אחרי המון דיבורים הכנתי את העוגה

אחרי המון דיבורים הכנתי את העוגה

אז הכנתי את "עוגת ההליקופטר" שלי. בסוף החלטתי לפסל את המסוק במקום לצייר אותו. הזנב קצת קורס מהמשקל. ניסיתי לחזק אותו עם ספגטי (כי אני לא מצליחה להשיג CMC בבאר-שבע). הפסים האדומים מסתירים כמה סדקים, אבל נוצרו עוד. מצד שני - החלק החשוב במסוק - החלק שאנחנו מוכרים נראה יפה ובולט (ועוד קישטתי אותו בנקודות כחולות. יש המון סדקים, אבל לא עבדתי עם הרבה קורנפלור ולשתי המון. אני מניחה שזה בגלל המשקל... בכל מקרה אני מאוד גאה בעצמי. (ולא אכפת לי מה יגידו הציניים בעבודה)
כתבתי את זה גם למטה, יחד עם ההודעה המקורית שלי בנושא. שכחתי שאחרי כמה ימים זה לא עולה למעלה
 

michahz

New member
יפה, צריך קצת לנקות את הקורנפלור עם

מכחול לח או מטלית לחה. בגלל הסדקים מסביב הייתי לוקחת פס עבה של בצק ושמה מסביב. את יכולה גם לעשות פסים של בצק ברוחב הסדק ואז שיהיה לדוגמא צהוב, אדום, או צהוב כחול. מקווה שברור.
 
אני חושבת שאני אכסה את הסדקים מחר

בבוקר. ניתן לזה לקרוס לילה ולפני שאני אצא לעבודה אני אעשה "מקצה שיפורים". תודה על העיצה לגבי המכחול לניקוי.עד היום השתמשתי במברשת שאני מורחת איתה חלמון ביצה על מאפים בשביל לנקות עודפי קורנפלור. מיכחול יותר עדין
 

U n i q u e 1 8

New member
חמוד!

אני חושב שטיפה'לה הסתבכת עם הצבעים... הכי קל היה פשוט לשים שחור בבצק וזה היה הופך בשניות לאפור אחיד... רואים יותר מדי צבעים... כל הכבוד!
 

t a l talim

New member
כל הכבוד!

האם את משתמשת בצבעי אבקה? צבעי האבקה פחות הומוגנים מצבעי הג'ל, ולכן רואים לעיתים נקודות בבצק. לקחת על עצמך אתגר לא פשוט- כל הכבוד!
 
חבל שליפני שאת קופצת לעבודה

כזו את לא לומדת יותר את לעבוד על ציפוי שיהיה יותר חלק ואחיד וישר וגם הגימור מסביב וחבל שאם נותנים ביקורת אז זה ציניים כי המטרה פה זה ללמוד אם העוגה עצמה מהתחלה לא ישרה אז לא משנה מה תכיני מעל זה לא יראה יפה יופי של השקעה ורעיון
 
וחבל שאתה מעליב במקום לתת עצות

אז אני לא הכי מוכשרת, והעוגה שלי עקומה. אז מה
היא נעשתה עם המון אהבה והמון רצון. סתם ככה להרוס את היצירתיות
זה לא ביקורת בונה - זו רשעות
 

prettybaker

New member
ובעיני - כעוגה ראשונה

היא מקסימה. לומדים מהניסיון. מי שלא עושה - לא לומד. אז אני מורידה בפנייך את הכובע - על הביצוע, על התעוזה, על הרצון ועל היכולת. שאפו!
 
סליחה אבל זו ביקורת ולדעתי זה עדיף

מאשר וי איזה יופי את נהדרת וכל הליקוקים היפים האלה אני חושב שבשביל ללמוד ולדעת טוב צריך גם לשמוע את הדברים כמו שהם אני מאמין ביושר ולא בצביעות אם דבר יפה אפרגן ואכתוב ואני חושב שמי שכותבת אחרת רק מחמירה איתך ולא נותנת לך ללמוד על ההשקעה והנכונות מגיע לך נהדר וזו דעתי את רוצה אחרת הנה
 
לא. זה לא בסדר. אם אתה רוצה לעזור

אז תסביר לי איך אני עושה שהעוגה תיהיה יותר ישרה. איך אני יוצרת ציפוי יותר אחיד. רק להגיד שהעוגה עקומה והציפוי לא אחיד זה יפה, אבל לא מקדם אותי לשום מקום. זו רק העוגה השלישית שלי, ומפעם לפעם אני משתפרת. אבל אני משתפרת כי אני מפנימה את ההערות וההארות שנותנים לי פה. מה שכתבת הייתה ביקורת. לא מפריעה לי ביקורת. מפריעה לי ביקורת שנועדה רק לבקר, ולא להוות ביקורת בונה. אין לי צורך בשבחים סתם. זה קיבלתי מספיק היום בעבודה (לשם לקחתי את העוגה). פה אני מחפשת מישהו שיצביע על הבעיות, אבל גם ילמד אותי איך פותרים אותן.
 
אם הית קוראת מה שכתבתי במקום ישר

לחשוב מה להגיד הית מבינה מה אני רוצה בעוגה מצופה או מצוירת יש כמה שלבים אם אחד מהם לא בסדר כל השאר ניגרר ולא יוצא יפה ראשית העוגה עוגה יציבה וישרה!!! אם לא לישר לנקות צדדים לצפות ולהעביר למקום נקי לצפות בבצק סוכר ולהחליק הרבה הרבה להחליק לישר ולהחליק להכין סגירה יפה כשהשלבים האלה טובים לא משנה מה תניחי מעל הכל יראה יותר טוב זה מה שכתבתי בהתחלה ליפני שממשיכים ומנסים לפסל להתחיל מקטן יפה ונקי
 
יש צורה להגיד ויש צורה...

ביקורת כמו שכתבת עכשיו - אם קצת יותר הסבר, לא פוגעת ומעליבה כמו זו שכתבת קודם. ונכון, בדרך כלל אני הופכת את העוגה על רשת הצינון וככה היא מתיישרת לי, ופה שכחתי לעשות את זה. מצד שני - לקח לפעם הבאה - לעשות רשימת שלבים. ככה לא יתפספס לי השלב הזה.
 
למעלה