חבל
ראשית, אם היה לי חלק באותו יאוש אני מתנצל. שנית, יאוש הוא תגובה הרסנית לא פחות מזלזול. למרות מה שאתה מרגיש כרגע, אני ומליוני אנשים אחרים בעולם מוכיחים שיש דרך שלישית! חלק גדול מהשינויים הנדרשים באורח החיים נראים קשים יותר ממה שהם באמת, אחרי שמתרגלים אליהם. נכון, יש תקופה לא קצרה עד שאותם שינויים הופכים להיות טבע שני ואתה מפסיק לחשוב עליהם כעל ויתור כואב, אבל התקופה הזאת עוברת, ואחריה אתה מנהל אורח חיים סביר בהחלט (אמנם בלי צ'יפס) ולא מרגיש שעולמך חרב עליך.
את זה אני מספר מנסיון אישי. לפני שגילו אצלי סוכרת (לפני כעשר שנים) התפריט שלי היה מורכב מהמון פחמימות מכל הסוגים: לחמים, פיתות, פסטה, תפו"א, אורז - הבשר היה רק הקישוט של הצלחת לידם... הייתי גם בטטת כורסא כשהפעילות הגופנית שעשיתי התבטאה בעיקר בהליכה לשירותים... והיום? אני חי בשלום עם תפריט דל פחמימות וקורע את עצמי בחד"כ שלוש פעמים בשבוע. יחד עם שני מטפורמין ביום ה A1C שלי, שנמדד אתמול, הוא 6.3 - הנמוך ביותר מאז גילו לי את המחלה(1)! כדי להסיר ספק: אני לא מהאנשים האלה בעלי רצון ברזל שמסוגלים להחליט החלטות כאלה ולעמוד בהן בקלות. אבל ע"י הצבת יעדי ביניים שיחסית קל להשיג אותם הגעתי למקום בו אין לי יותר מדי בעיות לשמור על אורח החיים הזה. כמה דקות הליכה ביום (אבל בכל יום, בלי שום יוצא מן הכלל) ותשומת לב לערך הגליקמי של פחמימות שונות הם התחלה טובה.
גילוי נאות: במקרה האישי שלי, ויתור על מתוקים לא היווה בעיה כי מאז ומעולם לא היתה לי חולשה כלפיהם. אני שותה קפה בלי שום ממתיק כבר שנים רבות, הרבה לפני שגילו אצלי את המחלה.