אחריות של אח בכור

happy00

New member
אחריות של אח בכור

שאלות לאחים בכורים- האם הרגשתם בילדותכם שיש לכם יותר אחריות כלפי אחיכם הקטנים? האם הרגשתם שההורים שלכם הם שיצרו אצלכם את האחריות הזו, או שזה בא לגמרי מכם? איך הרגשתם לגבי הנושא?

לא יכולה לענות../images/Emo13.gif

מכייוון שאני לא הבכורה

האמת שאני לא הבכורה, להיפך- הצעירה ../images/Emo13.gif

אבל אני חושבת שאחותי מאוד הרגישה אחריות כלפיי והייתה ממש מיני-אמא עבורי, תמיד דאגה, פינקה
לדעתי, האחריות באה ממנה בגלל ההבדל ביננו- 9 שנים.

Jen74

New member
אני אמנם לא אחות בכורה ומעליי יש אח אחד

שגדול ממני בשנתיים אבל לאורך כל תקופת הילדות שלי אני הייתי זאת שאחראית יותר לאחים הקטנים שלי, גם לאחותי שקטנה ממני בסך הכל בשלוש שנים. ההורים שלי ראו שאחי הגדול הוא לגמרי לא אחראי ולא יכולים לסמוך עליו לגבי שום דבר, לא בבית ולא עם האחים שלו. לכן, אני קיבלתי את תפקיד האחראית לאחים הקטנים שזה היה ללכת עם אחותי למרפאה וגם כשזה היה בגיל 10 לקחת את אחותי בת ה- 7 באוטובוס למרפאה בעיר (היו זמנים). כשנולד אחי הקטן, שקטן ממני כמעט ב- 12 שנים, אני הייתי אמא חלופית בשבילו כשאמא שלנו לא יכלה לטפל בו מסיבות שונות. מדובר על תקופה של לפחות חודשיים, ממתי שאחי היה בערך בן 4 חודשים. לפחות עד שנכנס לכיתה א', אני הייתי הדמות העיקרית שטיפלה בו ודאגה לו. קשה לי לומר עם האחריות הזאת באה ממני כי זה פשוט ממצב של חוסר ברירה שנאלצתי לקחת אחריות בכל מה שקשור לאח הקטן. לגבי אחותי, אני יכולה לומר שפשוט עשיתי מה שאמרו לי. אמרו לי ללכת עם אחותי למרפאה, אז הלכתי. אמרו ללוות אותה לבית הספר, ליוויתי. העניין הוא שכנראה אחריות זה דבר שמעבר לכך שהוא נרכש, צריך שבכל זאת יהיה איזה בסיס לבן אדם, עובדה שלאחי נתנו לפעמים להשגיח על האח הקטן ואחרי חמש דקות הוא היה נעלם לענייניו ואני הייתי נשארת לשמור על האח הקטן.

למעלה