אחריי!

גנגי

New member
אחריי!

אז מה הולך להיות עכשיו, אפטר פארטי או אפטר שרי הליכוד? (ואולי בעצם זה אותו דבר?)

גנגי

New member
כותרת משכילה מחפשת חמשיר מבית טוב

עמד שרון במסיבה לבדוק מי בא ומי לא בא רק ליברמן כלל לא הוזמן וגם אלון מצא סיבה להישאר רחוק, אי-שם, ולא להשתתף איתם באפטר-פארטי שסיפרתי שנערך שם בְּלִיכְבוֹדָם.

אני מ-ז-ו-ז-ע-ת!

השם הראוי מכול להצעה הזאת הוא הצעה מגונה. כולי תקווה שנלהד"ל, שנאמר - לא יהיו דברים לעולם.

גנגי

New member
אה, שטויות, מי צריך ניקוד!

ובלי קשר - מה עושים אם בשד הדמוגרפי יש סרטן ובשני לא?

גנגי

New member
העם החליט קפה עלית.

האם תתני לעם שמחליט החלטות פזיזות כאלה להחליט על עניינים עקרוניים כניקוד?!

ת י א ה

New member
תראי גנגי

עניינים עקרוניים כניקוד הייתי נותנת לעם להחליט. עניינים פחות עקרוניים כמו התנתקות הייתי נותנת לפורום להחליט. כל אחד ושטח ההתמחות שלו.

כנף

New member
נסי להתנקד בנושא אחד, גנגי.

אל תערבבי נין בשאינו נינו.

סֵג

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

היי סקובס, טוב לראותך :) בסופו של דבר השפה משתנה בצורה כזו שתתאים להדיוטים (כי הם הרוב).. אז, אם אפשר, כדאי להגיע להתאמה הטובה ביותר בין משתמשים ושפה בזמן הקצר ביותר. זה בעייתי לאללה שאי אפשר ממש לקרוא עיברית ביומיום, כי כמעט כל מילה לא מנוקדת אפשר לקרוא בכמה דרכים. יוצא שכמו בקַנגְ'י היפני, אנחנו זוכרים.. ולמעשה גם קוראים.. מילים, במקום הברות. שיטת הניקוד המלאה היא קשה מדי בשביל הבנאדם הממוצע, אז אף אחד כמעט לא כותב עם ניקוד למרות שהניקוד הוא חיוני מאוד לקריאה בעיברית. קריאה קלה היא חיונית לכולם, אבל בעיקר לאלו הלומדים את השפה ולקוראים בספרים. כאשר השפה העיברית תכתב בספרים בצורה בה אפשר לקרוא הברות, ולא רק מילים, הקריאה תהיה מהירה פי עשרה. שהכתב יהיה 'קריא', טונות של בעיות למידה ימחקו מעל פני האדמה.. וחשוב מכל - אני אפסיק לצחוק כשאראה משאית של "דוקטור פאק" (באנגלית: doctor pack) עוברת לידי ברחוב :) אני לא יודע איך בידיוק השפה צריכה להשתפר.. אני לא ממש גדול בידיעת השפה, אבל אני בטוח שמשהו צריך להשתנות לטובה. אני לא חושב שהכתב שלנו במצב טוב היום. (אני לא יודע בידיוק איך הם הולכים לאחות את סימני ניקוד.. אני מציע להשאיר את הצרה, הפתח והחיריק. זה יהיה השילוב הטוב לטיפוגרפים)

shellyland

New member
כן להתנתקות מהניקוד!

לא לאיחות הסימנים! אם יש לנו משהו ללמוד מהיידיש, זה את אותיות-התנועה שבה. פטנט מעולה.

סֵג

New member
איך זה בידייש? :)

אני חושב שלפי המאמר סימני הניקוד לא יומתו.. הם פשוט ישמרו למקרים בהם הם יהיו נחוצים..

scooby4

New member
אחרי כמה זמן שחשבתי

על מה שכתבת פה, הבנתי שזה באמת רעיון טוב מאוד שיכול לקרב יותר את השפה לאנשים. ומי יודע מה הולך בתוך המשאית של הדוקטור פאק הזה.

themuse

New member
לא חשבתי על זה!

ההקלה בניקוד תגרום לאנשים להשתמש בו יותר, וכך טעויות ההגייה יפחתו והעברית שבפי האנשים תשתפר. מצוין!

אוֹחַ

New member
"הכתיב העברי קשה? - נשב ונלמד!"

כך אמר אא"ש. מה שמייד אסוציאץ לי את מיכל זוארץ, בפרסומת לאתר החרמון, מיישירה לעברי מבט שאינו משתמע לשני פרצופים ואומרת: "כשקשה - צריך ללמוד להחליק..." (למה שלוש נק', למה? הרי אמרנו "שאינו משתמע לשני"... טוב, לא חשוב). אז במקום כל הבבל"ט, בואו נלמד קצת להחליק
ניקוד ה' הידיעה לפני ה' ח' ו- ע' קמוצות או פתוחות. הכלל הראשוני אומר שכאשר אחרי ה' הידיעה ישנן: ה' ח' או ע' קמוצות (יש טיפ בסוף. לא לברוח), אזי ה' הידיעה תנוקד סגול: הֶהָרִים, הֶחָרִיץ, הֶעָלִים. כאשר אותן ה' ח' וע' - פתוחות, אזי ה' הידיעה מנוקדת קמץ. הָחַדִּים, הָעַמִּים. טיפ קטן (ודיי נקודתי, יש להודות) שיעזור לכם לדעת מתי ה' ח' ו-ע' הן פתוחות: אם נעמוד על טיב הדגש שבדוגמות האחרונות (חדּים, עמּים) נראה כי דגש זה מרמז על כפילות: מחודד, עממי. א"כ, כל ש"ע מהסוג הנ"ל הנפתח בצליל A ועה"פ דגושה (חפשו את הכפילות) יפתח בפתח. מובן שהשארתי הרבה קצוות פתוחים ויש עוד הרבה מה להוסיף ולפרט, אבל, נכון לשעה זו, זוהי דרכי הנפתלת לומר ~לא להתנתקות מהניקוד!~. ועוד טיפ - אבשלום קור. א'-ה' 16:50 בגל"צ. איי! איי! בלי מכות, גנגי! מה יש? תני קצת להתבטא. פעם-פעמיים הם ילכו שולל, אח"כ הם כבר ילמדו לא להוטעות ממני.

הֶחריץ

הוא ארוך ושעיר וריחו כמו ריח ביוב הֶחָרִיץ.. כשכשוך הביבים כמו שתן כלבים כמש"ק מחרבן בפינת הבסיס הֶחָריץ - הֶחָריץ. המביט בו יודע מִנצורות וּתהומות הוא יוציא את הסחי ישחרר גם סתימות והג'יזוס יציף גם רחוב וגם ביב הֶחָריץ - הֶחָריץ.

למעלה