"אחרי החגים" הגיע...

Dave1972

New member
מה אתה מציע? לחם קל?

זה אומר שחסל סדר הנוחות של קניית הסנדוויץ מהמזנון והלאה להכין בבית.
סוכרת זה מעצבן!

mrkorr

New member
אני גם צריך משהו לבוקר.

אז אני מסתפק בחצי פיתה, או כריך משתי פרוסות לחם (קל או שחור רגיל אבל בטח לא חלה או לא לחמנייה קלועה או לחמנייה בייגלה חם עם שומשום וזעתר
)
שם בפנים: טונה או חביתה או גבינה צהובה או גבינה לבנה.
והשאר זה ירקות: מלפפון / גמבה / חסה.
זה מספיק די והותר. כוס נס באמצע (עברתי מסוכרזית לכפית לא גדושה של סוכר) וזה מחזיק אותי סגור עד הצהריים.
אני סוג 1 אז אני מכסה בבולוס מהמשאבה.
אם אתה רגיל לאכול יותר, עדיף לחלק למנות קטנות למשך זמן.
למשל מנה קטנה יותר של פחמימות בבוקר ואז פרי או עוגייה קטנה לפני הצהריים.
הפיק הגדול של הלחמנייה הקלועה מאד לא רצוי, וקשה לרדת ממנו לערכים תקינים (175 זה לא תקין).

tulkin

New member
אני הורדתי לחם על כל סוגיו מהתפריט

אבל אל תהיה כמוני. אני לא רוצה להוריד לך את כל הלחם תמיד. דיברת על לחמניה בארוחת הבוקר ואני הצעתי לך סלט ירקות במקום (שמתי לב שלא אכלת ירקות בבוקר, וירקות זה מאד בריא). כשתדווח על סנדוויץ שקנית במזנון נמצא גם לזה פתרון.
אני גיליתי שזה ממש טוב לחשוב בקטן, עם פוקוס על מקרים בודדים. כל גרם פחמימה שהורדת מהתפריט זה פחות 20 מ"ג ל דצ"ל של סוכר בדם שהאינסולין שלך צריך לפנות ממנו. וזה מצטבר. על כל פחמימה שאתה אוכל אתה יכול לספור עד 10 ואז לשאול את עצמך, אולי אני יכול לאכול משהו אחר במקום. לא ברמת העקרון, ולא לתמיד, אלא כאן ועכשיו. וכל פעם שהורדת גרם פחמימה עשית לעצמך טובה גדולה (רק אל תחגוג את זה אח"כ באכילת עוגה).
&nbsp

DDN

New member
אכן, להכין בבית

מאז שהתגלתה אצלי הסוכרת, אני מכין כל ערב לפני את הכריך של מחר (ועכשיו, גם מכין כריך לאשתי)
ממליץ על לחם שנמצא בסופרים ונקרא "לחם הולנדי"
&nbsp
ואם אתה רוצה מתוק - תכין את הכריך עם חמאת בוטנים טבעית (לא סקיפי וללא שום רכיבים מלבד הבוטנים) ואבקת קינמון.
&nbsp

אבו זקן

New member
"זה לא פשוט"

חיים בלי רגל גם הם לא פשוטים. דיאליזה היא לא פרוצדורה פשוטה. עיוורון, על פי השמועה, גם לא הוא הדבר הכי פשוט שאפשר להעלות על הדעת. ואתה צודק, גם שמירה על דיאטה נכונה היא לא דבר פשוט. עכשיו תבחר עם איזה "לא פשוט" אתה מעדיף להתמודד.
&nbsp
השאלה אם רמות הסוכר שתיארת אמורות להדאיג אותך מראה שאתה לא יודע מספיק על המחלה, כך שמלבד התשובה שקיבלת ("כן, זה אמור להדאיג אותך") אולי נכון להמליץ לך המלצה כללית להרחיב את הידע שלך בנוגע לסוכרת. יש ספרים, יש אינטרנט, יש המון חומר.
(סליחה על האגרסיביות של התגובה שלי. אני מניח שאני זקוק לתזכורות האלה עבור עצמי, מפעם לפעם
)
&nbsp
&nbsp

תומרונתם

New member
מנהל
מעניין

למה חשבת שסביבות 170 זה טוב, אם מישהו אמר לך את זה או שזה פשוט יותר טוב מ-200?...
כפי שהבנת ממה שענו לך, 170 זה ערך שממש לא טוב להסתובב איתו כל היום. אפשר להגיע אליו מידי פעם לזמן קצר אבל זה ממש ממש לא "מפתיע לטובה" באופן כללי.
&nbsp
אז מעבר למה שכבר אמרו (לנסות להוסיף יותר ירקות וחלבונים לתזונה ולהפחית פחמימות "רעות"), איך אתה עם פעילות גופנית? במצבך זה ממש הכרחי כדי להגיע לתוצאות טובות יותר.

