אחרי האכזבה בלונדון: מאמנה של קורזיץ עוזב

אחרי האכזבה בלונדון: מאמנה של קורזיץ עוזב

פרסום ראשון: בן פינקלשטיין שילם את מחיר האכזבה במשחקים האולימפיים האחרונים וחוזהו עם איגוד השייט, שנגמר בימים אלו, לא יחודש. פינקלשטיין אמר ל-ynet ספורט: "זו הרגשה מגעילה, נשארתי בלי כלום. זה ממחיש את מעמד המאמן בישראל"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4274919,00.html

אדי92

New member
כן לא נעים

כאשר מנצחים כולם מחלקים את ההצלחה כאשר נכשלים אז מחפשים אשמים.כואב כי באמת אם למאמן אין שום אפשרות להסבה יהיה לו קשה להתפרנס ((((

JonJon9

New member
שגיאה כפולה:

- בדרך שזה נעשה: "פינקלשטיין אמר ל-ynet ספורט: "הם לא דיברו איתי לפני כן וישר שלחו מכתב פיטורים, יש גם דרך לעשות את זה. בלי לדבר אמרו לי 'לך הביתה'."
- בעצם הפיטורים: הוא היה מספיק טוב בשביל קאדיס ופרת', אבל לא מספיק טוב בשביל ווימות'. הוא ממש לא הסיבה לכך שקורזיץ לא הצליחה, והפיטורים האלה רק מראים שבאיגוד השייט חיים מסקנדל לפסטיבל.

אבצע

New member
משהו שאני לא מבין

קודם כל, קורזיץ היתה מדהימה באולימפיאדה. להגיע לאן שהיא הגיעה במצבה זה הישג מדהים, יפה שהערמנו מדינה שלמה על הכתפיים שלה ועכשיו פוגעים במאמן שלה.

אבל משפט קטן אחר מסיום הכתבה:
"היחידי שנשאר בתפקידו הוא אילן תשתש, מאמנם של צוות מפרשיות ה-470, ורד בוסקילה וגיל כהן."

אני רוצה להבין - לפי הטבלה של הוועד האולימפי עצמו, ורד וגילי היו הכי רחוקות מהישג היעד שלהן. אם כבר עורפים ראשים על הישגים, לא הוא אמור ללכת ראשון?

(אגב, אני לא אומר על אף אחד שהוא צריך ללכת, אני רק תוהה לגבי הקונסיסטנטיות ולגבי החשד שמישהו מוכר כאן לוקשים)

aaa123

Member
לגבי הטענה שמישהו מוכר לוקשים לא ראיתי

איפה אלו שפיטרו את בן פינקלשטיין טענו שעשו את זה בגלל כשלונה של קורזיץ,ולפחות לא קראתי נימוק כזה בכתבה.

לגבי האולימפיאדה הבאה אולי מה שאני אומר זה לא פוליטיקלי קורקט,וזה לא שיש לי משהו אישי נגד לי קורזיץ, אבל אני חושב שרצוי להשקיע בחיפוש מתחרה ישראלית ללי קורזיץ שתהיה טובה יותר.
לדעתי אם אישה חולה יכולה להיות כל כך קרובה למדליה אז כנראה שהרמה בספורט הזה לא כל כך גבוהה ,וקיימת אישה בריאה שיכולה להצליח משמעותית יותר.

Mikey Weiss

New member
או שהרמה של האישה המדוברת היא מאד גבוהה...

כי אני יכולה להבטיח לך שהרמה בתחרות הזו היתה מאד גבוהה.

JonJon9

New member
ללא קשר לרמה האישית של לי

(שהיא ספורטאית מדהימה בעיני), תחרות היא תמיד דבר מבורך, כי גם החזקים ביותר צריכים מישהו שידרבן אותם להיות טובים עוד יותר.
הדבר הזה רלוונטי במיוחד ל-470 שהוזכר גם כן, שם אין צמדים שיכולים להתחרות בצמדים הקיימים היום (ושהיו באולימפיאדה). מדברים על כך שהצמד הצעיר בבנות, שזכה לא מזמן במדליית ארד באליפות אירופה ל-420, יעבור עוד מעט ל-470, אבל מה חוץ מזה? כשאין תחרות אין השתפרות.

Mikey Weiss

New member
זה ברור

וזו הבעייה שלנו בכל ענף ספורט שקיים בארץ. כשאין תשתית אין עומק, וכשאין עומק, ברגע שאין לנו איזה כשרון יוצא דופן אין מישהו אחר שיבוא במקום ויוכל להגיע להישגים.

אבצע

New member
זה במשתמע מובהק

אורן, האם זאת היתה הכוונה?

(הדגשות שלי ולא במקור)

תת כותרת:

בן פינקלשטיין *שילם את מחיר האכזבה במשחקים האולימפיים האחרונים* וחוזהו עם איגוד השייט, שנגמר בימים אלו, לא יחודש.

