היה בסגנון אלטרנטיבי
מוזר כמה קל לחגוג בארץ כל חג יהודי בעיקר בגלל שכל הזמן נותנים בראש תחגגו, תהיו בחיק המשפחה אחרת אתם חוטאים , זוהי מעין כפיה דתית, אבל לא לשם כך התכנסנו היום..
היות שפסחא השנה נפל בדיוק על פסח אפילו יום לפני והיה סוף שבוע ארוך ומנחם שנפל עד יום שני כולל, נספר על החג שלי, האמת בשנים הראשונות חגגתי עם הישראדנים שהתכנסו במקום מסוים בעיר מסוימת ובניגוד ליהודים המקומיים שמכריזים על יהדותם ומנהגיהם בראש חוצות, אצלנו זה היה רק מפה לאוזן והמקום היה תמיד לא ממש במרכז העיר ,עדיף להיות חכם מאשר צודק ושיויון זכויות
במשך הזמן בצעתי הנתקות מהחברותא רק בגלל שאנחנו דוברים שפה משותפת זה לא אומר שיש לנו משהו במשותף והספקתי לחגוג, גם בארץ לא מתתי על כל הטקסים האלו אבל הפעם החלטתי ,נו, יאללה ניתן לזוגי חתיכת יהדות כי אני גם חוגגת אתו את כריסמס , האוכל היה לעילא, הוא הכין צלי בקר כמו שסבתא שלו היתה מכינה וזה הולך ככה: מטגנים חתיכת בקר איכותית בלי עצם בחמאה עד שכל המיצים יסגרו בפנים , לאחר מכן שמים חצי בקבוק בירה כהה על הבשר ונותנים להתבשל על חום ממש נמוך כשלוש שעות פלאס עלה דפנה מלח ופלפל , המלח, בדיוק מצאתי באיזה רשת מלח מהרי הגעש של איסלנד -יש שמה כל הזמן פעילות וולקנית -ויש לו טעם מאד וולקני, מיוחד וטעים, אני הכינותי מרק קניידל מקמח מצות ששלחו לי מהארץ, היה עוד סלט גזר כמו צימעס, לא זכרתי אם אוכלים את זה בראש השנה או בפסח על כל פנים זה בושל עם מיץ תפוזים ,שזיפים מיובשים וצימוקים וקצת תבלין סומאק להרוג את המתיקות ,גם התבלין הזה נשלח מהארץ וכן תפוחי אדמה קטנים עם שמן זית , רוזמרין ומלח איסלנדי מהרי הגעש בתנור . האוכל היה מאד טעים. מאד. אם כי ממרק הקניידל לא נרשמה התפעלות ,אז אמרתי לו שזה לא אוכל גורמה האוכל היהודי, היו מכינים ממה שיש ולרוב לא היה ,התברר שקניידל מגיע מהמלה הגרמנית KNÖDEL שזה כופתאה בכלל , איזה מזל שהוא יודע גרמנית. אחרי הארוחה הסברתי לו מה זה החג ושיש את המושג הזה והגדת לבנך והתחלתי לאכול בראש שלו על יציאת מצריים למה וכמה, אחרי כמה זמן הוא אומר אבל למה את מספרת ל את הסיפור הזה אני מכיר אותו ,לא יכולתי שלא לצחוק מאחר ומי שלא יהודי לא מבין את המושג והגדת ושכל שנה צריך לחזור על הסיפור הזה עד סוף כל הדורות אם חלילה נשכח, ולא עשתי את זה ממש לפי הטכס כי אין לי מושג וזה לא מענין ומעייף בעיקר, אבל הייתי גאה בעצמי שזכרתי את רוב הסיפור בלי להסתכל באינטרנט , זה לא מובן מאליו. עכשו, מה שהצלחתי לראות במשך השנים שאני בגולה הוא היחס לחגים בארץ נהדרת וכאן ,שום דבר הוא לא בכפיה החגים זה בעיקר למנוחה ופגישות משפחתיות לא עושים שום טכסים מחייבים , יש תחבורה ציבורית לכולם , החנויות פתוחות והכל נינוח, ביום ראשון היינו אצל הבת שלו עם עוד כמה אנשים וככה נראה שולחן החג-ארוחה בסופו של יום . בכיף.