אחריות של ילד

gils33

New member
אחריות של ילד

חיפשו בפורומים השונים הורים לילדי מפתח. מאיזה גיל השארתם את הילד לבד? האם השארתם אותו לבד? מה הפחדים שלכם כשהם בבית לבד? אני לדוגמא מאוד לחוץ מכך שהילדים בבית לבד למרות שיש על מי לסמוך,הגדול שלי מאוד אחראי אבל עדיין תמיד מקנן בי הפחד לדבר לא מוגדר. איך זה אצלכם?

schlomitsmile

Member
מנהל
אני הייתי ילדת מפתח זו אחת הסיבות, אולי העיקרית, לכך שהילדים שלי אינם ילדי מפתח... לפעמים אני משאירה ילד לבד/עם אח גדול לשעה או משהו כזה. מאיזה גיל? תלוי בילד. בכל מקרה לא לפני 7 (וכאמור- מדובר על השארות ללא מבוגר לשעה קלה בלבד).

gils33

New member
לפי התגובה שלך

את נגד... למה? למה להשאיר לשעה אחת ולא לארבע דעות?[ מה ההבדל?

schlomitsmile

Member
מנהל
ילדי מפתח יש הבדל בין מצב שמדי פעם ילד צריך להשאר לבד, לבין מצב שזו השיגרה, הוא תמיד מגיע לבית ריק ונשאר לבד שעות. אולי יש ילדי מפתח שסבבה להם עם זה, לי זה היה ממש לא טוב, לכן היה לי ברור שהילדים שלי יגיעו לא רק למבנה שהוא הבית אלא להרגשה של בית. לחיבוק, ארוחת צהריים חמה, אמא ששואלת איך עבר עליהם היום. אם אחרי זה צריך להשאיר לפעמים את הילד לזמן-מה לבד, ניחא. ההבדל בין שעה לארבע שעות הוא פשוט שבארבע שעות יש פי 4 הזדמנויות להסתבך וגם להרגיש לבד. תלוי בילד, גם זה אפשרי לפעמים.

motior

Member
אצלנו

הילדה מגיל 10 בערך התחילה ללכת הביתה לבד מבית הספר, לחמם לעצמנ ארוחת צהרים ולהיות בבית לבד עד שעה ארבע בערך (לכלומר שעתיים וחצי - שלוש) הפחדים רבים אבל אנחנו יודעים שהיא ילדה אחראית נדמה לי שכבר הפסקנו להזהיר "לא לפתוח את הדלת למי שלא מכירים"

gils33

New member
שאלה?

האם היא מטפלת בילדה קטנה יותר? יש הבדל אם זה ילד אחד או 2

motior

Member
תשובה ../images/Emo13.gif

בשנה שעברה היא הייתה ממש לבד השנה היא יחד עם הקטן (בן תשע) - ההפרש ביניהם קטן מכדי שנוכל להגדיר זאת כ"היא מטפלת בו"

לויs

New member
אצלי זה לא קורה הרבה..

אבל כן היה מקרה שלקחתי את הילד לפני פחות מחודש מהבית של אמו, וכשהילד רצה להיכנס לאוטו הוא אמר לי שאח שלו (החורג) בן ה5 לבד בבית. לי זה נורא הפריע שככה משאירים ילד למרות שזה לא הבן שלי. ואפילו שהבן שלי אמר לי שאבא שלו החורג בדרך והוא יודע מיזה. לדעתי זה חוסר אחריות מוחלט!

gils33

New member
גם לדעתי

ילד בן 5 לא צריך להישאר לבד בבית נקודה...

למעלה