אחריות קבלן!!

מלי ש מ

New member
אחריות קבלן!!

מי שמגיע לפורום הזה כבר נתקל בשאלות שלי. הפעם יש לי סיפור ואזהרה. תתכוננו לקריאה ארוכה. אנחנו גרים כרגע בבית שכור. מדובר בבית חדש, שבעליו נמצאים בחו"ל ומי שמטפל בענייני הבית מולנו הוא האב של אחד מבני הזוג. במהלך התקופה שאנו מתגוררים בבית התעוררו מספר בעיות שאשר מקורן בליקויי בניה. להלן רשימה חלקית: 1. בבית קיימת עליית גג אשר נסגרה ואין אליה גישה. עם בוא החורף והגשמים עליית הגג הוצפה במים מאחר והמרזבים היו סתומים. בדעיבד הסתבר כי המרזבים פשוט מולאו בבטון ע"י הפועלים. הקבלן חצב בקיר החיצוני של הבית חור מכוער על מנת לאפשר יציאה של המים. דרך הצנרת של ההכנות למזגן חדרו מים אשר טפטפו הישר לתוך חדר הארונות. שני שירות בחדר השינה נרטבו מלמעלה עד למטה, וכל מחזור גשמים רק החריף את המצב. המים אשר ניקוו בעלית הגג נספגו בבטון והחלו מטפטפים בתוך חדר השינה ובחדר המדרגות. 2. לחדר השינה של ההורים צמוד חדר רחצה עם אמבטית גקוזי. מיד עם המקלחת הראשונה, ראינו כיצד כתם מים מתהווה על הקיר בחדר השינה. האינסטלטור טען שלא סגרו טוב את ההברגה, שם קצת סיליקון ושכח מאיתנו. הכתם כמובן גדל, העובש החל להתפתח ובחלל של הג´קוזי החלו להתהוות שלוליות. רק לאחר חודשיים של טירטורים הוא הגיעו עם קונגו והחל לחצוב בקיר חדר השינה על מנת להגיע לצנרת. במהלך החציבה הוא פוצץ צינור ויצר לנו מזרקה בחדר השינה. בסופו של דבר הגיע לצינוא שהיה פשוט קרוע וממנו זרמו המים בכל פעם שהתרחצנו. הקרע תוקן וגם הפיצוץ. החור בקיר נשאר פתוח "להתיבש" כעבור כחודש הקבלן הופיע עם אחד הפועלים, מילא את החור במלט והלך, תוך הבטחה שיחזור כאשר המלט יתייבש לכסות בטיח ולצבוע. זה היה בנובמבר 2001! אנחנו נשארנו עם כתם בטון מכוער בחדר וריחות עובש נוראיים מכיוון פתח הג´קוזי. 3. את הקירות של החניה והגינה חיפו באבן, אולם לא טרחו להניח רשת ברזל בין הקיר לאבנים, אלא פשוט הדביקו את האבנים. לא עבר זמן רב (יומיים אחרי שנכנסנו לבית) ו-4 אבנים נשרו להן מהקיר בחניה. למזלנו לא היה רכב בחניה וגם הילדים לא שיחקו שם. עם בוא הגשמים היתה הצפה בחצר של השכנים. הקבלן החליט ליצור להם חורי ניקוז וקדח חורים בקיר. כתוצאה מהקידוחים נשרו להן עוד מספר אבנים. 4. לפני כשבועיים היתה לנו הצפה. הזמנו את השרברב של הקבלן. הוא חפר חצי גינה על מנת להגיע לצנרת, פתח מה שפתח, בדק והגיע למסקנה שמה שגורם לסתימה הם גושי אבן בתוך צינור הביוב הקצה הבריכה שנמצאת בחניה. הוזמנה משאבה וגושי אבן, בלוקים וחצץ הוצאו אחר כבוד מהבריכה ומבריכות נוספות. הקבלן רוצה שאנחנו נממן את עלות המשאבה. לסיכום: זה לא שאנחנו סתם קטנוניים. רוב רוכשי הבתים מהקבלן סובלים מאיכות הבניה שלו. בעל הבית החליט להזמין חברה אשר תבצע בדק בית ואם הדברים יגיעו לידי כך, אף יגיש תביעה נגד הקבלן. כמובן את עלות המשאבה לא אנחנו ולא בעל הבית מוכנים לממן. זוהי רשימה חלקית של המחדלים בבית. הדבר היחיד שמנחם אותי הוא העובדה שזה לא הבית שלי. מאחר ואנו בונים כעת את ביתנו, אנו מקפידים שהקבלן שלנו יהיה כל הזמן עם יד על הדופק ומנדנדים לו לבדוק כל הזמן שלא נגרמים מעשי חבלה ע"י הפועלים, למרות שאנחנו מודעים לכך שאם הם רוצים לחבל לא יעזור כלום. על רמת הבניה באופן כללי אנחנו לא מתפשרים ולמזלנו גם הקבלן שלנו לא. בכל מקרה אף פעם אין לקבל את טענת הקבלן, ככה זה בבית חדש! כפי שהוא מנסה למכור לחלק מהדיירים. חלקם מקבלים את זה ובולעים את הצפרדע בהבנה!! בהמשך עעדכן אתכם לגבי דוח הבודק. שיהיה לכולכם יום נעים.

מה אני אגיד לך

תהיו מבסוטים שזה רק בית בשכירות ולא הבית שלכם, תמיד אפשר לעבור ....

למעלה