אחריות

netad169

New member
אחריות

חשבתי על המילה הזאת היום. על מה יש לי אחריות ועל מה לא? כך זה התחיל: בבוקר ב"ידיעות אחרונות" היתה כתבה על מספר המתגייסים ליחידות קרביות מבתי הספר השונים בארץ. שלושת המקומות הראשונים בטבלה (מעל 85% ) הם שלושת התיכונים של עמק יזרעאל. שלנו. חשבתי על כל תהליך ההכנה לצה"ל שאנחנו עושים ומייד אחר כך על ארבעת הבוגרים שלנו שנהרגו במלחמת לבנון השנייה. לא יודעת למה. מציק לי בעניין האחריות. מה דעתכם?

ונניח שהיה כתוב בעיתון ש...

שלושת המקומות הראשונים של מתחמקים (מעל 85%) הם שלושת התיכונים של עמק יזרעאל האם במקרה כזה לא היית מחפשת את האחריות שלך על המצב? יש כאן מצב פרדוכסאלי: מצד אחד את, כמו כולנו, רואה בנערים אלה (גיל 18) בוגרים המסוגלים לקחת אחריות על מעשיהם, ומצד שני את, שוב כמו כולנו, יוצאת במגננה כי הם עדיין ילדים ומנסה לשלול מהם ולהעביר אליך, במידת מה, את האחריות על בחירתם. אני חש שבדבריך יש גאווה (במובן החיובי) המהולה בעצב. עצב על אלה שמסרו נפשם על הגנת המולדת, גאווה על החינוך ואהבת המולדת שגברים צעירים אלה קבלו. לכן כל ניסיון לקחת מהם את האחריות ולהעבירה אליך, להבנתי לפחות, הוא מעשה חסר אחריות. יהי זכר הנופלים ברוך שבת שלום

נ.ב. את שאלת האחריות צריך להפנות לאולמרט...

בעצם הוא נדרש לכך, רק שהוא מטיב להתעלם!

דווקא עם זה יש בעיה../images/Emo2.gif

כי העם לא בחר בו ישירות לראש הממשלה, ברור לי שבעקיפין כן. אך נראה לי שכשלון המלחמה הוא קצת מעבר לראש ממשלה. שנחכים לבחור בפעם הבאה, אם ישאר במי לבחור... שבת ברכה אהבה אריאלה

netad169

New member
הסכמתי עם כל מילה

ותודה על המסקנה בסוף הדברים. אכן. מזמן לא שלחתי לך :)

נטוש - האמת היא שהתגעגתי לתמונה זו...

או אליך. היתכן?

DEL7

New member
האחריות בידינו

בכל פעם שדרכנו מצטלבת עם דרכו של אדם אחר, אנחנו משפיעים על אותו אדם וגם מושפעים ממנו. יש לנו הכוח לגרום לכך שאותה השפעה תהיה חיובית, שלילית, או השפעה שמשנה את החיים.

אחריות- זה מה שאת לוקחת על החיים שלך../images/Emo13.gif

ושלך בלבד. כן, הבת שלי שלי גם הקריאה לי את החלק הזה מידיעות, ש- 84% מהמקיף החולה - בית הספר בו היא לומדת מתגייסים לקרבי, עכשיו אני שומעת ש-2 נהרגו במלחמה- אך למה אחריות אישית ? כולנו עושים בדרכנו בחירות, והבחירה היחידה שאני מרגישה בה אחריות - היא הבחירה שלי !! לפעמים אני מנחה את בנותי לבחירה, אך בסוף גם הן עושות מה שהן רוצות. אז מה מציק לך בכל זאת ? אולי זה משהו אחר ? מה דעתך ? אהבה אריאלה

netad169

New member
בחירה שלי. נכון

בחירה שלנו לפמפם להם צה"ל וקרביות החל מכיתה י"א. (אולי אפילו קודם) בבית ספר, בתנועת הנוער, בבית... אולי זה משהו אחר, לא יודעת לשים את האצבע במדוייק. תודה ושבת שלום

למעלה