אחרי המון זמן גם לי יש אתר אינטרנט

אחרי המון זמן גם לי יש אתר אינטרנט

הרבה עבודה והרבה זמן עד שהאתר עלה לאוויר הוא ממש לא גמור עדיין אך יש בו כבר מספיק בשביל שכדאי להיכנס אליו ולהעיף מבט. אתם מוזמנים לשלוח לי למייל ביקורת בונה. תודה מראש ותהנו. יונתן

naja

New member
תתחדש.

תגיד משהו-הלוכדי נחשים שיש שם, בבעלי מקצוע, הם שווים משהו?.......

תודה רבה חברים

NAJA אני לא ממש יכול להעיד מניסיון לגבי כל הלוכדים כי הם חברים שלי אבל ממה שאני יודע הם טובים. צחי כמו שכבר NAJA כתב לך אתה מה שאמרת כבר יש בפורום ובנוגע למגדלים הישראלים באמת שלא מהם הייתי מסתמך על מידע כי אין אנשים שהצליחו להרבות מין שיחסית קשה להרבות מספר רב של פעמים וכנראה שאם יש כאלו שהרבו אפילו מספר מועט של פעמים הם עדיין עושים יותר מדי פוזה. שאלות ותשובות בנושא ריבוי אפשר תמיד למצוא אצל מגדלים בחו"ל שלהם ניסיון רב. הסיבה שבאתר מופיעים מאמרים מתורגמים היא לא בכדי שיהיה לאנשים יותר קל למצוא מאמרים היא בכדי שלאנשים שמתקשים בקריאת מאמרים באנגלית יהיה מקור מידע טוב ואמין. קישורים יוכנסו בקרוב אבל קישורים מעולים כבר יש בעמודי הקישורים של הפורום. אתה מוזמן לשלוח לי מסר עם בקשה למאמר שמעניין אותך ואני אנסה לאתר לך אחד כזה. תודה רבה. יונתן

jouka

New member
פששש..

באמת נראה אתר איכותי מאמרים + תמונות אוספים + תמונות של פרטים למכירה + גישה לבעלי מקצוע. בהחלט אתר ברמה (התווסף ל Favorite שלי) יישר כח

Liron Samuels

New member
ולא סתם אתר... ../images/Emo6.gif

יונתן, האתר נראה ממש מצוין! ממש אהבתי את האתר וכל הדברים ששמת בו!

1צחי

New member
מזל-טוב ובנוסף

הגיע הזמן שיהיה אתר ישראלי פעיל ועל כך תבורך. מה שחסר לי עד היום היא רשימה מסודרת של כל מגדל,עם סוגי הזוחלים שהוא מגדל וכתובת או מספר טלפון וכל זה על מנת שיהיה אפשר להחליף מידע על זוחל ספציפי, כמו כן ישנם זוחלים פחות מדוברים ואני נתקל בבורות מסויימת גם אצל מגדלים ותיקים יחסית. כמעט ואין החלפות מידע על ריבוי דבר חשוב מכיוון שאם לא הצלחתה אז הלכה שנה שלמה. עוד אני מציע להכין קישורים לאתר נבחר לכל זוחל בניפרד בכדי שאפשר יהיה להגיע למידע הספציפי אכי טוב מבלי ליפגוע בזכויות יוצרים. יש לי עוד כמה רעיונות שאני שומר לאחר- כך ובנתיים יש הרבה עבודה.

naja

New member
צחי.

לפי מה שראיתי ניתן לבנות רשימה כזו באתר. בנוסף יש רשימה כזו כאן בפורום בלוחות. רק תיקח בחשבון שאין ממש בארץ מגדלים מקצועיים אלא בעיקר חובבים ולכן האינפורמציה המצויה בידם היא מאוד מוגבלת. ובנוסף חלק לא קטן מהחבר'ה שהצליחו להרבות עד היום זוחלים לא ממש מעוניינים לחלוק את האינפורמציה שלהם.