אבו זקן

New member
חבל

ראשית, אם היה לי חלק באותו יאוש אני מתנצל. שנית, יאוש הוא תגובה הרסנית לא פחות מזלזול. למרות מה שאתה מרגיש כרגע, אני ומליוני אנשים אחרים בעולם מוכיחים שיש דרך שלישית! חלק גדול מהשינויים הנדרשים באורח החיים נראים קשים יותר ממה שהם באמת, אחרי שמתרגלים אליהם. נכון, יש תקופה לא קצרה עד שאותם שינויים הופכים להיות טבע שני ואתה מפסיק לחשוב עליהם כעל ויתור כואב, אבל התקופה הזאת עוברת, ואחריה אתה מנהל אורח חיים סביר בהחלט (אמנם בלי צ'יפס) ולא מרגיש שעולמך חרב עליך.

את זה אני מספר מנסיון אישי. לפני שגילו אצלי סוכרת (לפני כעשר שנים) התפריט שלי היה מורכב מהמון פחמימות מכל הסוגים: לחמים, פיתות, פסטה, תפו"א, אורז - הבשר היה רק הקישוט של הצלחת לידם... הייתי גם בטטת כורסא כשהפעילות הגופנית שעשיתי התבטאה בעיקר בהליכה לשירותים... והיום? אני חי בשלום עם תפריט דל פחמימות וקורע את עצמי בחד"כ שלוש פעמים בשבוע. יחד עם שני מטפורמין ביום ה A1C שלי, שנמדד אתמול, הוא 6.3 - הנמוך ביותר מאז גילו לי את המחלה(1)! כדי להסיר ספק: אני לא מהאנשים האלה בעלי רצון ברזל שמסוגלים להחליט החלטות כאלה ולעמוד בהן בקלות. אבל ע"י הצבת יעדי ביניים שיחסית קל להשיג אותם הגעתי למקום בו אין לי יותר מדי בעיות לשמור על אורח החיים הזה. כמה דקות הליכה ביום (אבל בכל יום, בלי שום יוצא מן הכלל) ותשומת לב לערך הגליקמי של פחמימות שונות הם התחלה טובה.

גילוי נאות: במקרה האישי שלי, ויתור על מתוקים לא היווה בעיה כי מאז ומעולם לא היתה לי חולשה כלפיהם. אני שותה קפה בלי שום ממתיק כבר שנים רבות, הרבה לפני שגילו אצלי את המחלה.

Dave1972

New member
האמת היא...

שאתמול באמת הייתי מיואש. אפילו אכלתי בנסיעה לעבודה את הקרמבו שהבת שלי שכחה במוצ"ש באוטו.
וזה עוד אחרי שתקעתי 2 לחמניות בבית (וגלוקומין אחד).
אבל איכשהו משהו כנראה כן השתנה. ובארוחת הצהריים ויתרתי על כל הדברים הטובים. כמעט. לקחתי דג, כף (אחת! לא מאמין שהצלחתי לעשות את זה) של אורז, וירקות מבושלים. הייתי 180 לפני א. הצהריים. באופן מפתיע, שבאמת באמת הפתיע אותי, הייתי רק 145 ב-17:00.
הדבר הזה דחף אותי להצטרף לאימון שני של רכיבה על אופניים עם קבוצה מקומית. 20 ק"מ. חשבתי כמה פעמים באמצע להפסיק ולחזור הביתה אבל הכרחתי את עצמי בגלל הסוכר. הייתי די מרוצה מעצמי שהצלחתי לסיים.
&nbsp
מצד שני, הבוקר הייתי 178. שהפתיע אותי לרעה, בעיקר לאחר האימון של אתמול. גם לא אכלתי יותר מדי אתמול.
אולי תייעץ לי בזה - אתמול לפני הרכיבה לא רציתי לצאת על קיבה ריקה, אז אכלתי ברנפלקס (כזה שמומלץ ע"י האגודה) עם חלב. זה במקום לתקוע עוד לחמניה או שתיים. כשחזרתי מהרכיבה (לצערי קצת אחרי 23:00) אכלתי כף אורז עם ירקות ובשר. באמת לא הרבה ולא בכמויות שאני רגיל (אוהב) לאכול בדר"כ. וגלוקומין לאחריו.
אז איך בכל זאת 178? אולי בגלל שלא עברו 12 שעות בין האוכל למדידה? האמת שזה קצת מייאש לראות את הערכים האלה. אבל אני אנסה שוב היום בצהריים. מקווה גם להתמיד עם הספורט.
אגב, כשאתה אומר הליכה של כמה דקות בכל ערב - כמה דקות בדיוק?

אבו זקן

New member
אני לא רופא

כך שלא אייעץ לך, אבל התוצאות של מדידה לאחר צום לילה אינן פונקציה של הפעילות ביום הקודם בלבד. אצלי הן משתנות מיום ליום בלי שאני מסוגל להבחין שטריגר לשינויים האלה.
&nbsp
האם אתה נמצא במעקב ויעוץ אצל רופא מומחה או במרפאת סוכרת? נראה לי שמאד כדאי לך. תיקון: נראה לי שחיוני עבורך!