טקסט:

כעת, *איגוד השייט החליט להסיק מסקנות*. חוזהו של פינקלשטיין, שנגמר בימים אלו, לא יחודש.

ציטוט מהמפוטר:
"אני לא יודע אם נהוג שצריך ללכת הביתה אחרי שלא הבאת מדליה"

והנה עוד משהו שאני לא מבין - אם זה פרוייקטלי באמת אז למה נשאר אפילו מאמן אחד ולא כולם פוטרו?

aaa123

Member
הכותרת נראית לי פרשנות

מה שרלבנטי בעיני זה הדברים הבאים:
יהודה מעיין, יו"ר איגוד השייט, הגיב: "אנשים עשו איתי הסכם שהם עובדים עד האולימפיאדה ואני לא מבין מה לא בסדר. כרגע אנחנו לא ממשיכים, אולי בכלל לא יהיה את דגם הניל פרייד בנובמבר, ואז מה הוא יעשה? עשיתי עם פינקלשטיין הסכם, אנחנו מחויבים להודיע לו 30 יום מראש על עזיבה. איגוד השייט עובד לפי פרויקטים - נגמרה האולימפיאדה, הוא קיבל את כל מה שהגיע לו. עכשיו ממשיכים הלאה".

לא ראיתי הודעה של יהודה מעיין שלא ממשיכים בגלל שבן נכשל ולא הביא מדליה,וזה נראה לי פרשנות של בן.
חוץ מזה המילה מפוטר נראית לי לא מתאימה.
זאת היתה מילה נכונה אילו היה הסכם עם בן שהוא עובד גם אחרי האולימפיאדה אבל לא היה הסכם כזה.

אילו היה מראש הסכם שאומר שאם לי זוכה במדליה הוא ממשיך את עבודתו אז באמת היה ברור שהוא שילם את מחיר האכזבה אבל ממה שאני מבין גם לא היה הסכם כזה.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לה מתחרה... שמה מעין דוידוביץ'

והיא אלופת ישראל ואף ייצגה אותנו באולימפיאדה הקודמת. שתיהן נאבקו על הייצוג של ישראל בלונדון וקורזיץ הצליחה יותר. אז הנה, יש אישה בריאה והיא נוצחה למרות הכול, מה שמעיד על כך שלי קורזיץ גולשת מצוינת, ולהגיד שאם היא חולה ויכולה "כנראה שהרמה בספורט הזה לא כל כך גבוהה" זו בעיניי אמירה מכוערת שחושפת לא מעט בורות וזלזול בספורט ובקורזיץ גם יחד.

aaa123

Member
אין לי ויכוח שלי קורזיץ גולשת מצוינת

,ועדיין אני חושב שאם יהיו יותר מתחרות יש סיכוי טוב שמישהי תנצח גם את מעין דוידוביץ וגם את לי קורזיץ.

לגבי זלזול בספורט אז אני אכן מעריך שהקושי להצליח בענפי ספורט שונים הוא שונה, ובענף ספורט כמו גלישה יותר קל יחסית להצליח כי יש פחות אנשים שבכלל נחשפים לענף כך שיש הרבה מוכשרים שבכלל לא ניסו אותו(בניגוד למשל לריצה שכמעט כל אדם
נחשף אליה).

trilliane

Well-known member
מנהל
מובן שיש עוד מתחרות; אליפות ישראל לא מתקיימת

רק בין שתיהן, מן הסתם...

אבל בסופו של דבר אפשר לשלוח רק גולשת אחת מכל מדינה בדגם מסוים. אז קל?

צריך לשקלל גם את העובדה שבריצה אפשר לשלוח שלושה מכל מדינה ויש הרבה יותר מקצים ותחרויות. אז הכול יחסי.

לא הייתי משקיע במישהי אחרת במקום קורזיץ

אלא אם יוכח אחרת.
הבעיה היא ששכחתם שהדגם ככל הנראה מועף מהאולימפיאדה.

אני במקום איגוד השייט, ממתין עד נובמבר לראות -אולי בכל זאת ברוב מיוחס גדול ההחלטה תתהפך.

אוקי, ראיתי כעת את המשך הפירוט

אופן עריכת החוזה עם פינקלשטיין היתה מראש על בסיס פרויקטלי.
אם ה RSX ימשיך וקורזיץ ממשיכה ותרצה אותו, הוא יחזור לתמונה.

וכן, נשאלת השאלה מאמן ה 470 נשים ממשיך להיות מועסק כרגע, אלא כן מדובר על העסקה גם לצרכים אחרים.

RoieS316

New member
יורים בש.ג בקיצור

מישהו באמת חשב שיסיקו מסקנות ויתחילו לפעול בצורה יותר מקצועית?
אחרי הקמת ועדה, עריפת ראשים זה א' ב' בטיוח.

למעלה