1צחי

New member
ל-NAJA והחברה

אני מודע לרשימה בפורום אך היא כללית והמגדלים לא מפרטים את מה שיש להם. לגבי אלו שרוצים לשמור את המידע לעצמם שיבושם להם, אני אישית חושב שיש בהחלט מקום לחלוק מידע כולל ריבוי וככל שיתרבו יותר ככה יגדל גם מספר המגדלים. השוק בישראל רחוק מרוויה וריבוי מקומי רק ייטיב עימנו מהרבה בחינות כולל היתרים ליבוא (חלק מהחיות אסורות לייבוא מכיוון שהן מתות בסוף ולא מתרבות ולכן סכנת ההכחדה גוברת) אני אישית גיליתי רק בימים האחרונים חוסר ידע אצל מגדלים למשל בהקשר לטגו-סוגים, מזון ,אופי וכד' כאשר אמרתי לדוגמא למגדל יחסית מקצועי שהטגו אוכל גם פירות הוא נדהם כל זה ועוד.

naja

New member
אני מסכים איתך אבל....

אני חייב להבהיר לך משהו-אין בארץ מגדלים מקצועיים. מבחינתי מגדל מקצועי זה משהו שחי ומתפרנס מזה וזה מישהו שמתמקד בגידול וריבוי של מספר מינים שמכל אחד מהם יש לו מספר זוגות. המצב הזה לא קיים בארץ לצערי. כולנו בסה"כ חובבים ומרבית הידע שלנו מגיע מהספרות המיקצועית(במקרה הטוב וגם זה אצל מעטים) או מהאינטרנט ולא מניסיון. בקשר לחברה ששומרים את המידע לעצמם-כמו שרשמת- שיבושם להם. לשמחתי הם לא גולשים כאן(לפחות לא אלה שאני מכיר) ואני מקווה שכך זה ישאר.

צחי שלום

אני מגדל כ20 מינים של זוחלים ואני לא חושב שיש טעם שאני אעשה רשימה כזאת ליד השם שלי והאי מייל שלי בדף הקשר. אם מישהו רוצה לדעת יותר מה זה אומר שאני מגדל בואות ופיתונים הוא מוזמן לשאול אותי במייל או באיי סי קיו או בטלפון. אני לא מסתיר כלום זה פשוט נראה לי מיותר שכל אחד ירשום כל נחש ונחש שיש לו. בנוגע לזה שיש איסור לייבא חיות שמתות בסוף (כל יצור חי מת בסוף) ולא מתרבות לא ידוע לי על שום דבר כזה מבחינת החוק לא בארץ ולא בעולם. בנוגע לחוסר ידע ולדוגמא שנתת על הטגו אני מקווה שהכוונה שלך הייתה לטגו ארנטינאי שחור לבן Tupinambis Merianae שהוא נדיר למדי בארץ ואני בספק אם יש יותר מ10 פרטים מהמין הזה בארץ בניגוד לטגו הקולמביאני הזהוב\שחור לבן Tupinambis teguixin ssp שממנו יש כמה עשרות והוא לא ממש נדיר. בעוד קרוב ל70% מהתזונה של הטגו הארגנטינאי מורכבת מחומר צמחי והיתר מחרקים,רכיכות,ציפורים,ביצים ומכרסמים. לעומתו הטגו הקולמביאני שהוא גם קטן ממנו בהרבה ניזון בעיקר מחומר חי. חשוב לדעת בצורה ודאית איזו חיה אתם מגדלים באמת ולא רק את השם שאומרים לכם כשאתם קונים את החיה השם "טגו" מתייחס למספר לטאות שהמימדים הפיזיים שלהן ההתנהגות והתזונה שונים ממין אחד למשנהו. דרך אגב מניסיוני הטגו הזהוב לא ממש מתעניין בשום חומר צמחי שהצעתי לו אבל קרה לי כבר כמה פעמים וזה גם דבר ידוע שיש כוחים שאוכלים קצת פירות וירקות. מקווה שעזרתי במשהו. יונתן