DDN

New member
התוצאה של הבוקר תלויה במה שקורה בלילה

האנדוקרינולוגית שלי (וגם הדיאטנית בזמנו) אמרו לי ששעה-שעתיים לפני השינה, צריך לאכול פחמימה עם שומן. נניח, פריכית אורז/פרוסת לחם קל עם מרגרינה או משהו.
אם לא עושים את זה, הכבד מייצר סוכר בלילה, וקמים עם גבוה.
כשאוכלים פחמימה עם שומן, אז מחדירים סוכר בצורה איטית לדם (האיטיות בגלל השומן)
&nbsp
אם ארוחת הערב לא הייתה עשירה בפחמימות, גם מיני מגנום יעשה את העבודה של מנת פחמימה (קצת יותר ממנה)+שומן
&nbsp

tulkin

New member
זו לא איזו אמת מוחלטת...

אני לא אוכל פחמימה לפני השינה, והכבד שלי כבר למד לא לייצר סוכר בלילה (או לייצר כל כך מעט, שעד הבוקר זה נעלם).
ראשית, כנראה שההרגל של הכבד לייצר סוכר בלילה תלוי בכלל באב המזון השלישי - חלבונים. הגוף לא יודע לאגור חלבונים (כלומר חומצות אמינו). הוא יכול להחזיק אותן במצבן הבסיסי כמה שעות בגוף. מה שהגוף לא משתמש בו במהלך הכמה שעות האלה מגיע בסופו של דבר לכבד, שם הוא הופך לסוכר. זה כמעט המסלול המטאבולי היחיד לחומצות אמינו שאינן נדרשות לבניית חלבונים. ולכן מי שאוכל הרבה חלבון בערב, אבל לא עושה, נניח, פעילות גופנית שיוצרת דרישה לחלבון - בלילה החלבון יהפוך לסוכר.
כדי למנוע את זה, אני סיגלתי לעצמי הרגל של מעט פעילות גופנית מאוחר בערב (לפחות. לפעמים כל הפעילות הגופנית שלי היא בערב, ואז זה הרבה)
שנית - אני מאמין גדול בכך שניתן ללמוד להבין להשפיע לאמן ולשלוט גם על תהליכים פיזיולוגיים בגוף באמצעות פידבק מתאים. זה מתחיל בלזהות אותם, ואח"כ בלהבין מתי הם קורים ומה משפיע עליהם, ואז אפשר להתחיל לתרגל שינויים קלים בהם (לדחות אותם בקצת, וכו'), ויכול להגיע לשליטה מרשימה בחלק לא מבוטל של התהליכים הפיזיולוגיים ה"אוטומטיים" של הגוף.
אני רוצה להאמין שחלק גדול מהאיזון שהגעתי אליו בחודשים האחרונים נובע מכך שאני ממש יודע ומשפיע על מתי וכמה הגוף מייצר סוכר. ולא. זה כבר לא קורה אצלי בלילה בהיקפים מטורפים, גם אם אני לא אוכל פחמימה ושומן.
&nbsp
לעומת זאת, זה קרה לי היום סתם כך באמצע היום בתל אביב בלי אזהרה מוקדמת. 160 בלי שום התראה (ובלי שבשעות שלפני כן אכלתי משהו חשוד). אז אולי אני סתם משלה את עצמי. אופציה שתמיד צריך לקחת ברצינות

DDN

New member
אין אמת מוחלטת

מה שטוב לאחד לא תמיד טוב לשני
&nbsp
אגב, מה קרה שמדדת וגילית את ה160? הייתה לך סיבה לחשוד שבדקת סתם ככה באמצע היום?
בדקת שוב? יכול להיות הייתה טעות דגימה?
&nbsp

tulkin

New member
מדדתי כי חשדתי

כאמור, פיתחתי לי אינטואיציה לזהות שמשהו לא בסדר :) (ובלי קשר אני מודד כ3-6 פעמים ביום, כך שיש לי הסתברות לתפוס ארועים כאלה)
ה160 זו לא טעות. וידאתי. בעקבותיה יצאתי ל20 דקות של הליכה מהירה וריצה לסירוגין, שהורידו חזרה ל100.
&nbsp

DDN

New member
הכל זה משחק של פחמימות/שומנים

אתה צריך להתחיל לקרוא את התוויות של מה שאתה אוכל ולספור מנות פחמימה.
מנת פחמימה = 15 גרם פחמימה.
&nbsp
מיני מגנום הוא בין 12 ל19 גרם פחמימה (תלוי איזה), ובגלל שהוא גלידת שמנת, אז הסוכר בו יתפרק לאט.
לי, גיליתי שהוא לא מזיק, ולא מקפיץ לי את הסוכר. כל אחד מגיב אחרת, וזה תלוי מאוד ברמות האיזון שלך. (ארוחת ערב שכללה שתי חתיכות לברק בתנור, עגבניות שרי, וחצי שעה אחרי המיני מגנום - שעתיים אחרי בבדיקה באחתעשרה בלילה 110, בבוקר שאחרי ב7 בבוקר 120)

Dave1972

New member
אוף. מסובך לי כל עניין הספירת פחמימות/סוכרים/קלוריות הזה...

DDN

New member
מתרגלים. זה לא ממש קשה

רק צריך להכניס את זה למודעות.
&nbsp

למעלה