אחרי האיחוד

ESU Boscorelli

New member
אחרי האיחוד

יהיה לנו שם חדש? או שזה יהיה מכבים רעות מודיעין?

Roobie

New member
פשוט מודיעין

תוכל עדיין להגיד שאתה גר ברעות, כמו שתושבי רמת-אפעל אומרים שהם גרים ברמת-אפעל ולא ברמת-גן, לדוגמא... אבל העיר "החדשה" תיקרא מודיעין.

YadMon

New member
לפי מה שהבנתי דווקא כן יהיה שם חדש

ולא "סתם" מודיעין

Neta558

New member
הבנתי שמחפשים שם חדש

רוצים לעשות מעין תחרות שמות שכזאת. נשמע לי קצת מוזר למצוא שם חדש, בסה"כ השם מודיעין מייצג את כל האיזור והשמות מכבים ורעות בודאי ימשיכו לשמש לתיאור האיזור, כמו שמות השכונות במודיעין.

Roobie

New member
רעיון טיפשי...

כולם מכירים את העיר בתור מודיעין, ומן הסתם היא החלק היותר דומיננטי באיחוד הזה (למרות שאני אישית מרעות), וזה די ברור שמכבים-רעות תיבלע בתוך מודיעין שרק תלך ותגדל, ולא להיפך...

א.א.אפל

New member
גם עכשיו יש תחבורה ציבורית

לרעות מכבים... של סופרבוס ומרגלית

Neta558

New member
ככה זה עם אוטובוסים

הם לא נמצאים בכל מקום כל הזמן
הקו בין מכבים רעות למודיעין נוסע דיי הרבה ונדמה לי שרוצים להגביר את התדירות בכל מקרה. הקוים הבין עירוניים נכנסים למכבים רעות רק פעם-פעמיים ביום ואני לא רואה סיבה שזה ישתנה. סה"כ, אין הצדקה לכך שהאוטובוס יעשה סיבוב גדול שכה בשביל מעט מאד אנשים בכל פעם. גם בתוך מודיעין האוטובוס לא נכנס לכל השכונות בכל פעם (לשמשוני למשל, הקוים נכנסים רק בחלק מהנסיעות. לגבעה C נכנסים רק בערב...).

א.א.אפל

New member
רעיונות לשם ה"יישוב החדש"

מודיעים במקורות יש לעיתים תחלופה בין נ' ל-מ', וגם כך חבל הארץ מודיעין נקרא גם מודיעים לעיתים (כמו מילים בעברית שמקורם בארמית-נישואים/נישואין וכו') זהו שינוי קטן לשם העיר מודיעין, שהיא היישוב הגדול והדומיננטי באיחוד, שגם מייצג את היישובים שהצטרפו אליו-מכבים ורעות-כשהסיומת של השם מודיעים מייצגת את מכבים-היישוב הותיק מבין השלושה- ואת שותפתו למועצה עד היום, רעות. מכבים/מקבים זהו שם שבא לייצג את מרד המכבים שאירע באיזור ושמנהיגי המרד יצאו מאיזור זה. כמו כן זהו שם היישוב הותיק ביותר באיחוד מממ. אלה הרעיונות שעלו לי עד עכשיו.

zivsb

New member
היא נקראת"מודיעין"ואנשי רעות חתומים

בחתימת חוזי הרכישה של תושבי רעות הם חתמו על כך בטרם נבנתה מודיעין ראש המועצה של מכבים התנגד לבנית העיר מהמיסדים.

למעלה