1צחי

New member
תגובה לתגובה

אגב טגו- לי יש טגו קולומביאני והוא אוכל פירות בעיקר המילון אהוב עליו, ובדברי מתיקה הוא גם לא טומן ידי בצלחת אך זה באמת שולי,כשכתבתי על רשימת זוחלים אני מתכוון למגדלים ותיקים בעיקר ובמיוחד על הזוחלים הפחות נפוצים. הרשימה מיועדת על מנת שנוכל לפנות ספציפית למגדלביותר ממספר שורות שאת זה ניתן ויפה לכתוב בפורום. אגב חיות שחל איסור או הגבלת יבוא -על כל סוג חיה יש פיקוח ובעלי חיים אשר לא מתרבים טוב בשבי לבסוף נאסר היבוא שלהם פרט אולי מאשר מחוות ריבוי דוגמא אחרונה היא עם הכוחים כיום חל איסור ליבא כוחים אשר ניתפסו בטבע דבר שהיה מותר עד לפני שנה וקצת .אני משוכנע שיש דוגמאות נוספות אני לא מצוי די הצורך בפרטים,אני יודע שכך הדבר גם לגבי מיני תוכים.

אתה לא מדייק לגמרי

רשות הגנים הלאומיים אסרה יבוא של חיות שמקורן מהטבע ונמצאות בסעיף 2 של אמנת cites. חיות מאותן מינים שמקורן הוא מריבוי שבי יכולות להגיע לארץ עם האישורים המתאימים. חיות שאינן מוגנות על ידי אמנת cites או אינן מוגדרות כחיות בסכנת הכחדה נסחרות בארץ גם עם מקורן הוא מהטבע. לדוגמא: ביריות,כרכנים ממינים שונים,אנולות,דרקוני מים סינים ועוד מינים רבים.

אם אתה מעוניין לדעת על אנשים יותר

ממה שהם כתבו בהודעה שלהם בפורום אתה מוזמן לפנות אליהם ב:מייל,מסרים,איי סי קיו או טלפון ולשאול אותם פרטים נוספים שהם לא טרחו לרשום בפורום. אתה לשאול אותי או כל אחד אחר מה הוא מגדל. תודה יונתן

1צחי

New member
שני דברים

אני מסכים איתך לגבי דרגה 2 של cites.אך הדבר נובע בשל חוסר ריבוי בשבי של מינים אלו! דבר שני אין אני חושב שאם אני רוצה להחליף אינפורמצייה עם מגדל אני צריך לעבור אחד אחד ולשאול אותו האם יש לו ניסיון עם חיה מסויימת. אני הבעתי את רצוני ברשימה לא רק לי אם כי לכל חברי הפורום ובכלל.

שלום צחי

cites אינה קובעת את הסעיף שבו נמצאת החיה על סמך הריבוי שלה בשבי אלה על סמך מצבה בטבע. בהרבה מקרים המצב בטבע מושפע מהריבוי של החיה בשבי שמושפע משוק חיות המחמד. יש הרבה חיות שאינן מתרבות טוב בשבי ועדיין נתפסות בכמויות והן אינן מוגנות. בגלל שהמצב שלהן בטבע אינו בעייתי לפחות לפי מה שהמחקרים שcites שואפים מהם את המידע. לעומת זאת יש נחשים שהם מאוד מוגנים על ידי cites רק בגלל שמצבם בטבע לא טוב אבל בשבי הם מאוד נפוצים ואפילו זולים יחסית לדוגמא: פיתון הודי,בואה דומירלס ובואה קונסטריקטור ארגנטינאית ויש עוד כמה שאני לא זוכר כרגע. מקווה שהבהרתי כמה דברים. יונתן

barakroni

New member
יונתן אתר יפה תתחדש כנס../images/Emo50.gif

ראיתי שרשום אצלך גם פורום השאלה הפורום ישאר כאן או יעבור לאתר שלך?

anat marco

New member
תתחדש-כמה יפה ../images/Emo20.gif

איזה יופי של אתר יונתן,שא ברכה. אפיץ אותו בקרב כל מי שמתענין שאני מכירה.

למעלה