אחרי בדיקת קולו'

ch694

New member
אחרי בדיקת קולו'

ערב טוב , אתמול ערתי בדיקת קולונ' שהפסיקו באמצע הבדיקה כי הייתה ממש כואבת ... אני בת 26 , סובלת מאנימיה מחוסר ברזל , מחסני הברזל כמעט אפסים , ( HB = 6.5-8.5 ) למרות קבלת מנות דם ועירויי ברזל .... זה התחיל "כחדש" רק כשנה וחצי .. גסטרו', קולו' וקפסולה תקינים לפני שנה , אבל מכיוון שבדיקת צואה לדם סמוי חיובית 6/6 ( פרוקטולוג מבחינתו אין טחורים או פיוסרה או ... ) אז החליטו לחזור על הבדיקות שוב ... אוקי , משחשוב לי עכשיו הבעיה הזאתי : מה עם הכאבים והדימום ? הכאבים ממוקדים בבטן תחתונה שמאלית , וגם כן יש לי יציאות עם קרישי דם וקצת חתיכות שומן בצבע צהוב - זה חדש רק אחרי הבדיקה ... אני הלכתי עד עכשיו לשני מוקדי רופאי בקהילה (בגלל הכאבים ולא הדימום) וקיבלתי זריקות לכאבים , ביקשו ממני ללכת למיון , אבל סרבתי מתוך כעס אפילו על כל ב"ח ... השאלה זה : האם זה נורמאלי הכאבים והיציאות הדמיות ? ואם כן , אז בד"כ עד מתי ? תודה

בדיקת קולונוסקופיה

כאבים לאחר קולונוסקופיה בהחלט יכולים להיות בזמן הקצר לאחר הבדיקה. כאבים עזים או ממושכים, ביחוד אם הם מלווים בעלית חום והרגשה כללית רעה, מחייבים בדיקה ושלילה של סיבוכים כמו התנקבות שארעה בזמן הבדיקה. יש לציין שמדובר בסיבוך נדיר יחסית. דימום יכול להתרחש במידה ונלקחה ביופסיה במהלך הבדיקה. גם כאן יש צורך בבדיקה במידה והדימום חריף או מתמשך. הכעס על בית החולים אינו משרת את המטרה ורצוי לפנות לבדיקה היכן שעברת את בדיקת הקולונוסקופיה. בברכה

למעלה