיבלתי הוספתי לכתב התביעה.
מפה לשם הבנתי כי הצעת מחיר שמצרף התובע נחשבת לפחות אמינה משמאות אז ביקשתי חוות דעת משמאי שאישר בדיעבד את הצעת המחיר שקיבלתי (גם הוא לא מצא פיתרון אחר חוץ מהחלפה במקורי) אבל העלה בעייה מטרידה. שווי הרכב חושב כ 15 אש"ח ולדברי השמאי תביעה בסכום העולה על 55% משווי הרכב תגרום לחברת הביטוח לשפות את התובע בשווי הרכב תמורת קבלתו כך שהשמאות הועמדה על סכום נמוך יותר מ 55% משווי הרכב.
-בהנחה כי הרפד מבוטח בביטוח נזק (מה שקשה לי להאמין, הוא נראה לי דיי חאפר) אז אני מניח כי במקרה של זכייה בתביעה חברת הביטוח שלו תשלם רק את סכום זה. האם ניתן לבקש מבית המשפט לחייב את הנאשם בהפרש אע"פ תשלום חברת הביטוח?
-האם ניתן לתבוע תיקון בעלות הגבוהה משווי הרכב? (אני מדבר על עלות התיקון בלבד, ללא הפיצויים הנוספים)
-האם ניתן לתבוע החזר (תיקון+עלויות תביעה/שמאות/תימלולים) בעלות הגבוהה משווי הרכב?

תשובות.

1. תציג בפני ביהמ"ש את כל המסמכים, ותדרוש קודם כל תיקון - כלומר, שהוא יתקן את הנזקים (בדרך שבימ"ש יפסוק). לחלופין, תדרוש פיצוי בסכום הצעת המחיר. עקרונית ניתן לפסוק גם על בסיס הצעת מחיר, ואין חובה בחוות דעת שמאית.
&nbsp
2.אין מניעה עקרונית לדרות תיקון שגבוה משווי המוצר.
&nbsp
3. כנ"ל לגבי ההוצאות. כן.
&nbsp
זה שאפשר עדיין לא אומר בימ"ש יפסוק כך, אגב. אם כי במקרים מסוימים זה בהחלט צודק.
&nbsp
אסף.

haimgds

Member
תודה רבה אסף.

בכל מקרה, האם זה משנה אם הרפד מעביר את התביעה לחברת הביטוח שלו? (תביעה בסכום העולה על 55% משווי הרכב תגרום לחברת הביטוח לשפות את התובע בשווי הרכב תמורת קבלתו)

haimgds

Member
ד"א, כיצד מבררים מתיי ישנם דייונים לשופט מסוים?

הייתי בבהמ"ש בראשל"צ בשבוע שעבר כדי להגיש את התימלולים, שמאות ודברים נוספים במזכירות ושאלתי מתי השופטת שאמורה לדון בתביעה שלי מקיימת דייונים (כדי שאוכל לצפות במשפט). נאמר לי ע"י המזכירה כי הם מוסרים את המועדים רק לימים הקרובים ותו לא, וכששאלתי כיצד ניתן לקבל את המועדים ללא הגעה אל המזכירות נאמר לי כי זה אינו אפשרי.
האם ישנה דרך כלשהי לקבל את מועדי הדייונים שאינה דורשת הגעה למזכירות?
&nbsp
ד"א, מדהים אותי כיצד גישת מערכת המשפט כל כך פרמיטיבית במאה ה 21, אם אכן המזכירה צודקת ועלי להגיע שוב כדי לברר מועד דיון אז זה אומר שאני שוב צריך לבזבז בוקר (המזכירות פועלת רק בשעת הבוקר), נסיעה ארוכה ותשלום חנייה כדי לברר את המועד ואז ולהגיע שוב כדי לצפות בדיון...

למעלה