אחרי הדוקטורט - מה הלאה?

בלונה4

New member
אחרי הדוקטורט - מה הלאה?

בשעה טובה הגשתי את הדוקטורט, אשר נכתב בארץ. אני בתהליך של חיפוש משרה לשנה האקדמית הבאה, אבל אני לא חושבת שהסיכויים גבוהים בשלב זה. אשמח לשמוע רעיונות מה אפשר לעשות בשנה הזו - שמתחילה באוקטובר (בינתיים אני עוד מלמדת אז יש לי תעסוקה, וגם רק הגשתי וכו'). גם - על אופציות של פוסט דוקטורט (לא במדעים מדויקים) וגם אם יש רעיונות אחרים. למשל, עד כמה זה מקדם או פוגע להתחיל במשרה במכללה לא כ"כ נחשבת, או האם כדאי לנסות להשתלב לא באקדמיה, או להמשיך ללמד בתקנים זמנים של מורה מן החוץ והאם זה לא מקבע אותי בעמדה בעייתית מבחינת הפקולטות. כל הדיון בהנחה שבסופו של דבר המטרה שלי היא כן להשתלב באקדמיה. תודה!
 

Gali112

New member
קודם כל לכתוב לכתוב ועוד לכתוב

מאמרים כמובן. זה קצת מאוחר לחפש פוסט לשנה הנוכחית בד"כ הבקשות הן באביב שנה קודמת כל ניסיון מחקר הוראה הוא תוספת לרזומה ויש לה ערך רק צריך לשקול את ההשקעה מול התועלת ושוב אם המטרה להשתלב באקדמיה אז לשים כיעד מרכזי כתיבה
 

בלונה4

New member
לא לשנה הנוכחית

השנה הנוכחית כבר התחילה ואני מלמדת בה וכאמור רק הגשתי. אני מדברת על אוקטובר 2009 ואילך. לכתוב זה ברור אבל השאלה באיזו מסגרת, מה עוד לעשות וכו'. אי אפשר להתפרנס מלשבת בעצמי בבית ולכתוב וגם יש הרבה פחות מוטיבציה כשאין לך כל מסגרת.
 

mummy

New member
אם את מכוונת למשרה באקדמיה אז מה שאת

צריכה לעשות עכשיו זה לחפש פוסט דוקטורט לשנה הבאה ועדיף בחו"ל. את כבר די בדקה התשעים אבל אם תשבי על זה במרץ ובאינטסיבית אולי תספיקי עוד למצוא מקומות ולהגיש לשנה הבאה אוקטובר 2009. בארץ יש כמה מילגות פוסט שיפורסמו בחודשים הקרובים, תנסי לעקוב בלוחות מודעות ובאתרי הבית של האוניברסיטאות ושל המחלקות הרלוונטיות לך. בתשובה לשאלה המתבקשת: לא, אין מקום כזה שבו מתפרסמים כל הקולות הקוראים לפוסט בארץ. מדובר במידע סודי ליודעי ח"ן בלבד. רק קשרים, והרבה עבודת בילוש שחורה תביא אותך לגלות אותם ואז תתחיל העבודה האמיתית המתישה לא פחות של למצוא מנחה מתוך האוניברסיטה שינחה אותך בפוסט, לכתוב הצעה לפוסט ולהגיש. מהניסיון שלי, משרה ממש יש סיכוי לקבל בשלב שלך רק אם את בתחום מאד מאד מבוקש ושאין בו הצע גדול של דוקטורים (כלומר לא מדעי הרוח והחברה), וגם זה ברוב המקרים לא באוניברסיטה אלא במכללות, אם בכלל כאמור. היום אין כמעט משרות שנפתחות באוניברסיטאות בטח לא לצעירים שהרגע הגישו את הדוקטורט ואין להם פוסט ולמדו רק בארץ. תוכלי לקבל אולי משהו ללמד במכללה לשנה הבאה כמורה מן החוץ, ואחרי שנה, אולי, ידברו איתך על רבע או חצי תקן, או אם יתמזל מזלך אז תקן מלא. וגם אז הקידום שלך יהיה מאד מוגבל אם לא תסעי לפוסט בחו"ל והרקורד המקצועי שלך יתקבל רק מעבודה בארץ. ואם את שואלת על להתפרנס - אז בשלב שאת נמצאת בו מאד קשה להתפרנס מאקדמיה נטו. הדרך היחידה היא מהוראה בכמה מקומות במקביל או לעשות עבודות ייעוץ לסטודנטים או דברים כאלה. למעט פוסט דוקטורט שגם הוא לא הכנסה מרשימה במיוחד - אין משהו מובנה או מסלול כל שהוא שנמצא שם בחוץ להשתלב בו בשלב שאת נמצאת בו כרגע שיוכל לפרנס אותך בכבוד. פרנסה באקדמיה, לסגל זוטר, בישראל זה סוג של חלומות באספמיה.
 

בלונה4

New member
אוקיי

התחום שלי הוא קצת שונה - משהו בין לבין ואני לא רוצה להחשף. יש אנשים שקבלו משרה ללא פוסט. במהלך הדוקטורט גם שהיתי חלק מהזמן באוניברסיטה בחו"ל, אם כי זה לא משהו שנחשב שווה ערך לפוסט. בכל מקרה, אני מתחילה להרגיש שהשנה הבאה פשוט לא תלך לי. אני תוהה מה אני יכולה לעשות בשנה הספציפית הזו, ובאמת ניסיתי לחפש פוסט וזה מאד מסובך למצוא מידע מסודר בנושא.
 
למעלה