אחריות על כיור

רכשתי כיור לפני שנה מחברה מוכרת וידועה. התחילו לי מעין שפשופים/שברים מסביב לכיור.
פניתי לשירות לקוחות ונאמר לי שאין בעיה בייצור אך הם יחליפו לי את הכיור לפנים משורת הדין אבל אני אחראי על ההתקנה והחלפה.
בדקתי- העלות מטורפת של 850 ש"ח! !! לא כולל אינסטלטור להחלפה של ברז.
האם זה חוקי לחייב אותי בעלות החלפה? אם הוחלט להחליף ,זה לא באחריות שלהם? למה אני צריך לספוג את העלות הגבוהה מאוד הזאת? ומה זה בכלל אומר "לפנים משורת הדין" - או שהנזק באחריותכם או שלא. בכל מקרה מדובר בעלות לא מבוטלת. יש עצות כיצד לנהוג?

מעבר לזה, הם דורשים לקבל הוכחה שביצעתי החלפה לכיור.

רכשתי כיור לפני שנה מחברה מוכרת וידועה. התחילו לי מעין שפשופים/שברים מסביב לכיור.
פניתי לשירות לקוחות ונאמר לי שאין בעיה בייצור אך הם יחליפו לי את הכיור לפנים משורת הדין אבל אני אחראי על ההתקנה והחלפה.
בדקתי- העלות מטורפת של 850 ש"ח! !! לא כולל אינסטלטור להחלפה של ברז.
האם זה חוקי לחייב אותי בעלות החלפה? אם הוחלט להחליף ,זה לא באחריות שלהם? למה אני צריך לספוג את העלות הגבוהה מאוד הזאת? ומה זה בכלל אומר "לפנים משורת הדין" - או שהנזק באחריותכם או שלא. בכל מקרה מדובר בעלות לא מבוטלת. יש עצות כיצד לנהוג?

מעבר לזה, הם דורשים לקבל הוכחה שביצעתי החלפה לכיור.
מה בסוף עשית?

תודה על העדכון, קצת בסה. מקווה שהכיור החדש שלך ישרת אותך טוב לשנים. למה לא כתבת את שם החברה של הכיור? אולי כדאי להמנע ממנה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
"לפנים משורת הדין" - בתרגום לעברית - "אנחנו יודעים שהמוצר שמכרנו לך דפוק אבל אנחנו לא רוצים להודות בזה ולכן אנחנו מחליפים לך בכאילו עושים לך טובה"
ובקשר להוצאות הנלוות ? - מה כתוב בתעודת האחריות ?
בהרבה מקרים האחריות ניתנת רק על המוצר עצמו ולא על נזק נלווה, ואגב - עלות ההחלפה נראית גבוהה במיוחד 850 ש"ח + כ 300 שאינסטלטור גובה על החלפת ברז ? - מדוע האינסטלטור לא יכול להחליף את הכיור + העברת הברז בעד 400 - 500 ש"ח ?

אני מסכים איתך לגמרי - באחריות כתוב וגם בשיחות איתם דאגו להבהיר שאין אחריות על ההתקנה/החלפה אלא רק על המוצר.
800+מע"מ לאיש שיש. אינסטלטור לא יחליף ברז בפחות מ250 ש"ח .
המטבח חדש, בן שנה וחצי - והשיש של אבן קיסר. מעדיף לא לתת לאינסטלטור להתעסק עם זה.

הם עוד דורשים הוכחה שהחלפתי כיור ושלחו לי מסמך לחתום עליו שאין לי ולא תהיה כל דרישה כלפיהם ושאני אספוג את העלויות הנלוות מעבר לעלות כיור מוחלף .

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אני מסכים איתך לגמרי - באחריות כתוב וגם בשיחות איתם דאגו להבהיר שאין אחריות על ההתקנה/החלפה אלא רק על המוצר.
800+מע"מ לאיש שיש. אינסטלטור לא יחליף ברז בפחות מ250 ש"ח .
המטבח חדש, בן שנה וחצי - והשיש של אבן קיסר. מעדיף לא לתת לאינסטלטור להתעסק עם זה.

הם עוד דורשים הוכחה שהחלפתי כיור ושלחו לי מסמך לחתום עליו שאין לי ולא תהיה כל דרישה כלפיהם ושאני אספוג את העלויות הנלוות מעבר לעלות כיור מוחלף
לא ממש פשוט להחליף כיור שהודבק עם דבק סיליקוני חזק כמו סופר 7 או סופר 8 ל'שיש' אבן קיסר. יתכן שעקירת הכיור תגרום לנזק או שבר לשיש, ולכן עדיף יהיה לחתוך את הכיור לחתיכות בעזרת דיסק. חתיכת סיפור שיגרור אחריו גם ריחות רעים, גם אבק לא ממש בריא וגם עלות יקרה. החלפת הברז זה כבר "בקטנה" יחסית לכל הסיפור של הוצאת הכיור ללא גרימת נזקים.
ולמה לא צירפת צילום של הכיור הפגום? זה דווקא יכול להיות מעניין. האם זה קרה באשמתך (שימוש בחומרים תוקפניים כמו מסיר שומנים קר של סנט מוריץ, או שזה בלאי אחר? כי אם הדבר נובע משימוש בכימיקל, זה יחזור על עצמו שוב גם בכיור החדש, ככל שתמשיך ותשתמש בחומר התוקפני הזה, שהכיור לא נועד עבורו.

R 1 3

Well-known member
לדעתי עדיף לוותר כי רוב הסכויים שגם בכיור החדש התופעה תחזור עוד שנתיים
ומה עשית? בזבזת קרוב ל 1000 ש״ח וסכוי שיגרם נזק לשיש..
תמתין כמה שנים שהברז ידרוש החלפה ותרכוש כיור חדש אולי מיצרן אחר.

למעלה