אחרי המלחמה...

נ י ר י ו

New member
אחרי המלחמה...

מלחמת לבנון,אותה מלחמה ארורה עדיין לא מרפה,החלומות,הריחות,השריקות של המרגמות והטילים עדיין נשמעים, שנה ושלושה חודשים אחרי וזה לא עוזב,אין לי שום שאיפות בחיים מאז מלבד לישון,אין לי שום מטרה,עזבתי את העבודה לאחר חודשיים ומאז אני לא עובד,הביטחון העצמי שלי בשפל ואני מרגיש שאין לי אנרגיות לעשות כלום,מה עושים ? איך יוצאים מהכדור שלג הענק הזה? הכעס על המדינה והצבא לא עובר,הכניסה ללבנון ללא נעליים צבאיות,ללא דסקיות!ללא ציוד מתאים,ללא אוכל ומים ההספקה שלא הגיעה,הכל כאילו היה אתמול,אני רוצה להמשיך הלאה ונעצר,רוצה להדחיק ולא יכול,חייל מילואים שחזר בריא.

thesurvivor

New member
תפנה דחוף לטיפול נפשי

ניתן לפנות לעמותת נט"ל מספר טלפון 1800363363 . אני מכיר את התחושות הללו . אני לא יודע איך ניתן לתפקד כשיש מחשבות מסוג זה. תזכור שאתה מגיב באופן טבעי למצב לא נורמלי שחיילים נתקלו במלחמה . אני מניסיון יודע שעזרה דחופה תקל לך על התחושות שלך וישפר את התיפקוד שלך . הזמן דוחק . אני נשארתי מספר רב של שנים ללא טיפול וזה דווקא פגע בי מאוד .

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
הי ניריו..

שנה ושלושה חודשים, ואצלך הזמן נעצר מלכת.. מאותו הזמן בו לקחת חלק בקרב, ומאז הקולות והריחות והזכרונות לא מרפים.. נמצאים מול העיניים שלך יום יום ושעה שעה.. מתארים לעצמנו כמה זה מתיש, לחוות את כל אלה בלי הפסקה.. מתארים לעצמנו כמה מתסכל שהחיים נעצרו, ואתה נשארת לבד במערכה, עם כל הכעס, התסכול והכאב.. עם פצע בלב, בנפש, שלא מגליד.. החיים נעצרו, אבל אתה לא מוותר, ולא מוכן לעצור.. אולי כאן מתחילה המלחמה שלך על הקיון, על הבריאות, על לחזור לעצמך.. אתה שואל מה לעשות, ואנחנו מקווים שיש מי שיכול לעזור.. כמו שהציעו לך - יש את נט"ל - ארגון שמתמחה בעזרה לאנשים במצב דומה לשלך, ובאתר שלהם יש גם קישורים לארגונים אחרים שאולי גם הם יוכלו לסייע לך.. והכי חשוב - אל תשאר לבד במערכה.. תשאר איתנו.. יש לך כאן בפורום מקום לשתף ולהוציא החוצה את הכעס, את הזכרונות שלא מרפים, את מה שמעיק כל כך ביום יום.. לשחרר אותם קצת החוצה.. כי לפעמים גם השיתוף לכשעצמו מקל על התחושות המעיקות הללו.

ea53

New member
ממליץ בנוסף, לפנות לטיפול פסיכולוגי

אל תחשוש בושה, הרבה אנשים פונים לטיפול, מאמין שאפילו חלק ממכרך. אנשים שהולכים לטיפול לא משוגעים, ולא חולי נפש, פשוט צריכים לשוחח עם איש מקצוע רפואי שמבין בכאבי הלב והנפג בדיוק כמו שהיו פונים לאורטופד אם כואבת להם הרגל. טיפול פסיכולוגי יכול רק להועיל לך ולהוציא אותך מהלופ הזה שאתה נמצא בו. באפשרותך לפנות דרך קופת החולים בה אתה חבר או באופן פרטי לפסיכולוג שממליצים עליו מכרך. אל תתבייש, נסה טיפול פסיכולוגי, הוא בטוח יוכל להועיל.

navyseal78

New member
מרפאת תל השומר, משרד הבטחון.

במרכז בריאות הנפש, תל השומר, קיימת מרפאה שפועלת מטעם משרד הבטחון ומספקת אבחון וטיפול במידת הצורך ללא תשלום לחיילים משוחררים, מומלץ לפנות.

למעלה