אחריות עמידה בקריטריונים לטופס 4

Offens1ve

New member
אחריות עמידה בקריטריונים לטופס 4

שלום רב
רכשתי דירת גן מקבלן, כעת שמתקרב תאריך המסירה הקבלן פועל מול העירייה לקבלת טופס 4.
כחלק מהדרישות לקבלת טופס4 הם שהגינה תתמלא באדמהאו טוף
הקבלן דורש ממני ועל חשבוני למלא את הגינה בטוף (בגלל שזה קרטריון לקבלת טופס4)
האם ייתכן שזאת האחריות שלי למלא אחר כך ההוראות של העירייה לקבלת טופס 4?!
יש לציין שבחוזה לא מצויינת שום התייחסות לנושא

zammy

New member
לדעתי החוזה שלך עם הקבלן קובע

מה עם עורך דין שלך? מה הוא אומר? אם העו"ד הוא של הקבלן פני לעו"ד אחר שיקרא ויגיד לך מה לעשות.
האם כל הבניין כלול באותו טופס 4? אם כן אז הקבלן בבעיה כלפי שאר הדיירים, לא יכול לעכב את כולם בגלל מילוי אדמה אצלך, לפי פרוש החוזה והלחץ שבו הקבלן נמצא תגיעי לפתרון.

פרל דוד

New member
מילוי אדמת גינה או טוף היא משימה של הקבלן ולא שלך.

הקבלן מנסה עליך בשיטת מצליח.
אלא שנדלקה לי נורה אדומה ש...הקבלן כנראה לא מתכוון לבצע משימות גינון שמוטלות עליו כחלק מאישור התכנית הנקודתית.

חובתו של הקבלן היא לבצע גינון עפ"י קריטרוניונים של הועדה המקומית ושלא ינסה להפיל עליך משימות שהוא מחוייב בביצועם.
כמו גם חניות, גדרות,כניסה ומדרכות,גינון משותף בסיסי ועוד.

Offens1ve

New member
תודה על התגובה

רק לוודא אני מדבר על גינה פרטית בשטח פרטי ולא שטח משותף(גינה משותפת, אותה אגב השאיר ללא גינון\צמחיה)

תוכל להסביר מה הכוונה במשימות גינון שמוטלות עליו?

פרל דוד

New member
הבנתי מצוין.

והבנתי שהקבלן שלך הוא עבריין שפועל בניגוד לחוק מכר דירות [מפרט מחייב] המחייב אותו לסיים את הבנין כהלכה עד טופס 4 ולכן גם לא יקבל טופס גמר מהועדה.

עפ"י חוק המכר דירות - במפרט שקיבלת, מופיע במפורש חובתו של הקבלן בסעיף 6.2 למפרט המחייב - [פיתוח המגרש] הכל עפ"י תכנית מפורטת- כלומר, גובה מילוי האדמה,יציאה מהדירה,מדרכה,צינורות השקייה ,גדר/חומה וכו'...

אני מקווה בשבילך שהקבלן לא הכניס לחוזה ש"הוצאות פיתוח" הגינה יבוצע באחריותך ובמימונך [למרות שסעיף זה סותר את חוק המכר דירות]

לקבלן יש את המשאבים ,הכלים, והיכולת המתאימים להכין את גינתך לקראת כניסתך, ואין שום סיבה שמשימה זו תוטל עליך בגינה הפרטית ועל שאר הדיירים בגינה הציבורית.

יש לי תחושה שחתמת על חוזה למכר ללא עו"ד מטעמך...שתפקידו היה למנוע ממך לחתום על הסכם שפועל לרעתך.

עליך לפעול במהירות כדי לחסום את רעיונותיו הנלוזים של הקבלן.

קטע מפס"ד הנוגע לתביעת דיירים את הקבלן ותביעה שכנגד
השופט אהרון מקובר מבימ"ש השלום בפ"ת פס"ד מ- 20.7.2006

התביעה שכנגד.
46. החזר תשלום בגין גינה - הנתבעת [חברת הבניה] טוענת כי היא שילמה לבעלה ז"ל של התובעת, שהיה גנן במקצועו, סכום של כ- 6,000 ש"ח בגין גינת הבניין שהוא הקים על דעת עצמו. לטענתה, בעלה ז"ל של התובעת אמר לה שהוא יגבה ממנה תשלום עבור השתילים והחומרים בלבד ולא עבור העבודה. כיום, טוענת הנתבעת שבעלה ז"ל של התובעת גבה ממנה סכום מופרז וכי היו לה הצעות מחיר אחרות זולות יותר.

משהסכימה הנתבעת לשלם לבעלה ז"ל של התובעת את הסכום ששילמה, אין היא יכולה כיום לבוא ולדרוש החזר של חלק מהסכום הנ"ל. אין גם כל חוות דעת לגבי הסכום הנכון שהיתה הנתבעת צריכה לשלם, לטענתה. מכל מקום, הנתבעת הסכימה, כאמור, לשלם לבעלה ז"ל של התובעת את הסכום שדרש, ואינה יכולה לטעון כנגד כך היום, 6.5 שנים לאחר מעשה. הדרישה בענין זה נדחית אף היא.

למעלה