אחרי הניתוח...

ddאמא ל2

New member
אחרי הניתוח...

שלום לכולם
אז עברנו את הניתוח ביום שלישי בשתי הרגליים ואורי התאושש יפה ומהר... מה שכן.... נאמר לנו לפני הניתוח כי רגל שמאל לא הגיעה עדיין למנח הרצוי ושיתכן והניתוח יעזור ואולי יהיו עוד גבס או שניים בתום שלושת השבועות... אנחנו ממש לא רגועים ורציתי לשאול אם מישהו נתקל במצב שהרגל לא הסתדרה בתום תקופת הגבסים...
תודה רבה וסופש נעים, דידי

פרלמנים

New member
ברוב המקרים הניתוח מסדר את העניינים

ובעיקר הגיבוס הארוך שבסופו (3 שבועות)
אולי לתבקשו מהרופא לעשות "הערכת מצב" אחרי 10 ימים-שבועיים?
יהיה בסדר... היו כבר מקרים כאלה, וגם אם תזדקקו לעוד גבס, העיקר שהתיקון יבוצע כמו שצריך.
בהצלחה
ג'סיקה

ddאמא ל2

New member
תודה על התגובה...

ד"ר חמו העריך שיהיה בסדר בתום שלושת השבועות... העניין שהרגל באמת היתה מאוד עקשנית...
אני ממש מקוה שיהיה בסדר ושהקטנציק לא יסבול מדי..
תודה על התגובה המעודדת, אעדכן, דידי

יופי, חשבתי עליכם בזמן הזה.

בקושי יוצא לי להיכנס עכשיו כי התקופה מאוד לחוצה, אבל בדיוק היום אמרתי לאמא שלי שאני מקווה שהוא כבר עבר את הניתוח, אז שמחה לשמוע שכן!
גם לנו ויינטראוב אמר שאולי היא תצטרך עוד גבסים אחרי הניתוח, אבל בסוף לא היה צורך.
בלי קשר, אורתופד שלא קשור לזה ראה אותה בשבוע שעבר (מסתבר שיש לה גם טריטוקוליס שזה שריר צוואר קצר יותר באחד הצדדים כך שהראש באלכסון והיא צריכה פיזיותרפיה) ואמר שהתיקון ממש יפה, אז הם יודעים מה הם עושים... אני מתארת לעצמי כמה נמאס לכם מהגבסים, אבל בסופו של דבר אחרי ההסתגלות לנעליים זה ייראה לכם שייך לעבר...
כמובן שמאחלת שהגבס הזה של השלושה שבועות יעשה את העבודה וגם אתם תתבשרו שלא צריך יותר גבסים ושעוברים לנעליים!

ddאמא ל2

New member
כיף לשמוע ממך

שמחה לשמוע שעברתם את ההסתגלות לנעליים!! תודה על המילים המעודדות... רוצה כבר לדעת שהתיקון הושלם..
מאחלת לכם רק טוב :)

לגמרי לגמרי מבינה

לגבי ההסתגלות - במקרה שלנו זה לקח זמן כי התפתח לה שפשוף די רציני ברגל בלי הק"פ.. עכשיו זה מדהים, ב"ה היא מניפה את הרגליים באוויר ובימים האחרונים למדה להכניס את הנעליים לפה אז היא מנשנשת אותן להנאתה.

רן395

New member
גם לנו יש את אותה בעיה

הי,

גם אצלנו רגל שמאל יותר עקשנית ואנו נאלצים לגבס עוד גיבוס אחרי הניתוח. אנחנו עכשיו נמצאים במהלך ה-3 שבועות, וידוע לנו שאכן נצטרך לפחות עוד גיבוס אחד נוסף. ד"ר לבל העדיף ל"הקדים" את הניתוח ובעצם לזרז את ההחלמה של רגל שמאל.
נכון שזה מייאש, וגם אני כבר רוצה לראות את הבייבי ללא הגבס, אבל עדיף שהעבודה תהיה פרפקציוניסטית והתיקון יושלם, כדי למנוע נסיגה בעתיד. אנו צריכים להודות לרופאים שלא מעגלים פינות .........

אני רק רוצה לשתף קצת, יש לי שני אחים בני כ-30 היום וגם הם נולדו עם ק"פ דו צדדי. לפני 30 שנה הטיפול היה שונה והם היו מגובסים עד גיל 9 חודשים!!!!!!! כאשר בשלב ראשון הגבס הוחלף כל יום!!! ולא פעם בשבוע, לאחר מכן יום כן ויום לא ורק בסביבות גיל 3 חודשים - החלפת הגבסים נעשתה פעם בשבוע!!! הניתוח היה זוועתי, בהרדמה מלאה ועד היום לשניהם יש צלקות מכוערות ברגליים. יחד עם זאת, הרגליים במצב מצויין, התפקוד הוא נורמלי לחלוטין ואפילו הכי התגייס לקרבי (דבר שאבא שלי חשש ממנו).

סבלנות- עוד נשימה וזה מאחורינו :)

וואו!

יש לי חברה שנולדה עם ק"ב (בת 26 בערך) והיא אומרת שכבר הגבס היה עד גיל חודשיים ואז הייתה עם נעליים...
גם אצלם במשפחה היה לה ולאחיה, אז נראה שזה ממש גנטי (הבנתי שמבחינת המקצוענים בתחום הדעות חלוקות, אבל בשטח זה נראה די ברור).

למעלה